Dr. Culber visszatérésének meg kell fizetni az árát

2018. október 20. 16:00 - FCs.

A San Diego-ban és New Yorkban bemutatott Discovery előzetesek bőséges betekintést nyújtottak a januárban érkező folytatás eseményeibe, a főszereplő színészek különböző helyeken tett nyilatkozatai pedig tovább boncolgatják a frissen felbukkant rejtélyeket. A TrekMovie öt különböző történetszálat gyűjtött össze, amik kiemelt figyelmet fognak érdemelni a második évad megtekintése során. A cikk spoilergyanús részleteket is tartalmazhat, azok is óvatosan kattintsanak, akik még nem látták az előzményeket!

Régóta tudjuk, hogy Dr. Culber nem csak visszatér, hanem sokkal nagyobb szerepet is kap, mint az első évadban. A karaktert megformáló Wilson Cruz szerint ez nem csak egy tessék-lássék feltámasztás lesz, a doktor halálának a ténye nem oldható fel könnyedén:

"Biztosítalak benneteket, hogy ezen az úton tényleg végig kellett mennie, hogy lehetővé tegye számunkra annak a történetnek az elmesélést, amit meg szeretnénk osztani veletek. Nem hanyagoljuk el. Nem csinálunk úgy, mintha meg sem történt volna. Nagyon realisztikus módon közelítjük meg. Kiegészítjük a történetet. És lesznek következményei. Meg kell fizetni az árát. Ez egy nagyon izgalmas módja annak, hogy többet tudjunk meg a karakterről. Őszintén szólva, miután megcsináltuk, úgy éreztem, hogy ennél kielégítőbb módon nem is adhattunk volna választ a kérdésre."

A sorozatot kézben tartó Alex Kurtzman kiemelte, hogy a folytatás olyan mondanivalót is hordozni szeretne, ami teljesen aktuális: a L’Rell-nek (Mary Chieffo) a klingonok között azért is meg kell küzdenie, hogy női vezetőként komolyan vegyék és tiszteljék:

"Ez minden nagyszerű Trek történetnek a lelke. Reflektálunk rá, hogy mi is történik napjaink világában. Amivel L’Rell szembenéz, azzal minden hasonló pozícióban lévő nőnek meg kell küzdenie, egy patriarchátusban élnek. Nagyjából ezt ragadjuk meg. Nagyon érdekes átélni, hogy L’Rell igazi vezetővé válik ebben az évadban."

Az első szezon januári fináléját követően a készítők egy kivágott jelenetet osztottak meg, amiben a háttérbe vonuló Georgiou császárnőt (Michelle Yeoh) a 31-es szekció képviselője, Leland (Alan van Sprang) környékezi meg. A tüköruniverzum egykori uralkodója a fekete jelvény birtokában ismét olyan tényezővé válik, akivel érdemes lesz számolni, Michelle Yeoh pedig be is avatott minket Georgiou terveibe:

"A 31-es szekció a legkorszerűbb eszközökkel rendelkezik, mert rendkívül tájékozottak, Georgiou pedig mint egy mérnök, meg tudja hekkelni a szervezetet. Leland [aki besorozta Georgiou-t] azt gondolja, hogy teljesen az ő kezében van a hajó. De Georgiou titkokra bukkan. A 31-es szekció így működik. Bizonyos emberekről titkokat gyűjtött össze az egész univerzumból és a történelemből. Amikor ilyen titkok birtokában vagy, az hatalom. Philippa Georgiou számára ez tökéletes! Ha már itt kell maradnia, akkor a 31-es szekcióban szeretne lenni, ráadásul szívesen irányítaná is, nem igaz?"

A Spock-rejtély és a különös jelenségek központi helyet foglalnak el az eddigi bemutatókban és a plakáton, Sonequa Martin-Green (Burnham) szerint a Vörös Angyal összeköti a messzire sodródott mostohatestvéreket:

"A Vörös Angyal egy nagyon kritikus momentumban jelenik meg Michael Burnham előtt. Láthatjátok az előzetesben, hogy élet-halál pillanatnak tűnik. Látom ezt az angyalt, és azt mondom, hogy nyugalmat ad, és tudatja velem, hogy mostantól minden rendben lesz. Később rájövök, hogy Spock ugyanezt a Vörös Angyalt látta, de ő még gyermekkorában. Ez egy hatalmas rejtély. Az egyik legnagyobb téma a második évadban, hogy kiderítsük, mi ez az angyal, honnan jött, mit akar, mit csinál."

A kereket oldott vulkáni azonban nem csak Burnham számára fontos, Anson Mount (Pike) nyilatkozata szerint Spock az Enterprise kapitányával is szoros kötelékben van:

"Számomra, legalábbis ahogyan elképzeltem, és ahogyan megcsináltuk az első közös jelenetünket, majdnem olyan, mintha a bátyja lenne. Nem egy apafigura, de majdnem. Mert Sarek csakis a logikát adhatja át Spock számára, és ez okozza a belső traumáját, nem képes összeegyeztetni a logikát és az érzelmeket. Én úgy gondolom, hogy Pike kapitányt az emberiség és egy emberi mintakép jelzőfényeként jelenítem meg."

emTV.hu // TrekMovie

Ha szeretnél minket továbbra is olvasni, arra kérünk támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8214311245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása