Amit talán nem tudtál az Enterprise sorozatról

2017. október 05. 14:25 - Menyhárt Attila

Az Enterprise sokáig a Star Trek univerzumának a mostohagyermeke volt, sokáig nem is szerepelt a címében a Star Trek, és maguk a rajongók is megosztottak a kérdésben. Egy legendás Enterprise csillaghajó, még Kirk kapitány kora előtt? Az alkotók megpróbálkoztak a majdnem lehetetlennel: megalkotni azt a kort, ahol lerakják az alapjait annak a társadalomnak, amelyből létrejön a Bolygók Egyesült Föderációja, Gene Roddenberry szép új világa.

ent_crew.jpg

Természetesen a sorozat, mely négy évad és kilencvennyolc epizód után véget ért, és ezzel a második legrövidebb élőszereplős Star Trek széria az eredeti sorozat (TOS) után, a mai napig tartogat meglepetéseket. Foglaljuk el a helyünket az NX-01-es Enterprise hídján!

Jonathan Archer (Scott Bakula) karakterét Rick Berman és Brannon Braga executive producerek találták ki. Kirk kapitány, Han Solo (Harrison Ford, Star Wars) és Chuck Yeager, az amerikai légierő nyugállományú dandártábornoka, híres berepülőpilóta – az első ember, aki a vízszintes repülésben átlépte a hangsebességet – egyfajta ötvözeteként. Eredeti keresztneve Jackson lett volna.

Simon MacCorkindale (Baleseti sebészet) brit színész azt állította, hogy felajánlották neki Archer kapitány szerepét, de visszautasította. Brannon Braga azonban egyszer kijelentette, hogy Scott Bakula volt az egyetlen, aki szerinte eljátszhatja Archert.

Jolene Blalock T’pol karakteréhez az inspirációt Leonard Nimoy Spock alakítása nyújtotta.

Gary Graham (Soval) felvetette, hogy T’Pol lehetne a karakter rég elveszett lánya. Volt olyan verzió is, hogy T’Pol apja valójában romulán ügynök, és ez megmagyarázná az emberek iránti érdeklődést, valamint az érzelmekkel való kísérletezést.

Charles Trip Tucker beceneve Spike lett volna, és rangja is csak hadnagy. Egy ragyogó mérnők, aki nem tudja, hogyan kell kezelni az idegen fajokat.

Bár két epizód (1x4 "Különös új világ" és 1x17 "Egyesülés") is azt állítja, hogy Trip a floridai Panama City-ben nőtt fel, a "Fenyegető messzeség" (2x26) nyitójelenetében látható, ahogy a xindi fegyver pusztítása Orlando régiójában kezdődik, míg Panama City több, mint ötszázhatvan kilométerre található Orlando-tól. Tehát Trip nem emlékezhetett volna vissza gyermekkorára a pusztítás szélén állva, rámutatva arra, hogy hol volt a régi filmszínház...

Hoshi Sato karaktere japán, de aki megszemélyesíti Linda Park koreai származású, és Szöulban született.

A sorozat készítői eredetileg azt tervezték, hogy Spock nagyapja, Skon is feltűnik a sorozatban.

Ha megvalósult volna az ötödik évad, Shran (Jeffrey Combs) tanácsadói minőségben állandó szereplőként jelent volna meg az Enterprise hídján.

A sorozat kaszáját követően néhány évvel később Brannon Braga elmondta, hogy az ötödik szezonban fény derült volna a temporális hidegháború titokzatos figurájára, aki a szulibánokat irányította, és Archer is megpróbálta volna korrigálni a történelmet.

Soval nagykövet (Gary Graham) ruháit mintaként használták fel a Minden túl (Beyond) című Kelvin-moziban szereplő vulkáni ruhákhoz.

emTV.hu

komment
Címkék: Enterprise

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5312930693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása