Jason Isaacs tisztázta vitatott kijelentéseit a keményvonalas rajongókkal

2017. augusztus 20. 12:25 - FCs.

Jason Isaacs, a Star Trek: Discovery Lorca kapitánya könnyen félreértelmezhető szituációba keveredett a közelmúltban, mert bizonyos nyilatkozatai kétes üzenetet hordozva jelentek meg. Az ügyerősen rányomhatja bélyegét az új sorozat promóciójára, ezzel együtt pedig a hirtelen haragú rajongók jóhiszeműsége is kérdésessé válhat. A vitatott, majd később a színész által cáfolt kijelentésből visszafordíthatatlan érzelmi vihar keletkezett, amibe természetesen William Shatnernek (Kirk, TOS) is sikerült belekeverednie a Twitteren.

lorca_insta.jpg

A New York Daily News pletykarovata a hétvégén a Discovery-vel foglalkozott, a cikk pedig már a címében is elég figyelemfelkeltő hangütést alkalmazott: "Az új Star Trek kapitányt nem érdekli, hogy a Trekkie-k kedvelik-e őt"

A cikk idézetében némileg enyhébb, de kissé viccesen piszkálódó megfogalmazással találkozhatunk Isaacs részéről:

"Amikor azt mondom, hogy nem érdekelnek a keményvonalas Star Trek rajongók, azt nem tiszteletlenségből teszem. Úgy értem azért nem érdekelnek, mert úgyis megnézik majd. Alig várom, hogy kiakadjanak, és egész éjszaka erről beszélgessenek majd egymással."

Az érzékenyebb rajongóknak talán már ez is elég indok a sértődésre és a rosszhiszemű értelmezésre, de az igazi megrázkódtatást az idézőjel nélkül megjelenő állítás hozta el:

"Isaacs elmondása szerint az új sorozat félreveti majd William Shatner és Patrick Stewart hagyatékát, és biztosan kiakasztja majd a hardcore Trekkie közönséget."

Nem kellett sokat várni, hogy a rajongók mellett William Shatner figyelmét is felkeltse a kijelentés, aki csodálkozását tömören a Twitteren fejezte ki, azonban Isaacs is hamar reagált a közösségi médián, egyértelműen cáfolva az idézőjel nélkül közölt állítást, ami a hagyaték elvetéséről szól. Shatner ezután elfogadta, hogy Isaacs szavai valószínűleg nem úgy jelentek meg a pletykarovat hasábjain, ahogyan kellene.

Bár a sajtó részéről a rajongók közérzete a legtöbb esetben alacsony energiaráfordítással is könnyen beárnyékolható, Isaacs ettől eltekintve meglehetősen vékony jégre tévedt, amikor az elszánt fanokról nyilatkozott. Ugyan a hardcore trekkerek csak egy bizonyos részét képezik a közönségnek, de az ő megharagításuk így is csúnyán megpecsételheti a sorozatfogadtatását, hasonlóan a Kelvin-idővonal filmjeinek súlyos megosztottságához. Korábban a Star Trek: Enterprise szintén elvesztette a rajongók jelentős részének kötődését és támogatását, ami végül hosszú időre fiókba tette Hollywoodban a Star Treket.

A média kegyetlenül vissza tud élni az átgondolatlan PR kommunikációval, ami általában a rajongók heccelésére és ingerlésére fordítható. A nézettség és olvasottság érdekében a fanok önmagukban is balhéra alkalmas közeget biztosítanak: a Star Wars és Star Trek rajongók összeugrasztása például külföldön és itthon is nagyon hálás téma, de a keményvonalas és lazább Trekkerek közötti gyújtópont megtalálása is nagy véleményforgalommal kecsegtet az interneten.

A Discovery-vel és a Star Trek jövőjével kapcsolatosan felvázolt nagyívű és derűlátó tervek megvalósításához azonban a rajongók támogatására is szükség lesz.

emTV.hu // TrekMovie // TrekNews

Ha szívesen olvasnál további cikkeket a Star Trek világából, lájkolj minket a Facebookon! nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery legfrissebb híreiről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportunkba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3612764364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása