Gene Roddenberry ki nem állhatta a Család című epizód alapötletét

2023. január 30. 20:00 - FCs.

Az 1990-ben bemutatkozó Két világ legjava (The Best of Both Worlds, TNG 3x26 & 4x01), valamint a duplaepizódot szétválasztó óriási cliffhanger korábban sosem látott közönségsikert eredményezett, mely új szintre emelte Az új nemzedéket, és vele együtt az egész Star Trek franchise-t. Miután a borg második eljövetele hatalmas dobásnak bizonyult, a készítők járatlan utat jelöltek ki a folytatás számára, melyben szokatlan módon sem az Enterprise hídja, sem a Data-t alakító Brent Spiner, de még az elmaradhatatlannak hitt science fiction sem kapott szerepet, ami pedig még ennél is fontosabb, hogy az alkotók nem engedték el a borg krízis következményeit, az újszerű átívelő szálat ráadásul Picard családi súrlódásai is tovább fokozták. Míg a Család (Family, TNG 4x02) című epizód a rajongók körében kedvező fogadtatásra talált, Gene Roddenberry hallani sem akart a testvérviszályról, valamint a sci-fi nélküli Star Trekről.

family-hd-110.jpg

Tovább
komment

Kötelék – Ronald D. Moore érkezése és a megújuló új nemzedék

2022. június 06. 10:00 - FCs.

Az új nemzedék harmadik évada friss lendületet adott a sorozatnak, és ezzel együtt az egész Star Trek univerzumnak. A nézőket egy némiképp újrakomponált, kék csillaköddel kiegészített főcím, új szabású, kétrészes egyenruhák, valamint Dr. Crusher visszatérése fogadta a képernyőkön, de mindezek mellett a történetvezetésben is egyre inkább saját hangjára talált a széria. Nemsokkal az évadkezdés után, az ötödik epizód elindításakor már találkozhatunk is Ronald D. Moore első történetével, mely a Kötelék címet kapta, ezt a részt pedig a Startrek.com cikkében a változás egyik legfontosabb előhírnökeként mutatják be.

01.jpg

Tovább
komment

Az 55 éves Star Treket ünnepelték az alkotók és a rajongók

2021. szeptember 20. 17:00 - Dave // urszekerek.hu

Ilyen volt az idei Star Trek Day

Szeptember 8-án volt 55 éve, hogy bemutatták az eredeti sorozat Veszélyeztetett egyedek (The Man Trap, TOS 1x01) című epizódját, melyet azóta több, mint 800 másik Star Trek epizód, valamint 13 mozifilm követett Roddenberry univerzumában. Az évfordulót egy látványos, sok vendéget felvonultató (és hosszú idő óta ténylegesen élő) gálaműsorral ünnepelte a Paramount+ Los Angelesben, magyar idő szerint csütörtök hajnalban.

stday.png

Tovább
komment

Újabb Star Trek mozifilm van a láthatáron, ezúttal a WandaVision rendezője kapta a projektet

2021. július 14. 19:30 - FCs.

Elképzelhető, hogy Kelvin film érkezik

A Deadline értesülése alapján ismét lendületet vett a Star Trek nagyvásznas visszatérése, a tervek szerint 2023 júniusában jelenik meg egy új film, a projekthez pedig már konkrét nevek is társulnak: míg a rendezői feladatokat Matt Shakman vállalta el, a történet kidolgozását Geneva Robertson-Dworet és Lindsey Beer tollából kapjuk. A forgatás jövő tavasszal kezdődhet, már amennyiben a frissen bejelentett Star Trek film nem jut ugyanarra a sorsra, mint az elmúlt öt évben bejelentett, majd szépen sorban elhaló mozis koncepciók.

star-trek-beyond-2.png

Tovább
komment
Címkék: Chris Pine Kelvin

Az emberiség nevében - Új évszázad a Star Trekben

2021. április 29. 09:00 - Dave // urszekerek.hu

Ilyen volt újranézni Az új nemzedék pilot epizódját

„Még mindig csodálom méretét és modernségét” – Picard kapitánnyal együtt csodálkozunk rá az új csillaghajó, az Enterprise 1701-D nagyságára és komplexitására. Az emberiség nevében (Encounter at Farpoint, TNG 1x01-1x02) időtálló űrkaland, a legmagasabb Star Trek standardok szerint képviselve a zsáner és a franchise máig evidens alapértékeit.

_1_1.jpg

Tovább
komment

Előzetesek és kozmikus beszélgetések a Kapcsolatfelvétel Napján

2021. április 10. 12:00 - Dave // urszekerek.hu

Mozgalmas volt az idei First Contact Day – idehaza az Impulzus Podcast különkiadása ünnepelte a Kapcsolatfelvétel Napját, nemzetközi terepen pedig a Paramount+ látta el a közönséget virtuális panelekkel, színész-és stábtag vendégekkel, az online rendezvény ráadásul több kedvcsináló előzetessel lepte meg azokat a rajongókat, akik húsvéthétfőn is követték a Star Trek híreket.

fcd_cover.png

Tovább
komment

A Babylon 5 atyja már 2004-ben megálmodta a Star Trek újraindítását

2021. március 31. 11:00 - Dave // urszekerek.hu

Bárhogy is viszonyul a Kelvin-univerzum mozifilmjeihez, a legtöbb rajongó J.J. Abrams, esetleg Alex Kurtzman, Roberto Orci, vagy Damon Lindelof nevéhez kapcsolja az eredeti Star Trek-sorozat új színészekkel, alternatív idővonalon történt 2009-es iterációját. A Chris Pine-t főszereplőként felvonultató mozifilm fejlesztése ugyan 2005-re nyúlik vissza, ám a Paramount Stúdiótól teljesen függetlenül, egy jól bevált sci-fi író páros már 2004-ben indítványozta Kirk kapitány öt éves küldetésének televíziós újraindítását, új színészekkel Kirk, Spock és McCoy szerepeire, "the warrior, the priest, and the doctor” szellemben újra előadva az ötéves misszió történetét. A kétórás pilot részben Kirk és McCoy először találkozott volna Spockkal egy ősi, mitikus civilizáció romjait tanulmányozva.

b5cover.png

Tovább
komment

Impulzus Napló – Idegen testben

2021. március 17. 11:00 - Dave // urszekerek.hu

Az Impulzus 162. adásában az eredeti sorozat utolsó, Idegen testben című epizódjáról beszélgettünk, mely mai szemmel nézve egyáltalán nem tipikus évad-és sorozatzáró, bár témaválasztásában a korábban is látott "testcsere" alapötletét veszi elő, valamint két, harmadik évados momentum felidézésével is visszautalást tesz a sorozat korábbi epizódjaira.

star_trek_the_original_series_s03e24_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_30_36_939.png

Tovább
komment

Impulzus Napló – Menekülés a tegnapba

2021. március 10. 11:00 - Dave // urszekerek.hu

Az Impulzus 161. adásában az eredeti sorozat utolsó előtti, Menekülés a tegnapba című epizódjáról beszélgettünk, mely amellett, hogy klasszikus időutazós kaland, egyúttal jól sikerült karakterépítő epizód is. Az All Our Yesterdays méltó búcsú lehet a három főszereplőtől is, főleg, mert ez az egyetlen olyan epizód, ahol a legénységből kizárólag a triumvirátus látható a képernyőn. Kirk, Spock és Dr. McCoy jelenlétén kívül ugyanis egyáltalán nem látjuk a sorozat többi szereplőjét, Scotty is csak hangban van jelen.

star_trek_the_original_series_s03e23_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_02_34_154.png

Tovább
komment

Impulzus Napló - A jó és a rossz csatája

2021. március 03. 10:00 - FCs.

Az Impulzus 160. adásában A jó és a rossz csatája című epizódról beszélgettünk, melyben az Enterprise egy olyan bolygót vizsgál, melynek felszínét olvadt láva és mérgező légkör teszi lakhatatlanná, ám a hajó a mostoha körülmények ellenére mégis életre utaló nyomokat érzékel. Mivel a személyes megfigyelés megvalósíthatatlan, az Enterprise távozni készül a térségből, a legénységgel azonban egy különös lény veszi fel a kapcsolatot, aki Abraham Lincoln képében jelenik meg, ezzel együtt pedig egy összefüggő, életre alkalmas terület formálódik a bolygón. Mikor Kirk, Spock és rejtélyes vendégük lesugároznak, további történelmi személyek bukkannak fel, akiket a helyszínen élő sziklalények két egymás ellen felsorakoztatott csapatba rendeznek, hogy a jó és a rossz összecsapását tanulmányozzák.

star_trek_the_original_series_s03e22_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_21_31_874.png

Tovább
komment

Impulzus Napló – Ég és Föld

2021. február 24. 11:00 - Dave // urszekerek.hu

Az Impulzus 159. adásában az Ég és Föld című epizódot értékeltük, mely komoly társadalomkritikát fogalmaz meg, és története sok hasonlóságot mutat Fritz Lang 1927-es művével, a Metropolis című sci-fivel, melyben a tehetősek felhőkarcolókban élnek, a szegények pedig a fénytől elzárva, a föld alatt robotolnak. A szituáció rendkívül jól illik az eredeti sorozat tematikájába, a megvalósítás azonban nem minden ponton győzött meg minket.

star_trek_the_original_series_s03e21_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_01_50_515.png

Tovább
komment

A For All Mankind vezet a Star Trek világához?

2021. február 22. 10:00 - FCs.

Ronald D. Moore a felpörgetett űrversenyről

Február 19-én hazánkban is elstartolt a For All Mankind második évada, mely egy olyan alternatív huszadik században játszódik, ahol az első holdra szállást a Szovjetunió hajtja végre, ez a változás pedig hosszú ideig fennmaradó űrversenyt eredményez a nagyhatalmak között. A sorozat egyik alkotója, Ronald. D. Moore nemrég a TrekMovie számára nyilatkozott, az interjúban pedig azt is elmondta, hogy a For All Mankind készítése során azokra a tapasztalataira is sokat támaszkodik, melyeket még a Star Trek alkotóstábjában szerzett.

for-all-mankind-apple.jpg

Tovább
komment
süti beállítások módosítása