Öt kihagyhatatlan Star Trek regény

2018. augusztus 22. 16:00 - Menyhárt Attila

A Star Trek számos könyvvel és képregénnyel dicsekedhet az elmúlt fél évszázad során. Ezek a művek ugyan nem kanonikusak, ám jelentősen bővítik ismereteinket kedvenc hőseinkről. Megéri levenni a könyvespolcról újra és újra. Íme az én öt kedvenc Star Trek regényem!

accrispin_az_orokkevalosag_orzoje.jpg

A. C. Crispin: Az Örökkévalóság Őrzője

A galaxisban a csillagok természetellenes gyorsasággal öregszenek, és ez magát az univerzumot fenyegeti. Egyetlen ember segíthet ismét az Enterprise legénységének, hogy elhárítsák a veszélyt, és ő nem más, mint Spock fia, Zar. Csakhogy a fiú ötezer éve halott. A könyvben főszerepet kap a "Város az örökkévalóság peremén" rejtélyes szerkezete, az Örökkévalóság Őrzője, és megismerhetjük a készítőit is. A történet közvetlenül a Khan haragja című második mozifilm előtt játszódik, és tekinthetjük egyfajta felvezetésnek is. Érdemes elolvasni a könyv előzményét, A Fiú az Örökkévalóságnak című művet is.

Vonda N. McIntyre: Az Enterprise elindul

A legelső Star Trek regény volt, amit évtizedekkel ezelőtt sikerült megvennem. Az  igen fordulatos időutazásos regény alaptörténete egyszerű: az Enterprise-nak félbe kell hagynia egy szingularitás tanulmányozását, hogy átszállítson egy veszélyes bűnözőt. Csakhogy az elítélt egy zseniális tudós, aki Spock mentora volt valaha. Miután Dr. Mordreaux-t átveszik és elindulnak a börtönállomásra, a tudós megjelenik a hídon és lelövi Kirköt. Hogy lehet egyszerre két helyen? Hogy megmentse kapitányát, Spock igyekszik összerakni a történet hiányzó darabjait.

Gene DeWeese: A béke őrei

Ebben a TNG regényben La Forge és Data a főszereplő, akik egy titokzatos állomást vizsgálnak az űr addig felderítetlen régiójában. Csakhogy beindul egy berendezés, és  egy távoli világba repíti őket, ahol látszólag teljes világbéke van, a nukleáris fegyvereket is leszerelték. Annak érdekében, hogy mindez így is maradjon, a Béke őrei nevű szervezet ügyel, mely egy orbitális pályán keringő űrállomásról figyeli a bolygót. Azonban ahogy azt megszokhattuk, a valóság korántsem olyan egyértelmű, mint amilyennek látszik.

Carmen Carter: Hamlin gyermekei

Ötven évvel az Enterprise-D indulása előtt, a Föderáció Hamlin nevű kolóniáját elpusztította egy idegen faj. Mindenkit megöltek, ám a gyermekek holtteste sosem került elő. Most Picard kapitány és legénysége lehetőséget kap, hogy felvegye a kapcsolatot a rejtélyes idegenekkel, és megmentse a túlélőket. Komoly kérdéseket vet fel a könyv arról, hogy a stratégia felülírhatja-e a morális elveket. Kiragadhatunk.e élő személyeket a megszokott környezetükből, csak mert az nem egy emberi környezet?

Peter David: Imzadi

Sajnos ez a könyv nem jelent meg magyarul. Az új nemzedék (TNG) befejező dupla epizódjának folytatása, melyben Riker áll a középpontban. Az idős admirális továbbra is képtelen beletörődni Deanna Troi elvesztésébe, így veszélyes játszmába kezd térben és időben, hogy megakadályozza a szeretett nő halálát. Eközben megismerhetjük az ifjú Riker és Deanna kibontakozó szerelmének történetét is.

emTV.hu

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

komment
Címkék: Könyv Regény

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7014193883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása