Star Trek a tévében – és azon is túl

2020. március 26. 17:00 - Ádám // emTV.hu

Közeledik a Kapcsolatfelvétel Napja, és bár az Űrszekerek közösségtalálkozót a kialakult járványhelyzet miatt el kellett halasztanunk, így is van mire melegíteni a zajláda előtt, ugyanis április 5-én, vasárnap délután két órától maratoni podcast adásfolyammal ünnepeljük a Star Treket, és a vulkániak 43 év múlva esedékes érkezését a Földre. De hogy milyen tartalmakkal idézhetjük meg otthonunkban Gene Roddenberry világát, azt ebben a cikkben szedtük össze.

160715-yamato-star-trek-review-tease_xvmz8l.jpg

Március 27-én, pénteken 17:20-kor a Filmbox Premium csatornán lesz látható a Mindenen túl (Beyond) című harmadik, és eddig utolsó úgynevezett Kelvin-film, majd március 29-én, vasárnap hajnalban az eggyel előbbi, Sötétségben (Into Darkness) című moziban csap össze az Enterprise legénysége Khannal a TV2-n.

Aztán március 30-án, hétfőn az emTV.hu és az Űrszekerek Közösségi Flotta kérésére 10:15-ös kezdettel a Film+ műsorára tűzi a Kapcsolatfelvétel (First Contact) című nyolcadik filmet, amit másnap, március 31-én, kedden hajnalban 3:45-től ismételnek meg.

Április 2-án különleges film kerül a Duna Televízió képernyőjére, amiben Dakota Fanning egy autista Star Trek rajongót alakít, aki megszökik gondviselőjétől, hogy az ötszáz oldalas Star Trek regényével részt vehessen egy forgatókönyvíró versenyen. A lány hősi eposzának főhőse Spock, aki a Deep Space Nine-ra is ellátogat. A lány élete szűk körben mozog, meghatározott menetrend szerint él, amitől eltérni nem ajánlatos, mert összezavarja. Audrey, a nővére az egyetlen, aki befogadhatná, de saját családja miatt nem tudja felvállalni. Wendy szökésével egy igazi road-movie indul, jó és rossz kalandokkal teli, hogy odaérjen a leadási határidőre. A filmről annak idején itt az Űrszekereken is írtunk. A Világot látok című film tehát április 2-án 21:35-től megszakítás nélkül látható a Dunán.

Április 4-én 13:45-től pedig ismét a Mindenen túl (Beyond) című mozi kerül képernyőre, ezúttal a TV2 műsorán, míg másnap, a Kapcsolatfelvétel Napján az Űrszekerek Közösségi Flotta online Star Trek ünnepébe kapcsolódhattok be!

Április 5-én, vasárnap tehát, a Kapcsolatfelvétel Napján az Űrszekerek Közösségi Flotta, az Impulzus Podcast, a Parallaxis és az emTV.hu Facebook oldalán, valamint az Impulzus Podcast és az emTV.hu YouTube csatornáján egy maratoni podcast adásfolyammal ünnepeljük meg a Star Treket, melyben többek között vendégünk lesz Tuvok magyar hangja, Holl Nándor, Markovics Botond és Szélesi Sándor sci-fi és fantasy írók, Miyazaki Jun, az SFportal főszerkesztője, Werner Norbert asztrofizikus, valamint a Kóbor Trekkerek különítménye, Mr. Sci-Fi & Fantasy, Andulino, és WeTomi is. Bővebb információkért kattints az akapcsolatfevetelnapja.hu oldalra! 

Ráadásul a műsort követően az Űrszekerek Közösségi Flotta Facebook oldalán bemutatjuk a Holl Nándor és Kassai Károly, azaz Tuvok és Neelix magyar hangja közreműködésével a sajnos azóta elhalasztani kényszerült közösségtalálkozó promóciójának szánt, eddig nem bemutatott második jelenetet, illetve a forgatáson készült remek hangulatú werkfilmet is.

Aki pedig szívesen ismétli Archer kapitány és legénysége kalandjait, az minden nap megkapja a napi Enterprise-adagját az RTL Spike-on, ahol jelenleg a sorozat a harmadik évadának végén jár, de szünet nélkül érkezik a negyedik évad ismétlése is.

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr115551638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása