Pike a kapitányi székben és Tilly-vel dúsított klingon kommandó

2018. május 07. 16:00 - Dave // urszekerek.hu

Már folyik a Star Trek: Discovery második évadának forgatása Torontóban. Amíg a legénység néhány tagja az eltávot élvezi, és a rajongókat szórakoztatja Németországban, az újonnan besorozott Pike kapitány először készül a nagy székbe ülni. A kérdés, hogy melyik hajó hídján?

Bár a tavalyról ismert tilalom most is érvényben van, vagyis a színészek és stábtagok nem közölhetnek a közösségi oldalakon érdemi információkat a forgatás részleteiről, néhány közreműködő – a rajongók nagy örömére – ügyesen kikerüli a szigorú előírást, és burkoltan elcsiripel egy-két aktuális infót. A második évadban valószínűleg fontos szerepet betöltő Pike kapitányt nagy érdeklődés kíséri fan körökben, így az őt alakító Anson Mount Twitter bejegyzéseit is számos rajongó kezdte el követni.

Pike már a forgatások kezdetét beharangozó, a nem rég közreadott CBS-előzetesben feltűnt, ott háttal volt látható, az eredeti sorozat és a Discovery uniformisainak mixeként tekinthető, aranyszínű egyenruhában. Szemtől-szemben most sem láthatjuk a kapitányt, ám Anson Mount sokatmondó twitter-bejegyzése arról adott hírt, hogy először vesznek majd fel vele közeli jeleneteket a kapitányi székben. A tweet sajnos nem tartalmazott fotót, mindössze egy klasszikus Kirk kapitányos mémet, így megindult a szokásos rajongói találgatás, melynek tárgya ezúttal a nagy szék. Vajon melyik hajó kapitányi székéről van szó? Valószínűleg az Enterprise a kérdéses űrjármű, hiszen Pike annak a hajónak a kapitánya, ráadásul az említett múlt heti előzetes tartalmazott is néhány jelenetet, ami ott játszódik (folyosórészleteket, az épülő hidat, illetve Spock kabinját is láthattuk).

Az első évad záróepizódja, illetve színész-nyilatkozatok azonban azt sejtetik, hogy a Discovery új kapitánya új szereplőként lép majd be most a sorozatba – és ha már Anson Mount ilyen hamar jelen van a forgatások helyszínén, könnyen lehet hogy éppen ő, tehát az általa alakított Pike kapitány veszi át a második évadtól a Discovery irányítását. A kánonba akár bele is férhet egy másik csillaghajó kapitányi posztjának ideiglenes átvétele, vagyis az írók ismét találtak egy eddig le nem fedett rést a Star Trek történetszövetén, és szívesen meg is töltik azt új tartalommal, ahogy az első évadban is többször tették.

Józanabb fanok szerint Anson Mount és a nagy szék találkozása sokkal prózaibb: lehet, hogy Pike kapitány mindössze csak hologramként fog majd kommunikálni a Discovery hídjával, a módszert az első évadban több alkalommal láthattuk - ezt támasztja alá az is, hogy a múlt heti teaserben az ideiglenes kapitányként funkcionáló Saru is zöld vászon előtt foglalt helyet, hogy aztán utólagos effektekkel felturbózva hologramként jelenjen meg a túloldalon, talán pont az Enterprise kapitánya előtt.

Időközben a második epizód forgatása is elkezdődött, és az ezt megelőző megbeszélést Star Trek motívumos sütemények lepték el. Tamara Deverell látványtervező fotóján maga a rendező, Jonathan Frakes is feltűnik egy ilyen finomsággal (címlapfotónkon), melyet Arlene Lott, torontói cukrász készített. Frakes a most készülő második epizódon kívül a tizedik részt is rendezi, tehát lehet még része efféle édesszájú meetingekben.

Amíg Torontóban új epizódok készülnek, a stáb néhány tagja a dortmundi Destination Star Trek Germany vendége volt. Shazad Latif (Tyler/Voq), Mary Wiseman (Sylvia Tilly), Mary Chieffo (L'Rell) és Kenneth Mitchell (Kol) olyan ismert Star Trek színészek társaságában léptek fel a rendezvényen, mint William Shatner (Kirk), Nichelle Nicols (Uhura), Walter Koenig (Chekov), Alexander Siddig (Bashir, DS9), René Auberjonois (Odo, DS9), Nana Visitor (Kira, DS9), Terry Farrel (Jadzia Dax, DS9), Nicole DeBoer (Ezri Dax, DS9), Chase Masterson (Leeta, DS9), Robert O'Reilly (Gowron, DS9), Jeffrey Combs (Weyoun, DS9 és Shran, Ent), Vaughn Armstrong (Forrest, Ent), Casey Biggs (Damar, DS9), Cirroc Lofton (Jake Sisko, DS9), Max Grodénchik (Rom, DS9), Aron Eisenberg (Nog, DS9), Ira Steven Behr (producer, író, DS9), Gary Graham (Soval, Ent és Axanar), Connor Trinneer (Trip, Ent; Michael, SGA; Langford, SGO), Ethan Phillips (Neelix, Voy), Robert Duncan McNeill (Paris, Voy).

A megjelentek névsorából is egyértelmű, hogy a találkozó szervezői az idén huszonöt éves Deep Space Nine (DS9) sorozatra fókuszáltak, ám ettől függetlenül a Discovery négy színésze remek panellel szórakoztatta a közönséget, szigorúan spoilermentesen, elsősorban a tavalyi forgatás színes részleteit felidézve. Ismét megerősítést nyert, hogy a legújabb Star Trek sorozat stábja kiválóan összeforrt az elmúlt évben.

A felidézett közös kikapcsolódások és tréfák közben Kenneth Mitchell is viccelődött: ha mint Kol már nem is teheti, de egy elcseréltet megszemélyesítve még szívesen visszatérne a Star Trekbe. Egy alakváltó a Discovery-ben? Erről lehet, hogy Shazad Latiffal kellene először konzultálnia...

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7713890942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása