Meghalt a legismertebb amerikai űrhajós

2018. január 07. 10:30 - Ádám // emTV.hu

Pénteken  houstoni otthonában, tüdőgyulladás komplikációja miatt nyolcvanhét éves korában elhunyt John Watts Young, az első ember, aki hatszor jutott el a világűrbe, és aki három NASA-misszióval is repült: részt vett a Gemini, az Apollo és az űrsikló programban is.

Young repülőmérnökként végzett, majd azonnal, huszonkét éves korában belépett a haditengerészethez, ahol tesztpilótaként szolgált. Tíz évvel később csatlakozott a NASA-hoz, újabb tíz évvel később pedig ő volt a kilencedik ember, aki a Holdra lépett.


1981-ben tüntették ki a Kongresszusi Űrhajós Becsületrenddel. 2004-ben, hetvennégy évesen vonult nyugdíjba. Címlapfotónkon az Apollo-10 küldetés parancsnoki moduljának pilótájaként látható 1969-ben.

emTV.hu // Euronews // címlapfotó: NASA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr413555673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása