Pike végig jelen lesz a Discovery második évadában

2018. július 25. 16:00 - FCs.

Alex Kurtzman az eredeti sorozat karaktereiről, és a második szezon hangulatáról beszélt

Az Impulzus aktuális adásában a Discovery legújabb előzeteséről, és az ősszel érkező minisorozatról is megosztjuk az első benyomásainkat. A hírek persze azóta is töretlenül jönnek San Diego-ból, a színészek és a készítők újabb részleteket árulnak el a második évadról. Bár a videóban látott képsorok nagy része valószínűleg az első epizódból származik, a készítők megerősítették, hogy az Anson Mount által életre keltett Pike a második szezonban folyamatosan képernyőn marad.

Az eredeti sorozat nagyágyúi közül az egyik szereplő már az előzetesben is bemutatkozott: az Anson Mount által alakított Pike kapitány határozott fellépéssel, de kellően pozitív kisugárzással veszi át a Discovery parancsnokságát. A vezető producer, Alex Kurtzman szerint ő már nem az az érzéseivel vívódó, kiégett ember, akit a The Cage című eredeti sorozat (TOS) epizódban megismertünk. Úgy tűnik, hogy a folytatásban végre jó kezekbe kerül az Discovery, még ha csak átmenetileg is. A beugró parancsnokot Kurtzman az előző kapitánnyal is összehasonlította:

"Pike kidolgozásakor az volt az egyik legjobb dolog, hogy megvan a megfelelő magabiztossága és hozzáértése, hogy elnézést kérjen, amikor nincsen igaza. Úgy gondolom, hogy Lorca soha nem tenne ilyet."

Emellett természetesen Anson Mount is megosztotta a véleményét a karakterről:

"Általában eléggé követi a szabályokat, és jó ember. Nem mindig játszom jó embereket, úgyhogy ez mókás volt.

Nagyon óvatosnak kell lenned, amikor ilyen lábnyomokat követsz, mert már nagyon régóta ott vannak... Roddenberry eredeti elképzelése szerint Pike volt a Csillagflotta arca. Csak annyit tudtam, hogy irdatlan optimizmus van ebben az emberben. És egy nagyon jó szív, valószínűleg kitűnő mentorai voltak."

A színész a TrekMovie-nak egyébként azt is elmondta, hogy a teljes második évadra leszerződtették, és konkrétan tizenhárom epizódban fog játszani.

A kapitánnyal ellentétben a másik klasszikus karaktert, Spockot még nem láthattuk, és egyelőre arról sincsen információnk, hogy ki kaphatta meg a szerepet. Kurtzman ezzel kapcsolatban csak annyit osztott meg, hogy már kiválasztották a színészt, de ez a feladat egyáltalán nem volt egyszerű:

"Mindenki azt feltételezi, hogy mivel Spock teljes mértékben a logikát követi, ezért nincs benne érzelem, de ez nem teljesen igaz. Egy olyan színészt találni, aki közvetíteni tudja mindazt, amit a vulkániakról tudunk, emellett pedig rengeteg érzést is meg tud jeleníteni a szemeivel és az apró gesztusaival, hogy megértsük, hogy éppen egy tornádó tör ki a felszín alatt, ez elengedhetetlen. Egy olyan színész kell, aki mindkét dolgot egyszerre tudja, ez hatalmas kihívás."

Majel Barrett örökségét fogja hordozni Rebecca Romijn, aki egyes szerepét kapta. A színésznő a felejthetetlen Mystique (X-men) megformálása miatt örökké a fejünkbe égett, Kurtzman pedig úgy véli, hogy Pike és egyes kapcsolata nagyobb hangsúlyt fog kapni a Discovery-ben:

"Úgy gondolom, hogy Majel igazi hozzáértést és magabiztosságot jelenített meg az eredeti sorozatban, valamint egy olyan kapcsolatot Pike-kal, amiben sok minden lehet. Mi most határozottan ebbe ássuk bele magunkat. Vicces volt látni Rebbeccát – először is, látni a színészeket az eredeti sorozat egyenruháiban tényleg hihetetlen. Ez lenyűgöző dolog, mert a színösszeállítás annyira eltér a Discovery-től. Szóval látni a színészeket ezen a helyen, egy csodálatos érzés, amikor újra-értelmezünk, de ugyanakkor tiszteletben is tartunk valamit.

Imádtam, hogy amit Anson és Rebecca hozott, abban olyan mélységek vannak, amiket nem tudtunk felfedezni ezekben a karakterekben, nyilván annak a kevés játékidőnek köszönhetően, amit akkoriban kaptak [a karaktereik a The Cage-ben]."

Az előzetes végén egy szokatlanul komikus szituációt láthattunk a turbóliftben: Kurtzman ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy a második évadban a dráma mellet a felszabadultabb jelenetek is helyet kapnak:

"Egy csomó vicces dolog lesz ebben az évadban. Úgy gondolom, hogy az előző évad a háborúról szólt, ilyenkor pedig elég nehéz lelassítani, és egy csomó humort belecsempészni, amikor a tétek annyira nagyok, és minden nap élet-halál kérdésekkel kell foglalkozni.

A hangnemet tekintve olyan területekre evezünk, ahol – még hogyha a tétek rendkívül magasak is, több szünet lesz, ami megengedi a humort, ez pedig lehetővé teszi, hogy lassabban tárjuk fel a karakterek rétegeit, valamint a személyes kapcsolataik részleteit, amikre még soha nem tudtunk időt szánni. Úgy érzem, hogy talán sokkal vidámabb lesz ez az évad, még akkor is, ha lesz néhány olyan epizód, ami nagyon-nagyon komoly és intenzív. Az első részben majd látni fogjátok, hogy kiegyensúlyozottabb lesz az eredeti sorozatra jellemző humor és a modernebb Trek verziókban megjelenő magasabb tétek aránya."

Az Impulzus Podcast harminchatodik adásában exkluzív bejelentések és a Discovery mellett Megan egykori utazásairól, és a rohamosan közeledő Csillagromboló Party részleteiről is szó esik.

Itt találod az Impulzus Podcast aktuális epizódjának műsoroldalát, ahol különböző formában érheted el, vagy töltheted le a műsort!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1314130693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása