Még mindig két Star Trek mozifilm van betervezve

2019. december 21. 16:00 - FCs.

Tarantino projektje azonban bizonytalanná vált

Bár a nagyvászonra érkező Star Trek filmek gyártása az utóbbi években teljesen elakadt, a döntéshozók továbbra is két új mozifilmben gondolkodnak, ezt maga Bob Bakish, a ViacomCBS vezérigazgatója árulta el a The Hollywood reporter számára. A ’Mindenen túl’ után játszódó történetet a nemrég alkalmazott Noah Hawley már valószínűleg kezelésbe vette, a Tarantino ötletéből készült forgatókönyv pedig teljes egészében rendelkezésre áll. Ennek ellenére lehet, hogy Tarantino mégis elkanyarodna a franchise-tól, és nem rendezné meg a korábban bejelentett filmjét.

hawley_tarantino.png

A legutolsó Star Trek mozi idején még úgy tűnt, hogy a Kelvin-széria töretlenül folytatódik majd, hiszen a ’Mindenen túl’ 2016-os bemutatása után szinte azonnal elterjedt a hír, hogy a Kirk édesapját alakító Chris Hemsworth visszatérését a stúdió már elő is készítette, méghozzá egy időutazós történet keretein belül. Tavaly áprilisban pedig a Paramount hivatalosan be is jelentette, hogy a készülő negyedik rész mellett Quentin Tarantino ötletét is komolyan kezelik, így két mozifilmre készüljünk fel.

A terveknek megfelelően J.D. Payne és Patrick McKay kidolgozta a negyedik film sztoriját, S.J. Clarkson pedig el is vállalta a rendezést, ezzel pedig az első olyan nő lehetett volna, aki Star Trek mozifilmet rendez. Az izgalmakat tovább fokozta, hogy Simon Pegg együtt is ebédelt Clarksonnal, várakozásairól és a rendezőről kialakult kellemes benyomásairól pedig rendszeresen tájékoztatta a rajongókat a közösségi felületeken – azt is hozzátéve, hogy a részletek tekintetében ő maga és színésztársai teljesen fogalom nélkül vannak. Ennek ellenére a projekt előrehaladásáról nem igen merültek fel kételyek.

A produkció fejlesztése egészen 2018 augusztusáig tartott, amikor is Chris Hemsworth és Chris Pine egyszer csak elégedetlenül távoztak egy megbeszélésről, miután állítólag a fizetések témaköre felé kanyarodott az egyeztetés: mivel a Mindenen túl szerényebben teljesített a pénztáraknál, a stúdió valószínűleg nem tudta tartani a korábban ígért béreket. Bár akkoriban mindenki a fizetésről beszélt, az is elképzelhető, hogy olyan kreatív akadályok állították meg a folyamatot, amik azóta sem kerültek nyilvánosságra.  Akárhogy is, a precedens sajnos a negyedik mozifilm teljes ellehetetlenülését eredményezte, ami hosszú ideig elhúzódó csendet is hozott a Star Trek nagyvásznas világában.

hemsworth-star-trek.jpg

A Deadline idén novemberben azonban olyan információk birtokába jutott, hogy a Paramount most Noah Hawley-t foglalkoztatja „megoldóemberként”, aki a forgatókönyv megírása mellett meg is rendezné a produkciót – ami korábban nem volt bevett gyakorlat a Star Trek mozifilmeknél. Az időutazós ötlet Chris Hemwsorth hiányában valószínűleg a fiókban maradt, így Hawley vélhetően egy teljesen új történetet dolgozott ki.

A negyedik filmmel kapcsolatos bizonytalanságok miatt egy ideig csakis Tarantino tartotta életben a reményt, legalábbis azok számára, akik nem tartják elképzelhetetlennek egy általa készített Star Trek megvalósulását. Bár a rendező folyamatosan nyilatkozott, kreatív energiáit legutóbbi filmje, a ’Volt egyszer egy Hollywood’ teljesen lekötötte. Az ötlete alapján készült forgatókönyvet egyébként Mark L. Smith elkészítette, és a rendező mindig bizakodó válaszokat adott, amikor erről kérdezték, most azonban saját karrierjével kapcsolatban sem látja még tisztán a jövőt, ezzel együtt pedig a Star Trek projektje is bizonytalan alapokon áll:

"Még az is lehet, hogy inkább nem csinálom meg, de majd meglátjuk, még nem döntöttem el teljesen, az érintettekkel pedig még nem beszéltem. Még nem mondok semmi hivatalosat."

nyilatkozta a rendező.

Űrszekerek Közösségi Flotta // The Hollywood Reporter // Deadline

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr115360288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása