Star Trek: Discovery – kész a főcímzene

2017. július 30. 12:45 - Dave // urszekerek.hu

A múlt heti San Diego-i Comic Con egyik váratlan bejelentése volt, hogy az új sorozat zeneszerzője a Grammy- és többszörös Emmy- jelöléssel rendelkező Jeff Russo lesz. Russo zenei karrierjét a Tonic rockbanda alapító tagjaként kezdte, majd egy időben – Michael Giacchinohoz hasonlóan – videojátékok zenéjét komponálta. 2009-től a televíziónak is dolgozik, és számos, nálunk is jól ismert tévésorozat zeneszerzője lett, többek között a Nyughatatlan Jordan, a Fargo, a Légió, az Aznap éjjel, A létezés határa, a CSI: Cyber, a Doktor D, vagy a Lucifer című szériák zenéje kötődik a nevéhez.

jeff_russo.jpg

Nagy költségvetésű sorozat lévén, a Discovery zenei anyagát – más prémium sorozatokhoz, illetve a mozifilmekéhez hasonlóan – nagyzenekari hangstúdióban rögzítik, hatvan zenész közreműködésével, Los Angelesben. Ezek a munkálatok az elmúlt héten meg is kezdődtek, és Jeff Russo már nyilvánosságra hozta, hogy a főcímzene, illetve az első epizód teljes zenei anyagának rögzítése már kész is van.

Aaaron Harberts producer, showrunner szavai szerint:

"Jeff Russo fantasztikus zeneszerző, és már gyerekkorától hatalmas Star Trek rajongó. Igazán nagyon jó kezekben vagyunk – nemrég hallottuk a főtémát és a főcímzenét, ami rendkívül csodálatos és fel fogja hívni magára a figyelmet. Jeff igazi tehetség, hallgassák csak meg a többi munkáját is."

Ez a bejelentés egyúttal egy hosszú ideje tartó rajongói találgatás végére is pontot tett: a korábbi sorozatokhoz hasonlóan a Star Trek: Discovery-nek is lesz főcíme, méghozzá hasonló zenei kísérettel, mint például Az új nemzedék, a Deep Space Nine, vagy a Voyager spinoffoknak. Az Enterprise vitatott, "Faith of the Heart" főcímdalához hasonló énekelt főcímmel tehát nem mer kísérletezni a CBS és a Netflix. Ugyanakkor, egy hosszabb zenei betétet használva mégiscsak szembemennek a mai trenddel, aminek megfelelően a modern sorozatok szinte kivétel nélkül, már szinte teljesen elhagyták azt.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5612700681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása