Anton Yelchinre emlékeznek a Kelvin filmek színészei

2019. június 12. 09:56 - FCs.

A 2009-es Star Trek mozi idén ünnepli tizedik születésnapját, a hétvégén rendezett évfordulós vetítésen pedig a Kirk kapitányt alakító Chris Pine is megjelent. A színész természetesen a 2016-ban elhunyt társáról, a Chekov karakterét megformáló Anton Yelchinről is megemlékezett. A Kelvin mozi előtt egyébként a 'Love, Antosha' című dokumentumfilm előzetesét is bemutatták, ami a fiatalon távozó színész életéről szól.

chris-pine_aw1z4389_20190609102835514.gif

Anton Yelchin mindössze 27 éves volt, amikor 2016-ban – a harmadik Kelvin film, a ’Star Trek: Mindenen túl’ forgatása után nemsokkal – egy tragikus balesetben életét vesztette. Chris Pine így emlékszik vissza a vele töltött időkre:

„Ez az egyszerre kíváncsi természetű, lenyűgöző, komplex és különös kis fickó, körülbelül tíz évvel volt fiatalabb tőlünk, amikor elkezdtünk dolgozni a Star Trek filmen, és olyan volt számunkra, mintha a testvérünk lenne, akit láttunk felnőni és még különösebbé és érdeklődőbbé formálódni.”

Pine arra is rávilágított, hogy a Mindenen túl forgatása Yelchin számára már nehézségeket okozott, ugyanis cisztás fibrózissal küzdött, amiről a stáb nagyrésze egyébként nem is tudott:

„Körülbelül már egy hete dolgoztunk egy elég intenzív akciójeleneten, ami tényleg elég fárasztó és fizikailag megterhelő dolog volt. Mostanáig bele sem gondoltam, de emlékszem, hogy mennyire nehéz volt ezen keresztülmennie, de sohasem panaszkodott emiatt.”

Az Uhura szerepében látható Zoe Saldana nem tudott megjelenni az eseményen, a Twitteren azonban ő is megemlékezett egykori társáról:

„Anton, nagyon hiányzol. Ez egy gyönyörű alkalom, hogy emlékezzünk rád. Szakítsatok rá időt, és nézzétek meg a #LoveAntosha filmet augusztus másodikától.”

A dokumentumfilmben többek között Chris Pine, Jennifer Lawrence, Jodie Foster, Kristen Stewart és J.J. Abrams is megszólal, a történetet pedig Nicolas Cage hangja kíséri. A film egyébként a januári Sundance fesztiválon is bemutatkozott, és az előzetese is megtekinthető:

Űrszekerek Közösségi Flotta // Trekmovie // The Hollywood Reporter // Variety

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8414890368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása