Simon Pegg már alig várja, hogy S.J. Clarkson-nal dolgozhasson

2018. május 13. 16:00 - FCs.

Simon Pegg továbbra is kitartóan és rendíthetetlenül kommentálja a következő Star Trek mozi előkészítésének az előkészítését, a változatos helyszíneken tett nyilatkozataiban most is megosztotta legfrissebb benyomásait, megszólalásaiban többek között az új rendező, S.J. Clarkson is folyamatosan előkerülő téma volt. A Kelvin filmek Scotty-ja az előző Star Trek mozit, a Mindenen túlt (Beyond) is szóba hozta, amit ő és Doug Jung írt, a rajongók sarkos véleményét pedig a védelmébe vette.

simon_pegg_and_justin_lin_between_takes.jpg

Pegg a JoBLo munkatársaival osztotta meg, hogy bizakodva tekint az új rendező személyére:

"Annyi mindent lehet még kezdeni azokkal a karakterekkel. Nagyon izgatott vagyok, hogy SJ Clarkson lett megbízva. JJ emailben értesített minket erről, még a bejelentés előtt... Mindenki nagyon izgatott. Azt hiszem, hogy Zach [Quinto] már dolgozott vele. Láttam pár dolgot azok közül, amiket csinált, és azt gondolom, hogy remek választás, és már ideje volt."

Pegg minden bizonnyal arra a két részre gondolt a Hősökben, amik Clarkson epizódjai voltak, a rendező ugyanis ekkor dolgozhatott együtt az ifjú Spockot alakító Zachary Quintóval.

A Yahooval történt beszélgetése során azt is elmondta, hogy a forgatókönyv tartalmával kapcsolatban még nem jutott a birtokába semmilyen információ, azt viszont már tudni lehet, hogy kik a készítői:

"[A Star Trek 4 forgatókönyvet] Patrick Mckay és John Payne írták, de nem tudom, hogy jelenleg milyen állapotban van. S.J. [Clarkson] most jött a fedélzetre, tehát úgy tűnik, hogy ráfordulunk a produkcióra, de nincsenek szilárd információim."

Az AP-nek adott interjújában szintén arról beszélt, hogy milyen várakozásai keletkeztek az új mozifilmhez és a rendezőhöz kötődően:

"Nyilvánvaló, hogy a rendező neme egyáltalán nem kéne, hogy fontos legyen, de ez egy kellemes változás az energiák szempontjából. Jó érzés, mert bizonyos tekintetben kevésbé tűnik hagyományosnak – nem is kell, hogy az legyen. De az, hogy S. J. [Clarkson] csatlakozott a Star Trek 4-hez, ez azt is jelenti, hogy bizonyos tekintetben újra nekikészülünk, hogy megcsináljuk. Ez egy újabb lépés számunkra, hogy a díszletek között legyenünk. Szuper izgatott vagyok. Alig várom, hogy vele lóghassak."

JoBlo cikkében nem csak a készülő mozifilm kapott helyett, a színész a Mindenen túl (Beyond) készítéséhez is visszakanyarodott. Szerinte a második Kelvin film, a Sötétségben (Into Darkness) eléggé megosztotta a közönséget, ezért akkori írótársával, Doug Jungal egy hagyományosabb Star Trek élményt céloztak meg:

"Doug és én megpróbáltuk visszahozni, hogy szinte egy hatalmas epizód legyen, ebben egyetértettünk, és ezzel rukkoltunk elő."

A Yahoo interjújában Pegg hangoztatta, hogy a rajongók sokszor nem túl hízelgő véleményének igenis van helye az interneten:

"Az emberek imádják a dolgaikat, és megvan a saját véleményük, most pedig össze is gyűjthetik ezeket a véleményeket olyan emberekkel együtt, akik ugyanúgy éreznek. Ez majdhogynem elkerülhetetlen következménye a közösségi médiának, de tényleg. Ez mindig így működött – csak eddig nem volt arra lehetőségük, hogy megtalálják egymást és együtt keseregjenek. Jó, ez nem is kesergés; az egyik dolog, amire rájöttem, hogy nagyon visszatetsző, amikor valamire panasz érkezik, és az le van tudva annyival, hogy keseregnek vagy hogy sértett fanboyok. Valójában, az emberek véleménye érvényes. Ha valaki nem szeret valamit, az nem jelenti azt, hogy elrontják vagy tönkre teszik a szórakozást. Ez az ő véleményük."

Bár Simon Pegg Scotty szerepét nagy örömmel tölti be, és a következő mozifilmek tekintetében is optimista, azért a végtelenségig nem biztos, hogy el tudná képzelni ezt a legénységet a nagyvásznon:

"Nem látom magunkat úgy, mint az eredeti legénységet, és ahogy addig csinálnánk, amíg szokatlanul öregek lennénk."

Pegg most negyvennyolc éves, az eredeti Scotty megtestesítője, James Doohan pedig hetvenegy volt, amikor a Star Trek VI: A nem ismert tartomány megjelent, ami az utolsó olyan Star Trek mozifilm, ahol Kirk teljes legénysége látható. Leonard Nimoy (Spock) és William Shatner (Kirk) azokban az időkben voltak hatvan évesek, a legfiatalabb színész pedig George Takei volt, aki ötvennégy esztendősen vett részt a filmben.

usztal_banner.gif

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4313914850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása