Star Trek: Discovery – mit várok a második évadtól?

2018. május 01. 16:00 - Menyhárt Attila

Nemrég megmutattuk a Star Trek: Discovery második évadának forgatásáról készült ízelítő-videó legfontosabb momentumait, ebben a cikkben pedig kiderül, mit várok, mit remélek a most készülő új szezontól. Leginkább egy ízig-vérig Star Trek sorozatot – a Discovery pedig jó úton halad, feltéve ha sikerül levetkőznie gyermekbetegségeit.

ent_es_dsc.jpg

A második évadban már nem a klingonokkal vívott háború lesz a középpontban, de természetesen ezzel a történetnek nincs vége. L’Rell-nek és Tylernek vajon sikerül megerősíteni a Birodalom egységét, és visszafogni a széthúzó erőket? És vajon mi lesz Burnhammal Tyler nélkül? Tylert rákényszeríti-e az élet (illetve a forgatókönyv írók) arra, hogy válasszon emberi és klingon fele, esetleg Burnham illetve L’Rell között?

Tudjuk, hogy a második szezonban hangsúlyos szerepet kap a misztikum és a spiritualitás, de nincs akadálya olyan történeteknek sem, melyekben a bolygófelderítés, új fajok és civilizációk felfedezése a fő történeti szál, esetleg többet tudunk meg az előző évadban már látott Phavo bolygó lakóiról is.

Azt már korábban bejelentették, hogy Pike kapitány is felbukkan, akárcsak az előző évad végén látott Enterprise is hangsúlyos szerepet kap majd. El tudnám képzelni a két hajó közös bevetését, hasonlóan ahhoz, és közeledve az eredeti sorozat (TOS) korához, hagyományos hajók, űrállomások (Miranda, Daedalus, K-7) felbukkanásának is örülnék.

Talán nem vagyok egyedül a véleményemmel, hogy Saru maradjon a Discovery kapitánya, bár erre az előzetes hírek szerint nem sok esély van. Korábban a karaktert alakító Doug Jones is közölte, a kelpián tiszt még nem kész a kapitányi székre.

Az ex-császárnő, Georgiou visszatérése is számíthatunk, aki időközben kapcsolatba került a 31-es szekcióval. A Discovery fedélzetén is láthattunk fekete jelvényeseket, de jelenlétük kiaknázatlan maradt az első évadban.

Bízom abban, hogy Tilly is egyre fontosabb helyet foglal majd el a Discovery fedélzetén. Az új évad jó lehetőség arra, hogy a legénység többi, eddig alig ismert tagja is hangsúlyosabb szerepet kapjon. Ugyanakkor Sarek és Mudd után további ismerős szereplők felbukkanását is örömmel látnám. Olyan karaktere gondolok mint a klingon Kor, Chang, Gorkon esetleg Dr. Draystrom vagy a fiatal Cartwright.

A korábbi sorozatokból ismert fajok közül leginkább a romulánok felbukkanását várom. Nem elképzelhetetlen számomra, hogy a Balance of Terror eseményei előtt is a háttérben maradva manipulálhatják az Alfa Kvadráns eseményeit.

De mi lenne a legfontosabb amit várok? Az, hogy végre kiderüljön, miért csak a Discovery-n volt sikeres a spórahajtómű, és miért nem terjedt el Föderáció-szerte ez az utazási technológia. De ráér majd a harmadik évad ban. Vagy a negyedikben...

Te mire számítasz a Star Trek Discovery második évadában? Kommentelj itt a poszt alatt, vagy Facebookon! Ha pedig szívesen beszélgetnél róla, látogass el a sorozat rajongói csoportjába!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4313882292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása