Újabb Star Trek mozifilm van a láthatáron, ezúttal a WandaVision rendezője kapta a projektet

2021. július 14. 19:30 - FCs.

Elképzelhető, hogy Kelvin film érkezik

A Deadline értesülése alapján ismét lendületet vett a Star Trek nagyvásznas visszatérése, a tervek szerint 2023 júniusában jelenik meg egy új film, a projekthez pedig már konkrét nevek is társulnak: míg a rendezői feladatokat Matt Shakman vállalta el, a történet kidolgozását Geneva Robertson-Dworet és Lindsey Beer tollából kapjuk. A forgatás jövő tavasszal kezdődhet, már amennyiben a frissen bejelentett Star Trek film nem jut ugyanarra a sorsra, mint az elmúlt öt évben bejelentett, majd szépen sorban elhaló mozis koncepciók.

star-trek-beyond-2.png

Előzmények

Star Trek sorozatokból már idén is bőséges ellátást kapunk, hiszen közeledik a Lower Decks augusztusban esedékes folytatása, emellett pedig a Prodigy bemutatkozása, valamint a Discovery negyedik évada is 2021-re lett beharangozva. Mozifilmes téren viszont jóval ínségesebb időket élünk, a nagyvásznon ugyanis már 2016 óta érezhetjük a Star Trek hiányát.

Pedig öt éve még nagyon úgy tűnt, hogy a Kelvin filmek legénységétől a Mindenen túl után sem kell hosszú ideig búcsút vennünk, hiszen J.D. Payne és Patrick McKay becsülettel leszállították a negyedik rész történetét, a folytatásban pedig a Chris Hemsworth által alakított George Kirk is újra előkerült volna. S.J. Clarkson személyében már rendezőt is találtak a filmhez, aki ráadásul az első olyan nő lehetett volna, aki Trek mozit rendez.

2017-ben tovább fokozta az izgalmakat, hogy Quentin Tarantino is címlapokra került a Star Trekhez kapcsolódó terveivel, a Paramount pedig 2018 tavaszán világgá is kürtölte, hogy tényleg két Trek mozit fejlesztenek. A boldog várakozásnak azonban már ugyanezen a nyáron vége is szakadt, Chris Hemsworth és Chris Pine ugyanis megállapodás nélkül távoztak a filmjükhöz kapcsolódó tárgyalásról, ezzel pedig el is indult egy régóta elhúzódó, bizonytalan időszak a Star Trek mozik történelmében. Időközben Tarantino projektje is egyre kérdésesebbé vált, míg végül ő is arra jutott, hogy Star Trek rendezés nélkül is teljes az élete, pedig az ötletéből készült forgatókönyv szintén rendelkezésre állt (a koncepciót ez esetben Mark L. Smith dolgozta ki a fiók számára).

2019-ben ismét felpezsdült a téma, a döntéshozók ugyanis Noah Hawley-t kezdték foglalkoztatni egy új történet megírásával, az ő projektje pedig megint csak újszerű lett volna a Star Trek mozik között, hiszen a forgatókönyv mellett a film megrendezése is az ő kezébe került volna. Hawley a nyilatkozatai alapján a történethez is máshogy állt hozzá, szerinte nem az akción lett volna a hangsúly, az előrehaladott tervek ellenére azonban a stúdió ezt a projektet is berekesztette, pedig a szerző szerint már nagyon közel álltak a tényleges megvalósuláshoz. Mindezek után Kalinda Vasquez Star Trek ötlete is a figyelem középpontjába került, az ő koncepciójának előrehaladásáról március óta nem érkeztek hírek.

st-beyond-4k-3324_1.jpg

Itt tartunk most

Az előzmények tudatában talán érthető, hogy mostanra óvatos lelkesedéssel fogadjuk a legújabb bejelentéseket, mindazonáltal érdemes lehet végig nézni az eddig nyilvánosságra került információkat. Amennyiben a projekt megvalósul, Geneva Robertson-Dworet és Lindsey Beer lehet az első női írópáros, akik Star Trek mozit jegyeznek. Robertson-Dworet neve a magyar nézőknek is ismerős lehet, hiszen társszerzőként a 2018-as Tomb Raider film, valamint a 2019-es Marvel Kapitány kötődik hozzá.

A rendezői feladatokkal megbízott Matt Shakman olyan sorozatos közreműködésekkel büszkélkedhet, mint a Sírhant művek, a Doktor House, a Trónok Harca, vagy az Utódlás, de Robertson-Dworet mellett róla is elmondható, hogy a Marvel univerzumhoz is mélyen be van csatornázva, hiszen a WandaVision első évadának mind a kilenc epizódját ő rendezte. A Deadline szerint Shakman rendkívül keresett név a szakmában, a Star Trek rendezés így saját választása volt, ennek érdekében pedig sok más projektet kellett visszautasítania.

J.J. Abrams továbbra is jelen lesz producerként, a Deadline munkatársának utólagos frissítése pedig arról árulkodik, hogy a történet a Kelvin idővonalhoz íródhatott, tehát az sem kizárt, hogy a Chris Pine által megformált Kirk kapitányt, valamint a teljes legénységét láthatjuk majd viszont.

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

Űrszekerek Közösségi Flotta // Deadline // fotó: Paramount

komment
Címkék: Chris Pine Kelvin

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7716627806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása