Dokumentumfilm készül a Star Trek fekete bárányáról

2017. február 09. 22:50 - Ádám // emTV.hu

Ira Steven Behr televíziós producer évek óta kutatja, hogy milyen helyet foglal el a Star Trek: Deep Space Nine a franchise-ban, illetve milyen tartós hatása volt a sorozatnak a kultúrára. Az erről készült dokumentumfilmet idén szeretné bemutatni, most pénzt gyűjt az irgalmatlan licensz-díjhoz.

A Star Trek: Deep Space Nine picit több mint egy évvel Gene Roddenberry halálát követően, 1993. januárjában indult. Az eredeti és Az új nemzedék alcímű spin-offhoz képest a Deep Space Nine sokak szerint túl sötét és feszült, amolyan fekete bárány a Star Trek családjában. A sorozat, ami nem illik Roddenberry jövőképébe. A sorozat, amit a kritikusok nagyon, a rajongók kevésbé szerettek.

A What We Left Behind: Looking Back at Star Trek: Deep Space Nine ("Magunk mögött hagytuk: Visszatekintés a Deep Space Nine-ra") című dokumentumfilm részletes bepillantást enged a sorozat kulisszái mögé, sőt, a széria íróinak ötletbörzéjén megtudhatjuk azt is, mi lehetett volna egy fiktív nyolcadik évadban. Erről egyébként idővel, a kampány előrehaladtával még többet tudhatunk meg.

Bár már tucatnyi interjú elkészült, a forgatás befejezéséhez, az utómunkához és az irgalmatlan licensz-díj kifizetéshez kéri most Ira Steven Behr, a Star Trek: Az új nemzedék és a Deep Space Nine, valamint az Alkonyzóna, a 4400, az Alfák, és az Outlander – Az idegen producere a rajongók segítségét az IndieGoGo-n, melyet a CBS Studios számára kell kicsengetni (többek között) a felhasznált felvételekért. A filmet Leonard Nimoy fia, Adam Nimoy rendezi.

A kampányhoz Terry Farrell (Dax), Nana Visitor (Kira), Armin Shimerman (Quark), Max Grodénchik (Rom), Casey Biggs (Damar), Jeffrey Combs (Weyoun), and Chase Masterson (Leeta) főszereplésével remek kis videó is készült, de a projectet gyakorlatilag a sorozat összes szereplője támogatja.

emTV.hu // IndieGoGo

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8712567815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása