Star Trek: Discovery – ezt láttuk a második évad első előzetesében

2018. április 29. 16:00 - Dave // urszekerek.hu

"Kezdődik a következő fejezet" – hirdeti az előzetes vége, megerősítve, hogy újabb nagy egység indul a Discovery történetszálában. A mozgalmas évadzáró már eleve sokat sejtetett, a folytatás pedig, úgy tűnik, szintén nem fog újdonságokban szűkölködni. A tavalyi promócióhoz hasonlóan, a CBS a második évad forgatási munkálatainak elkezdését is rövid, de tartalmas teaser klippel jelzi a rajongók felé. Újra itt van tehát a spoilerek ideje, hiszen már az évadkezdő, 201 jelzésű epizód forgatási képei is számos érdekességet és meglepetést árulnak el.

A teasert kísérő narrációban ismerős hangokra kapjuk fel a fejünket: az eredeti sorozatban (TOS) Jeffrey Hunter által alakított Christopher Pike kapitány szavait halljuk a legelső pilot epizódból, a The Cage-ből (1x00 "A kísérlet"), amit Sonequa Martin-Green (Michael Burnham) szózata vált, de Leonard Nimoy Spockja is megszólal, a felhangzó részleteket az alkotók a Space Seed (1x24 "Az alvó oroszlán"), illetve a The Immunity Syndrome (2x19 "Az immunitás szindróma") című TOS-epizódokból vették.

Az első rész, úgy tűnik, ott folytatja majd a történetet, ahol az előző évad félbehagyta: a USS Discovery hídján viszontlátjuk a kapitányi székben ülő Sarut (Doug Jones), oldalán Sarekkel (James Frain). Ismerős arcként még Keyla Detmer kormányos hadnagy (Emily Coutts) és Joan Owosekun zászlós/műveleti altiszt (Oyin Oladejo) is látható a hídon, akikből, reméljük, azért valamivel többet kapunk idén.

Egyenruhája és jelvénye alapján is úgy tűnik, hogy Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) immár parancsnoki rangban, teljes jogú tudományos tisztként szolgál a hídon.

A második évadban Anson Mount fogja az Enterprise kapitányát, Pike-ot alakítani – vélhetőleg őt látjuk itt háttal, aranyszínű egyenruhában, Burnhammel az oldalán.

Az első évad végén látott Enterprise-modellhez hasonlóan az alkotók az egyenruhák tekintetében is a visszafogott középutat választották – az uniformis szabása alapvetően a Discovery egyenruháihoz igazodik, a klasszikus TOS-színekkel és díszítő jelzésekkel ellátva. A hölgyek esetében azonban megtartják az eredeti sorozatból emlékezetes miniszoknyákat.

Az előzetes a helyszínek bemutatásban sem spórol a meglepetésekkel: az egyik jelenetben például Burnham a USS Enterprise fedélzetén éppen a 3F 125-1701 jelzésű legénységi szállásra lép be, ami – az eredeti sorozat "Amok Time" (2x05 "Szerelmi láz") című epizódja alapján – fogadott testvére, Spock kabinja!

A Discovery látványvilágának megfelelően az Enterprise belső tere is modernizáción esett át, főleg a kijelzőket illetően.

Szemfüles rajongók a díszlet-és látványtervezők helyszíni alaprajzainak íveit tanulmányozva felfedezhetik a Section 31 – Bridge: Lab nevű helyiség vázlatrajzát. Ez megerősíti a március végi, WonderCon rendezvényen bemutatott bónusz jelenetben látottakat, tehát a 31-es Szekció valóban fontos szerepet játszhat a második évadban.

Izgalmas helyszínnek ígérkezik a második évadban immár a Klingon Birodalom élén álló L’Rell (Mary Chieffo) uralkodói lakosztálya is. A részletesen kidolgozott, külső tereket is tartalmazó alaprajz fontos, visszatérő helyszínre utal.

A szakemberek nagy erővel dolgoznak az Enterprise díszletein – köztük a hídon is!

A maszkmesterek sem pihennek: a képen feltehetőleg egy szaurián arcának kidolgozása látható.

Újabb régi ismerős – az első évadban többször is láthattuk a Discovery hídján ezt az idegen tisztet.

A forgatás helyszínei között természetesen a Discovery hídját is megtaláljuk.

Az évadnyitó epizódot Alex Kurtzman rendezi, aki produceri teendői között ugrik a nagy székbe. Abban hamarosan Jonathan Frakes követi őt, a második évad két (nem egymást követő) epizódját is dirigálva.

Még több Star Trek: Discovery-ért csatlakozz a sorozat rajongói csoportjához!

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2413878670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása