Picard hírek a Comic Con előtt

2019. július 18. 18:20 - FCs.

Szombaton rengeteg újdonságra számíthatunk a San Diego-i Comic Con Star Trek: Universe paneljén, az Entertainment Weekly magazinban pedig már most is található egy-két friss nyilatkozat a készítőktől. A producer Alex Kurtzman, valamint a showrunner Michael Chabon az egykori kapitány karakteréről és az előtte álló új kihívásokról beszélnek.

picard-vineyard-ew3.jpg

A magazin nyomtatott változatáról készült fényképek után végre megjelent a jobb minőségű betekintő fotó is, az új információk pedig az alábbi fontosabb témaköröket igyekeznek tisztázni, vagy inkább tovább misztifikálni:

Igen, Picard az űrbe megy: bár az eddigi promóciók központi helyszíne a családi szőlőbirtok volt, a sorozatban nem kell nélkülöznünk a végső határ jelenlétét. Talán nem véletlen, hogy a készítők még egyetlen csillaghajót sem mutattak, Kurtzman szerint ugyanis Picard úgy tér majd vissza a világűrbe, ahogyan senki sem számítana rá.

Picard a szokásos erőforrások nélkül néz szembe az igazságtalansággal: az egykori kapitány (és admirális) nem tér vissza a flotta kötelékébe, így nem élvezheti a parancsnoki lánc tetejének az előnyeit. Kurtzman így jellemzi a helyzetet:

Mivel már nem szolgál a Csillagflottánál, nem kell ennek a terhét hordoznia. De bizonyos szempontból könnyebb, ha kapitány vagy. Teljesen más, ha nincs mögötted egy hadsereg. Amikor el akarsz valamit intézni, és az igazságtalanság ellen küzdeni, hogyan csinálnád egymagad?

A sorozat egész évada erősen szerializált lesz: bár a Discovery után ez nem újdonság a Star Trekben, Chabon Az új nemzedék rajongóit is felkészíti a formátumra. Fontos szerepet játszik az átívelő történet, így a sorozat közepén nem lehet csak úgy bekapcsolódni.

Picard megöregedett, de legbelül ugyanaz az ember maradt: egy teljesen más korszakot látunk majd, de Picard megszokott jelleme nem változik. Chabon szerint nagyon odafigyeltek a karakter legfontosabb tulajdonságaira:  

Sokkal idősebb, de ezt egyáltalán nem is próbáljuk leplezni – egy olyan emberrel van dolgunk, aki egy teljesen más életszakaszban jár. Az viszont rendkívül fontos számunkra, hogy alapvetően Picard maradjon.

Kurtzman hozzátette:

Nem fordítunk hátat annak a karakternek, akit Az új nemzedékben megkedveltünk. De próba elé állítjuk őt, aki mindig a jó dolgot teszi, nem számít milyen kemény a helyzet…

A régebbi szereplők felbukkanása nincs teljesen kizárva, de Kurtzman elmondása szerint nem erőltették az értelmetlen cameókat. Ha valaki visszatér, annak nyomós indoka lesz a forgatókönyvben. Azt már tudjuk, hogy Jonathan Frakes rendezőként működött közre a produkcióban, Riker szerepetetéséről azonban továbbra sincs megerősítés. Az eddig ismert színészek (Alison Pill, Michelle Hurd, Evan Evagora, Isa Briones, Santiago Cabrera és Harry Treadaway) mind új karaktereket játszanak.

picard-poszter-d_ze7kzw4aa0qtk.jpg

Eközben San Diegoban már hatalmas a hype, a többemeletes Picard promóció friss bejelentéseket és óriási látnivalókat ígér. A sorozatról szóló panelen az összes eddig ismert színész és készítő jelen lesz, az esemény jelentőségét a stúdió egyáltalán nem veszi félvállról.

Űrszekerek Közösségi Flotta // Entertainment Weekly

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4914969560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása