Star Trek: Discovery – három perces új trailer és friss infók

2017. július 23. 03:25 - Ádám // emTV.hu

Frissítve a sorozat legújabb trailerének magyar feliratos változatával!

Magyar idő szerint szombaton este fél tizenegykor egy új, közel háromperces trailerrel kezdődött a San Diego-i Comic Con Star Trek: Discovery panelje, amit természetesen ebben a posztban magyar felirattal mutatunk, hamarosan pedig alaposan ki is elemezzük. Az eseményt egyébként a sorozat magyar rajongói oldalán élőben közvetítettünk, az új CBS-es poszter alatt pedig jöjjön egy összefoglaló az elhangzottakból, frissítve!

std_cbsaa_poster.jpg

Alex Kurtzman, a sorozat executive producere elmondta:

"Valamennyien nagy rajongói vagyunk az eredeti sorozatnak, és rengeteg inspirációt merítettünk belőle. Következetesek maradunk az eredetihez, de 2017-ben nem adhatunk a közönségnek TOS-díszleteket."

Aaron Harberts (showrunner) elmondta, hogy nagyon nehéz volt Burnham karakterét kiválasztani. Hónapokig vártak Martin-Greenre, hogy befejezze a The Walking Deadet. Kurtzman hozzátette: az első percben tudták, hogy Sonequa lesz a tökéletes Michael Burnham szerepére.

"Alázatos és hálás színésznő."

A sorozat főszereplője, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) hangsúlyozta, hogy hálásak, hogy részese lehetnek az örökségnek, és elmondta, hogy szerinte a Star Trek az egységről és a sokszínűségről is szól, ezért is fontos olyan sokaknak. Imádja Michelle Yeoh-t (Georgeou), és karaktereik között is szoros kapcsolat van.

Burnham egyébként igen izgalmas és komplex személyiség. Szüleit megölték, majd mielőtt mentora Sarek (James Frain) rábízta volna Georgeou kapitányra (Michelle Yeoh), "embernek nevelte". Tehát megismerjük az ifjú Sareket is, a Vulkánhoz ragaszkodását és egy földi nő iránti szerelmét. Burnham Spock fogadott testvére, de mivel ezt eddig nem tudtuk, Kurtzman a nézők türelmét kéri és állítja, nem lesz ellentétben a kánonnal.

Saru hadnagy, a két méter magas kelpian tudományos tiszt, akit Doug Jones alakít. Fajából ő az első, aki eljutott a Föderációs űrbe, illetve a Csillagflottába. Szülővilágában népét üldözi a bolygó domináns faja. Gyakorlatilag zsákmányállatként tekintenek rájuk, innen a magas fokú túlélőösztön, mellyel a gyilkos fenyegető veszélyt is képes távolról megérezni.

Jones jelmezét itt-ott ki akarták párnázni, de úgy gondolta, az túl emberi lenne – így tehát Saru hátsója igen lapos lesz. Egyébként közte és Burnham között testvéri jellegű kapcsolat van. Jones a pódiumon prezentálta Saru légiesen könnyű, szinte légpárnás járását, ami elsőre elég mulatságos, főleg a karakter magassága mellett.

Lorca (Jason Isaacs) minden más Star Trek kapitánytól különbözni fog, sokkal eredetibb, nyersebb lesz.

"Igyekszem, hogy sose nézzek vagy hangsúlyozzak úgy, mint egy korábbi kapitány."

– mondta. Nem lesznek stand alone epizódok, az egész szezon egyetlen történet lesz, így az egész évad során hatalmas meglepetések és fordulatok várhatóak. Aaron Harberts executive producer szerint a sorozat a konfliktusok békés megoldásáról is szól.

Wilson Cruz (Dr. Hugh Culber, a Discovery orvosi főtisztje) Puerto Ricó-i származású színész – aki maga is nyíltan meleg és nagy megtiszteltetésnek veszi a szerepet – fogja alakítani a sorozat másik meleg karakterét, Anthony Rapp (Stamets) párját. Megtudtuk még, hogy Tyler hadnagy (Shazad Latif) nem csak a szokásos sci/tech tiszt lesz, érzelmes, összetettebb karakterre számíthatunk.

A klingonokkal kapcsolatban Gretchen Berg showrunner elmondta, hogy a sorozatban részletesen kifejtik majd a faj kultúráját. Nem az univerzum gonosztevőiként lesznek beállítva, illetve a képernyőn a klingonok klingon nyelven fognak beszélni, amit a nézők számára feliratoznak. A sorozat zenéjét Jeff Russo (Fargo, Legion) szerzi.

Ezen a linken megnézhetitek a CBS-es trailert is, itt pedig egy hosszabbat, ami tulajdonképpen a régi és az új promók hat perces változata.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // Dave közvetítése alapján // videó-fordítás: Ida // felirat: Ádám

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5612681757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása