Közösségben erős volt a 2018 – év végi visszatekintő

2018. december 31. 10:00 - Ádám // emTV.hu

2018-ban minden tekintetben teret váltott a legnagyobb magyar nyelvű Star Trek tematikus non-profit sci-fi portfólió, az Űrszekerek. Az emTV.hu bábáskodása mellett az önkéntes szerkesztői csapat alaposan kitett magáért, és az egyedülálló tartalmak mellett számos közösségtalálkozón rengeteg programmal igyekeztünk a hazai rajongók kedvében járni. Óévbúcsúztatóul engedjétek meg, hogy a teljesség igénye nélkül visszatekintsünk 2018-ra, és ezzel kívánjuk minden Kedves Olvasónknak kevésbé hosszú, de eredményes újévet!

spockdance.gif

Idén hat szerző tollából több mint kétszáz bejegyzés született; a legfrissebb hírek és a számtalan exkluzív tartalom mellett egyedülálló módon 2018-ban is rengeteg magyarul feliratozott videóval jelentkeztünk. A Star Trek: Discovery, illetve a Short Treks ízelítőin túl figyelemmel kísértük a The Orville, illetve a Csillagkapu: Eredet legfrissebb előzeteseit és információit. Mivel elsődleges irányelvünk a magyar nyelvű tartalomszolgáltatás, ezért a trailereket, háttérvideókat és interjúkat rendszerint magyar felirattal szállítottuk.

És nem csak szállítottuk, alaposan ki is beszéltük a látottakat! A 2017-ben indult Impulzus Podcast idén térsebességre kapcsolt, és még színesebb tartalommal, valamint megújult hangzással, és egy kísérőműsorral, a Hírpulzussal folytatódott. Februárban visszatért a kétezres évek népszerű sci-fi műsora, a Parallaxis, melynek első adását hihetetlen módon közel tízezren hallgattátok meg – köszönjük! Az ősszel a második évadba lépett tudományos és fantasztikus podcast nemrég önálló oldalt és Parallaxis Light néven szintén kísérőműsort kapott.

uszcon2_medzab.jpg

A tudomány és a fantasztikum világának találkozása viszont nem csak ebben a formátumban volt népszerű! Az idén több ízben szervezett ingyenes közösségtalálkozókon is állandó programpont volt a Parallaxis kerekasztal, de a legnépszerűbb panelek természetesen a magyar hangok közreműködésével tartott beszélgetések voltak. Az általunk, vagy velünk közösen szervezett közösségtalálkozókon a következő színművészeket láthattuk vendégül: Horváth Lili, Spilák Klára, Dózsa Zoltán, Fehér Tibor, Holl Nándor, Jakab Csaba, Kapácsy Miklós, Kassai Károly, Németh Gábor, R. Kárpáti Péter, Szersén Gyula, Turi Bálint, Varga T. József, Varga Tamás.

Igyekeztünk teret adni olyan minőségi, rajongói kezdeményezéseknek is, mint a Star Trek rajzfilmsorozat szinkronja. Több ízben foglalkoztunk a non-profit vállalkozással, de eljött hozzánk a Vault 51-be Kő Gergely szinkronrendező, valamint a sorozat három magyar hangja; Haramura Katalin, Szőke Dániel, és Endrődy Mike Attila. Utóbbi a kerekasztal-beszélgetésen ajánlotta fel, hogy szívesen mondana fel számunkra hanganyagokat. A felajánlást elfogadtuk, így Mike Attila hallható az emTV.hu tizedik születésnapja alkalmából szervezett sci-fi tematikus nap és Űrszekerek közösségtalálkozó szpotjában. A Star Trek rajongói szinkronjából ismerős lehet még Baráth Áron jellegzetes orgánuma is, aki csatlakozott a Parallaxishoz, és Tóth Dorottya, valamint Láng Balázs mellett ő lett a tudományos és fantasztikus podcastünk állandó hangja. Köszönjük nekik!

Kerekasztalaink körül helyet foglalt még Házi Sándor, hangmérnök, Kömlődi Ferenc, író és jövőkutató, Varga Ferenc József, humorista, és a Parallaxis állandó fizikusa, Vincze Miklós is. 2019-ben pedig már az első Parallaxis Live-ra készülünk, ami tulajdonképpen a műsor mindenki számára nyilvános felvétele, és ahol vendégünk az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan lesz. De természetesen a közösségtalálkozók sora is folytatódik! Január 13-án tartjuk a már említett születésnapi sci-fi party-t, majd április 5-én szintén egy ingyenes Űrszekerek közösségtalálkozó keretein belül ünnepeljük meg a Kapcsolatfelvétel-napját.

2019-ben szeretnénk még magasabb fokozatra kapcsolni, tekintve, hogy a The Orville és a Star Trek: Discovery második évada mellett további Short Treks epizódokra számíthatunk, és a tervek szerint az év végén bemutatják a várva várt Picard sorozatot, illetve az új rajzfilmsorozat érkezése is sok izgalmas percet okozhat. Szóval jövőre is lesz kibeszélni való bőven! Mindez persze nem jöhetne létre Nélkületek, valamint az Űrszekerek, az Impulzus, és a Parallaxis önkéntes szerkesztői csapata, és azok nélkül, akik valamilyen formában segítik munkánkat! Arra kérünk, adományoddal támogass minket azon törekvésünkben, hogy közösen eljussunk oda, ahová magyar rajongó még nem merészkedett!

Boldog Újévet Kívánunk!

Az Impulzus Podcast szilveszteri adásában 2018 legfontosabb Star Trek híreit vettük sorra.

emTV.hu

donate_680x50.jpg

komment
Címkék: 2018

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr114519018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása