Elhunyt Donnelly Rhodes

2018. január 11. 13:20 - FCs.

A nyolcvanéves korában távozott színész tekintélyes életútja a sorozat és scifi rajongók számára is fontos állomásokat tartalmaz: A halottkém és a Battlestar Galactica (Csillagközi Romboló) 2004-es újrájának lelkes követői valószínűleg egyből képben vannak a munkásságával kapcsolatban, de ezen kívül a Magnum, az X-akták, a Gyilkos sorok, a Sliders, a Végtelen határok, a Smallville, az Odaát, A holnap legendái, a Flash – A Villám, vagy éppen a Tron: Örökség nézői is találkozhattak vele.

A betegei jelenlétében is simán rágyújtó Dr. Cottle stílusát néha még Dr. House is megirigyelte volta, Rhodes kitűnő alakítása felejthetetlenné tette a Battlestar Galactica "gyengélkedős" jeleneteit. Ronald D. Moore, az egykori Star Trek író és producer, a 2004-es, magyarul a rettentően béna Csillagközi Romboló címet kapó sorozat megalkotója is megemlékezett a színészről:

"Most értesültem, hogy Donnelly Rhodes, a Galaktika Cottle dokija eltávozott. Nagyon szomorú. Kedves ember volt, imádtam írni a karakterét. A Soap óta csodálom a munkásságát. Hiányozni fog."

emTV.hu // MSN.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7213566405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása