Viszlát, Pike kapitány!

2019. március 19. 12:50 - T Pen

Anson Mount nem tér vissza a Discovery harmadik évadában. Az új szezont a tervek szerint már nyáron elkezdik forgatni, azonban várhatóan több jelenlegi karaktertől is búcsúznunk kell. Az egyik legnagyobb változást kétségtelenül Christopher Pike távozása jelenti, aki az eredeti sorozatban James T. Kirk kapitánynak melegítette elő a USS Enterprise kapitányi székét.

A második szezonban sokkal árnyaltabban ismerhettük meg Pike-ot, mint amit eddig bármelyik filmből vagy sorozatból megtudhattunk róla. A történet szerint az éppen megbízatás nélküli Enterprise-ról került át a Discovery-re, hogy vezesse a jeladásokat és a Vörös Angyalt felkutatni kívánó küldetés parancsnoka legyen.

Mivel ennek befejeztével az eddig betöltött szerepe is megszűnik, Pike-nak minden bizonnyal vissza kell térnie az Enterprise-ra, hogy az eredeti kánon szerint haladjon tovább a történet, ezért nem is volt várható, hogy a harmadik szezonban újra felbukkan. Alex Kurtzman, a sorozat főnöke korábban utalt is rá, hogy a második szezon végére a cselekményt szinkronba hozzák az eredeti sorozat (TOS) történetével, vagyis mindent ott fogunk találni, ahol annak lennie kell. Mount pedig január végén viccelődött azon, hogy mi lesz vele most, hogy munka nélkül maradt.

A Deadline arról is beszámol, hogy érthető módon Rebecca Romjin, aki az Enterprise-on Pike első tisztje, szintén búcsúzik, azonban nem emlegetik Ethan Pecket, aki Spockot alakítja az épp futó, és végéhez közeledő második évadban. Ha Pike és első tisztje visszatérnek az Enterprise-ra, elképzelhető, hogy Spock is csatlakozik hozzájuk, ahogyan azt a kánon megköveteli. Azonban az is előfordulhat, hogy Spockot még nem akarják ilyen gyorsan elengedni a történetírók, és valamilyen okkal itt tartják a harmadik szezon idejére is.

Természetesen Pike távozásával ismét vákuum keletkezik a Discovery parancsnoki székében, hasonlóan az első évad végéhez, amit Lorca halála okozott. Azonban mielőtt Pike lépett volna Lorca helyébe, a hajó a Vulcan felé indult, hogy onnan vegye fel új kapitányát, ez a karakter azonban sosem jelent meg a történetben. Lehetséges, hogy még mindig arra vár, hogy Pike búcsúját követően átvehesse végre pozícióját?

Az ok, amiért a Discovery minden évadban dinamikusan váltogathatja a kapitányokat az, hogy nem ezeken a karaktereken van a hangsúly. A főszereplő továbbra is Michael Burnham (Sonequa Martin-Green), a hajó vezető tudományos tisztje. Ez az alsófedélzet-perspektíva, amelyet Bryan Fullernek és Alex Kurtzmannak köszönhetünk, az egyik legfontosabb különbség a korábbi sorozatokhoz képest. Bár elképzelhető, hogy végül kapitányi pozícióba helyezik Burnhamet, az mindenesetre bizonyos, hogy a harmadik szezon is az ő karakterének további kifejtésére fog fókuszálni.

Természetesen Pike távozása teret enged a spekulációknak: vajon ki lesz a USS Discovery soron következő parancsnoka a harmadik szezonban? Új vagy ismert szereplő? Esetleg itt az ideje, hogy Saru végre tényleg hivatalba lépjen, mint helyettes kapitány? Várjuk véleményeteket kommentben!

emTV.hu // TrekMovie

banner_dsc.jpgdonate_dsc.gif

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314700762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása