Új nemzedék – új szereplőkkel

2018. április 28. 16:00 - Dave // urszekerek.hu

A SyFy csatorna blogja rendszeresen tesz közzé összeállításokat arról, milyen lenne a tökéletes casting, egy-egy népszerű mozifilm jól bevált szereplőgárdáját – az ő szóhasználatukkal élvemodern színészekre lecserélve. Sok rajongó üdítő frissítésként és vállalható opcióként, míg mások szentségtörésként tekintenek a lehetőségre, ráadásul az efféle listák erősen szubjektívek, elsősorban a cikkíró véleményét tükrözve, az általa jól ismert vagy kedvelt színészek közül válogatva készülnek. A rovat írói nemrég az 1977-es Star Wars szereposztását vették célba, ám figyelmüket nem kerülte el a szomszédos univerzum sem, így Elle Collins legújabb álom casting válogatásában Az új nemzedék (TNG) sorozat és mozifilmek színészeit cserélte le fiatalabb kollégáikra. Lássuk az eredményt!

Jean-Luc Picard kapitány: Patrick Stewart helyett David Gyasi

Elle Collins az új Picard kiválasztásánál elsősorban Patrick Stewart színészi kvalitásait vette alapul, így kerülhetett képbe a harmincas éveiben járó brit színpadi színész, akinek színházi és sorozatos (utóbbi természetesen az angol színészek számára szinte kötelező Ki vagy Doki-s vendégszerepléssel együtt értendő) múltja mellett mozis tapasztalata is van (Felhőatlasz, Csillagok között), de olyan új zsánerekben is megjelenik, mint a Netflix által az utóbbi években egyre inkább mérvadóbbá tett kvázi mozifilmes straming produkciók – ez utóbbira példa a színész szereplistáján a 2018-as Annihilation. Gyasi Picardja lágyabb, szerényebb, és kevésbé heroikus lenne, ám a színész több helyen is bizonyította már, hogy az akcióra is képes. További döntő érv lehet a színész mellett kopaszsága is...

William Riker: Jonathan Frakes helyett Sebastian Stan

Stan a hazai mozikban ezekben a napokban Bucky Barnes / White Wolf bőrébe bújva irtja az ellent. A Marvel filmes univerzumban, 2011-es első megjelenése óta, immár hatodik alkalommal szerepel, így egyértelmű a helye a Nemezis idejére már egyértelműen akciófilmekké redukált TNG-mozikban. A színész sikeresen tudná alakítani az akcióhős és a szívtipró Rikert is. Filmes listája sokszínű: Toyboy – Selyemfiú a pácban; Fekete hattyú; Én, Tonya; Logan Lucky – A tuti balhé. A rajongók a rikeri arcszőrzetet is kipipálhatják, a színésznek már csak a híres spárgaterpeszben történő székre ülést kell gyakorolnia...

​​Deanna Troi tanácsadó: Marina Sirtis helyett Troian Bellisario

Az Enterprise-álompáros másik tagjának szerepére Elle Collins azt a Troian Bellisariot választotta, akit a hazai nézők a Hazug csajok társasága című sorozat főszereplőjeként ismerhetnek, de nem árt tudni, hogy a színésznő már a Star Trek: Az új nemzedék sorozat forgatása idején is a kamerák előtt állt, igaz, akkoriban mindössze három évesen. A ma már harmincas éveiben járó csinos színésznő – a SyFy cikkírója szerint – igazán izgalmas, és intenzív alakításra képes, és módjában állna megjeleníteni Deanna Troi higgadtságát, tisztaságát, és derűjét is.

​Geordi La Forge: LeVar Burton helyett Eka Darville

A SyFyWire az Enterprise főgépészét is a Marveltől kölcsönzi, hiszen Eka Darville-t a Jessica Jones egyik állandó szereplőjeként láthattuk, és ennek köszönhetően átemelték a több Marvel-széria karaktereit egyesítő, tavaly indult The Defenders-be is. A színész több más, ismert sorozatban is (Spartacus, Power Rangers, Vámpírnaplók, Terra Nova, A sötétség kora, Empire) rendszeresen szerepelt, így forgatási gyakorlata nem lehet kérdéses, már csak azt kell eldönteni, hogy a reboot kiadásban viseljen-e vizort, és ha igen, magát az eszközt újratervezzék-e.

​Natasha Yar: Denise Crosby helyett Dianna Agron

A Glee sztárja egyidejűleg meg tudná jeleníteni Crosby szépségét és erejét is, ráadásul a rebootban nem kellene feltétlenül egy évados történetre szűkíteni a szerepét.

​Data: Brent Spiner helyett Rami Malek

A Mr. Robot Elliot Aldersonja, mint az Enterprise egyre emberibbé váló androidja? Erre a szereposztásra valószínűleg sok rajongó venné meg a belépőjegyet. A SyFy casting javaslatában ez alkalommal persze nyilvánvalóan ott az irónia, de nem tagadhatjuk: Rami Malek a Mr. Robot nélkül is nagyon érdekes színész, és rendkívüli tekintete jól beválna Data alakításakor is.

Worf: Michael Dorn helyett Adewale Akinnuoye-Agbaje

Habár Worf karaktere rekordot döntően, minden más Star Trek-szereplőnél gyakrabban, összességében kétszázhetvenhét sorozatrészben és négy mozifilmben bukkan fel, sőt maga Michael Dorn is úgy nyilatkozott, hogy szívesen visszatérne még szerepéhez későbbi produkcióban is (Kickstarter kampányt is indított néhány éve egy Worf kapitányos sorozat pilotjának elkészítéséhez), Elle Collins őt is kíméletlenül lecseréli a TNG-s álom szereposztásban. A kiszemelt színész ezúttal nem a Marvel, hanem a DC filmes világából lép be: Adewale Akinnuoye-Agbaje, az Öngyilkos osztag mutáns, krokodilszerű szuperbűnözője (Killer Croc) játszaná a népszerű klingon tisztet.

Dr. Beverly Crusher: Gates McFadden helyett Freema Agyeman

A SyFy szerint a Ki vagy, Doki? és a Torchwood sorozatokban szintén orvost alakító Agyeman kiválóan bemutatná Dr. Crusher nyugodt erejét alakításában.

Wesley Crusher: Wil Wheaton helyett Storm Reid

Wil Wheaton alig tizenöt évesen húzta fel Wesley Crusher autóbusz-üléshuzatokat is megszégyenítő egyenruháját, hogy aztán még harminc évvel a sorozat indulása után is rajongói mémek és nem ritkán gyűlölködő viták célpontja legyen. Wheaton maga derekasan szembenéz a karakter gyengeségeivel, és igazán cool a hozzáállása a TNG fekete báránya imidzshez. A rajongói düh olykor jogos: nemcsak Picard feszengett gyerekek társaságában – a Star Trek sorozatokban sajnos tényleg nem volt egy épkézláb kiskorú szereplő, az írók, ahogy általában a huszonnegyedik századi mindennapok és családi élet bemutatáskor szinte mindig, vagy túlzásokba estek, nem egyszer kölyökzseninek ábrázolva a gyerekszereplőket, vagy pedig semmitmondó, egyepizódos karaktereket teremtettek.

Az új Wesley, aki Dr. Crusherhez hasonlóan szintén színesbőrű, a három Oscar-díjas 12 év rabszolgaság, illetve a nemrég mozikba került, de borzasztóan teljesítő Időcsavar-reboot (A Wrinkle in Time) fiatal színésznője, Storm Reid. A SyFy a karakter teljes újragondolásával magyarázza a választást.

Guinan: Whoopi Goldberg helyett Danai Gurira

Szinte már fizetett hirdetésnek tűnik, de a SyFy Picard kortalan tanácsadójának szerepére is a Marveltől importálna színészt: A Fekete Párductól kezdve része a képregényes moziuniverzumnak a wakandai Okoye, akit természetesen a most aktuális Végtelen háborúban is Danai Gurira alakít. Whoopi Goldberg annak idején ugyan kifejezetten szeretett volna a Star Trekben szerepelni, és karaktere emlékezetes is maradt, de a mozifilmek közül már csak egyre tért vissza, így hát ésszerű, hogy más vigye tovább a Csillagbár, azaz a Ten Forward vezetését.

Q: John de Lancie helyett Wentworth Miller

Ha akad a Star Trek történetében népszerű visszatérő negatív figura, akkor Q biztosan az. A SyFy ezúttal tényleg komolyan veszi a dream casting fogalmát és A szökés, valamint A holnap legendái sorozatok népes rajongótáborának kedvezve Wentworth Millert sorozza be mindenható lény szerepére, akinek jutalomjáték lehet a laza, öntörvényű, de szerethető rosszfiú karaktere, főleg a DC-s képregénysorozatok Leonard Snartjának parádés alakítása után.

Hogy festene a Ti álom-castingotok? Kommenteljetek itt a poszt alatt vagy Facebookon!

emTV.hu // SyFyWire

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7213874924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása