Három Star Trek sorozattal érkezik a CBS az idei Comic Conra

2019. július 15. 16:11 - Dave // urszekerek.hu

A Comic Con International már régóta nem csak képregényekről és szuperhős-rajongókról szól: a jövőre kereken ötven éves rendezvény a popkultúra csaknem minden területét bejárja, a videojátékoktól a legnagyobb televíziós-és mozifilmes franchise-okig. A Star Trek, köszönhetően az utóbbi évek felvirágzásának, egyre erőteljesebben van jelen a San Diego-i rendezvényen, a CBS pedig idén egyenesen a „Star Trek Univerzumba” való belépésre invitálja a convention látogatóit. Összefoglaljuk, mi várható a 49. Comic Con-on!

cbs-trek-universe-777x437.jpg

A franchise-ot a találkozón ismét a CBS All Access képviseli, mely a főrendezvényt, vagyis az „Enter The Star Trek Universe” beszélgetéspanelt az idén ősszel 53 éves első sorozat jelentőségének felidézésével reklámozza: a több mint fél évszázaddal ezelőtt sarjadt, több korszakot átható kulturális fenomén minden elképzelhető határt átlépett, és generációkat inspirált a kulturális sokszínűség felfedezésére vagy éppen a tudományos haladásra – újabb „nem ismert tartományok” meghódítására. A CBS, minden eddigi Comic Con-os Star Trek prezentációt túlszárnyalva, egyenesen három sorozatának bemutatásával kedveskedik a helyi látogatóknak, újságíróknak és az internet közönségének: a streaming szolgáltatás zászlóshajója, a Star Trek: Discovery mellett a sokak által várt Star Trek: Picard sorozat, illetve az új animációs széria, a Lower Decks készítéséről tudhatunk meg izgalmas részleteket.

Enter The Star Trek Universe panel, július 20. szombat, 11:30-13:00 (20:30-22:00 CET)

Star Trek: Discovery

  • Résztvevők: Sonequa Martin-Green (Michael Burnham), valamint a három vezető producer: Alex Kurtzman, Michelle Paradise és Heather Kadin.
  • A panel műsorvezetője Tig Notaro (Jett Reno főgépész).

Várható hírek, bejelentések: a stáb legtöbb tagja jelenleg a harmadik évad forgatási munkálatait készíti elő Torontóban és Európában (Izland), ezért is a kis létszámú színész-jelenlét. Valószínűleg kevés tény hangzik majd el az évad cselekményéről, talán a fő motívumot megismerjük (lásd a második évad esetében „hit és tudomány”). Képi anyagot illetően egy jelképes teasernél többet ne várjunk.

Star Trek: Lower Decks

  • Résztvevők: a sorozat kreatív atyja és producere, Mike McMahan, valamint néhány meglepetésvendég, köztük talán a nemrég tanácsadói szerepkörbe lépett David Mack.

Várható prezentáció: valószínűleg egy rövid, „first look” előzetes, első képkockák, esetleg concept art rajzok, talán a fő karakterek bemutatása.

Star Trek: Picard - a fő attrakció, egyúttal a sorozat első komolyabb sajtómegjelenése

  • Résztvevők: gyakorlatilag valamennyi eddig megismert főszereplő: Sir Patrick Stewart, Santiago Cabrera, Alison Pill, Michelle Hurd, Evan Evagora, Isa Briones és Harry Treadaway. A stábot Michael Chabon showrunner, valamint Alex Kurtzman, Akiva Goldsman és Heather Kadin vezető producerek képviselik.

Várható prezentáció: feltehetőleg minden eddiginél többet tudunk majd meg a jelenleg a gyártás felénél tartó produkcióról, szinte biztos, hogy komolyabb mozgóképes anyag, akár több perces trailer is várható.

picard-66808754_2310624215725966_2234224343653548032_o.jpg

A fő panelt kísérő, egyéb Star Trek témájú rendezvények, események

Jean-Luc Picard: The First Duty kiállítás

Patrick Stewart ikonikus szerepéhez való visszatérése a kiindulópontja ennek a rendkívüli gyűjteménynek, mely számos eredeti kellékkel, egyenruhával, és műtárggyal idézi fel a legendás kapitány Csillagflotta karrierjét. Láthatjuk majd többek között a felejthetetlen „The Inner Light” epizód furulyáját, a híres Picard-családi albumot, a kapitány uniformisait, az általa irányított hajók makettjeit, és a Borg Királynő maradványait is. Különösen izgalmas, hogy először vethetünk majd pillantást az új Picard-sorozat eredeti, a forgatáson is használt (egyen)ruháira, valamint több kellékére is. A résztvevők természetesen számos ajándék-és emléktárgyakat vásárolhatnak vagy nyerhetnek is a helyszínen. A kiállítás helyszíne ismét az a San Diego-i galéria lesz (Michael J Wolf Fine Arts), ahol két évvel ezelőtt a látogatók először csodálhatták meg a Discovery rendkívüli kidolgozású jelmezeit és kellékeit.

U.S.S. Discovery transzporter élménytúra

A rendezvény fő csarnokában, a CBS kiállítási szekciójában a Comic Con egész ideje alatt megtapasztalhatják a látogatók, milyen is lehet a U.S.S. Discovery fedélzetére lépni. A valószínűleg valamilyen VR-eszköz segítségével előállított transzporteres kaland az ilyenkor szokásos könnyed feladatokkal kísérve, távoli, idegen tájakra is elviszi a felfedezni vágyó látogatót. Július 20-án az ide látogatók egy „meet & greet” esemény keretében kedvenc sztárjaikkal is találkozhatnak.

sdccpins2.jpg

A transzporter eventet sikeresen teljesítő látogatók egy Csillagflotta Főhadiszállás látogatói jelvényt is kapnak majd, ugyanitt megszerezhetők lesznek azok a kitűzők is, melyek az új Lowerd Decks animációs sorozat két karakterét ábrázolják. A Picard-kiállítás helyszínén a látogatók a híres kapitány családi címerét megjelenítő kitűzővel lehetnek gazdagabbak.

További rendezvények, melyek a Trek rajongókat is érdekelhetik

Step Into The Twilight Zone esemény

Az új Star Trek sorozatoknak is otthont adó CBS All Access streaming műsorszolgáltatás idén áprilisban indult nagyágyúja, a szintén hosszas Csipkerózsika- álomból újraélesztett, updatelt Alkonyzóna sorozat. A Comic Con látogatóit egy, a Discovery-s transzporterkalandhoz hasonló interaktív élménytúra várja a rendezvény mind a négy napján, akár ingyenes belépéssel.

The Orville panel: július 20. szombat, 14:30-15:15 (23:30-00:15 CET), 20-as bálterem

  • Résztvevők: valamennyi főszereplő: Seth MacFarlane (Ed Mercer), Adrianne Palicki (Kelly Grayson), Penny Johnson Jerald (Dr. Claire Finn), Scott Grimes (Gordon Malloy), Peter Macon (Bortus), Jessica Szohr (Talla Keyali), J Lee (John LaMarr), Mark Jackson (Isaac), Chad L. Coleman (Klyden); valamint David A. Goodman, Brannon Braga és Jon Cassar vezető producerek.

Várható hírek, bejelentések: Exkluzív visszatekintés a második évadra, aminek során eddig soha nem látott pillanatokat is felidéznek. Kitekintés a harmadik évadra – mivel a forgatás még nem kezdődött el, valószínűleg egyelőre még csak kedvcsináló teaser várható.

Behind the Music panel sci-fi és fantasy sorozatok zeneszerzőivel

Az eseményen Jeff Russo, a Star Trek: Discovery zeneszerzője is jelen lesz.

Star Trek: Year Five: The Writer's Room panel

Az idén megjelenő képregénysorozat alkotói beszélnek az eredeti sorozat világában játszódó legújabb, klasszikus kinézetű képregényről.

Roddenberry Presents panel

A Roddenberry Entertainment műsora - a cég a merchandise forgalmazástól kezdve a podcast gyártáson át a VR szimulációkig sok izgalmas projekten dolgozik.

Inglorious Treksperts: Celebrating 40 Years of Star Trek: The Motion Picture

Élő podcast adás panel, ahol az Inglorious Treksperts podcasterei a meghívott vendégekkel a 40. évfordulóját ünneplő első mozifilmet értékeli.

The Science of Star Trek

A Star Trek mögött álló tudományos tények a Parallaxis blognak és podcastnak https://parallaxis.blog.hu is kedvenc, visszatérő témája. Ezen a comic conos panelen többek között Andre Bormanis, a TNG, A Kozmosz, most pedig az Orville sorozat konzultánsa, valamint Erika Lippoldt (író, Discovery, 31-es szekciós új sorozat) tárnak a rajongók elé izgalmas témákat.

What We Left Behind: Star Trek: DS9

A nemrég több európai moziban is bemutatott, elismerő kritikákat kapott új Deep Space Nine dokumentumfilm egyórás panelen mutatkozik be a Comic Con közönségének, a készítő Shout! Factoryt képviselő Brian Ward által moderálva. Résztvevők: Ira Steven Behr, David Zappone, valamint több DS9 színész, mint Andrew Robinson (Garak), Aron Eisenberg (Nog), and Penny Johnson Jerald (Kasidy Yates). A mozis változat vágásához képest exkluzív, új jelenetek is várhatók.

Star Trek Podcasters' Audience Sound-Off Show

Közismert Star Trek podcasterek, mint Larry "Dr. Trek" Nemecek vagy a Mission Log-tól John Champion és Ken Ray az utópisztikus Star Trek eltűnésén elmélkedik a közönséggel együtt.

Star Trek Eyewitness: An Hour with 1964 Pilot Director Robert Butler

A Star Trek egyik nagy örege, az 1964-es első pilot epizód (The Cage) rendezője, Robert Butler idézi fel emlékeit a forgatásról, valamint a Trek korunkbeli reinkarnációjáról is elmondja véleményét.

Űrszekerek Közösségi Flotta

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3514941542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása