A legjelentősebb Star Trek rajongói sorozatok

2017. szeptember 03. 16:25 - FCs.

Valószínűleg az ötéves küldetés utolsó két évének minden napjára jut egy kánonon kívüli alkotás, hogy elmesélje a sosem látott kalandokat. Ez lehet képregény, könyv, vagy éppen rajongói sorozat. Talán már több is készült, ami ebbe az időtartományba belefér, de mi ezt egyáltalán nem bánjuk,hiszen újra és újra át akarjuk élni, ahogyan az Entreprise új világokat fedez fel, de az is megesik, hogy a tüköruniverzumból átlátogató elvetemült alteregókat szeretnénk látni. A tovább után a három legjelentősebb rajongói sorozatot mutatjuk be.

star_trek_continues.jpg

Star Trek: Continues

Aki az autentikus TOS életérzést keresi, az jó helyen jár. A díszletek, a hangok, az egyenruhák, a történetvezetés, és persze a korai, majd később elfeledett Gene Roddenberry direktíva, miszerint a jövőben nincsen mellkasszőrzet, egytől-egyig komolyan lettek véve. Az aprólékos hasonlóság a Star Trek: Continues legnagyobb előnye, ugyanis pillanatokon belül magával ragadja azokat a rajongókat, akiknek a TOS audiovizuális megvalósítása már a vérkeringésében is jelen van. A kiemelkedő minőséget és odafigyelést a rajongók és kritikusok is hálásan fogadták.

A fő alkotó Vic Mignogna, aki egyúttal Kirk kapitányt is alakítja, nem kifejezetten kezdő a szakmában: számtalan rajzfilmes és videójátékos szinkronszerepet bonyolított, de színpadi és televíziós jártassága is van. A sci-fi sorozatok követői ezúttal is sok ismerőssel találkozhatnak, a produkció jelentős állandó -és vendégszerepekben bővelkedik. Montgomery Scott karakterét például Chris Doohan, az eredeti Scotty-t játszó James Doohan fia alakítja (őt egyébként hivatalos filmekben is kiszúrhatja a szemfüles rajongó). Láthatjuk Michael Forestet is, aki az eredeti sorozatban játszott Apolló szerepét újra magára ölti, visszahozva a sorozat tipikus istenkérdést körbejáró motívumát. Találkozhatunk még John de Lancie-vel (Q), valamint hallhatjuk Marina Sirtis (Troi) és Michael Dorn (Worf) hangját is számítógépként. Rajtuk kívül egyéb meglepetésekre is számíthatnak a veterán TOS és Battlestar Galactica rajongók.

A sorozat hivatalos YouTube csatornáján magyar felirattal is megtekinthetők az epizódok!

star_trek_new_voyages_1.jpg

Star Trek: New Voyages

Az alkotás szintén az eredeti sorozat folytatása, ennek megfelelően ugyanúgy felvonultatja a megszeretett karaktereket és környezetet. Hosszú ideje tartó futása alatt hivatalos Trekhez köthető emberek figyelmét is felkeltette, valamint nagymértékben hozzájárult a rajongói filmek mai elfogadottságához és megítéléséhez. A legismertebb, World Enough and Time című epizódját Hugo díjra is jelölték. Ahogy azt korábban a legjelentősebb rajongói filmes alkotásokról szóló cikkünkben írtuk, a díszleteket a Tim Russ által rendezett Of Gods and Men című rajongói filmben is láthatjuk, a CBS rajongói filmes akadémia megalapítása után pedig díszletlátogatások helyszínévé válhat.

A hivatalos színészek közül alkalmanként viszontláthatjuk Walter Koeniget Chekovként, George Takei-t Suluként, Grace Lee Whitney-t pedig Janice Randként. Egy másik idővonalról Denise Crosby-val (Yar, TNG) is találkozhatunk, de rajtuk kívül egyéb TOS-hoz köthető vendégszereplőket is felfedezhetünk a sorozatban.

A hosszú ideje tartó projekt YouTube csatornája kimerítő időtöltést kínál az eredeti sorozat kedvelőinek.

star_trek_hidden_frontier.png

Star Trek: Hidden Frontier

Végezetül egy másik idővonalra ugrunk át, méghozzá a Domínium háborúk utáni időszakot bemutató Hidden Frontierre. A történet helyszíne az Excelsior csillaghajó, valamint annak honállomása, a Deep Space 12. A csillaghajó legénysége különböző fajok közti vitás kérdések elrendezésében segédkezik, miközben védelmi szerepbe is kényszerül egy újonnan megjelent erős faj, a szürkék ellen. A sorozat ötven epizódból áll, de a történet később három spinoffot is szült (Odyssey, The Helena Chronicles, Federation One). A rajongói filmek közt szintén meghatározónak tartják, a BBC szerint "a legkiemelkedőbb rajongói film az Enterprise megszüntetése után".

A hosszú időt felölelő futás, valamint a szerteágazó alapsztori miatt a produkció YouTube csatornája szinte feldolgozhatatlan mennyiségű időtöltéssel szolgál az érdeklődők, és a DS9 egyenruhát végtelen ideig látni kívánók számára.

Van olyan rajongói sorozat, amit szívesen a figyelmünkbe ajánlanátok? Várjuk véleményeteket a hozzászólásokban!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3712800878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása