Kelvin idővonal – amit eddig talán nem tudtál az új filmekről

2017. szeptember 29. 09:05 - Menyhárt Attila

2009-ben új alternatív idővonal született a Star Trek univerzumban, amely végül filmtrilógiává bővült az évek során. Vannak, akik rajonganak az új történetekért, és vannak akik ragaszkodnak a Roddenberry idővonalhoz. Vajon ez csupán reboot vagy a Star Trek újjászületése? Vagy csupán rövid intermezzo az új sorozat, a Discovery előtt? Mindegyik lehet az igazi válasz... és talán egyik sem. De mit tudunk a Kelvin idővonalról? Hogyan forgatták a filmeket? Milyenek voltak az eredeti elképzelések, ötletek? Milyen rejtett utalásokra, easter eggekre bukkanhatunk? Öveket becsatolni, íme néhány dolog, amit nem tudhattál a Kelvin filmekről!

matt_damon_kirk.jpg

2006-ban még úgy tűnt, JJ Abrams is Matt Damont szeretné az ifjú Kirk szerepére, melyet végül Chris Pine játszott el.

Zachary Quinto (Spock) képtelen volt elsajátítani a vulkáni tisztelgést, ezért kórházakban használt bőrbarát pillanatragasztóval rögzítették az ujjait a helyes pozitúrába.

Az első (Star Trek 2009) filmből kimaradt, hogy a USS Kelvin elpusztítása után a klingonok elfogták és a Rura Penthe-re vitték a Narada bányászhajót, íme.

Az eredeti elképzelés szerint a film végén az idős Kirk (William Shatner) is felbukkanna – mintha visszaemlékezne az eseményekre.

Az Enterprise gépházának felvételeit 2009-es filmben a Budweiser sörgyárban, a Sötétségben – Star Trek (Into Darkness) pedig a Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumban forgatták.

A gyártás során a második Kelvin-film kódneve Project HH volt.

Ez volt az első Star Trek mozi, melyet az Egyesült Államokon kívül (is) forgattak.

Khan szerepére Édgar Ramírez és Jordi Mollà is esélyes volt. A Benicio del Toro-ról szóló pletykák alaptalanok voltak.

Gregory Chamitoff mérnők és NASA űrhajós 2012 januárjában a forgatás alatt beleülhetett az Enterprise kapitányi székébe. Le volt nyűgözve.

Simon Peggnek (Scotty) a USS Vengeance fedélzetén egy jelenetben száz métert kellett lefutnia, de nagyon gyorsan. Csak többszöri próbálkozásra sikerült.

Amikor a Dr. Carol Marcus-t alakító Alice Eve először lépett az Enterprise hídjára, elcsúszott a tiszta és fényes padlón.

Michael Dornt (Worf, TNG) a Sötétségben forgatásának kezdetén felkérték, hogy játsszon el egy katonatisztet. Végül úgy döntöttek, hogy "nem akarják összekeverni a régieket az újakkal".

A film végéről törölték a jelenetet, ahol Kirk találkozik Rima Harewooddal és lányával Lucille-lal, íme.

A Minden túlban (Beyond) több idegen faj tűnt fel, mint a két előző filmben együttvéve. Összesen ötven faj, utalva a Star Trek ötvenedik évfordulójára.

Sofia Boutella (Jaylah) maszkjának felhelyezése három és fél órát vett igénybe, eltávolítása negyvenöt percet.

A USS Franklin utalás a film rendezője, Justin Lin édesapjának nevére (Frank Lin), regisztrációs száma (NX-326) pedig tisztelgés Leonard Nimoy (Spock) előtt, akinek március 26-án van a születésnapja, íme. A hajóról egyébként szó esik a Star Trek: Enterprise "Különös új világ" (1x4) című részében is.

A filmben a rendező fia is felbukkan, íme.

Karl Urban (McCoy) az utolsó jelenetekben egy medált visel a nyitott inge alatt (itt látható), így tisztelegve DeForest Kelley (McCoy) emléke előtt.

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5312910361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása