A Black Mirror új évadában Star Trek-szerű epizód is lesz

2017. augusztus 26. 16:50 - FCs.

A Netflix népszerű sci-fi antológia sorozata úgy tűnik, hogy egy Star Trekkel kapcsolatos epizódot is kapni fog a közeljövőben. A negyedik évadot bemutató előzetesben egy USS Callister című rész is helyet kapott, a képkockákon pedig egyértelműen több Star Trek stílusú jelenetet fedezhetünk fel. Kattintás után mutatjuk a hivatalos előzetest.

black_mirror_s4.jpg

A USS Callister kapitánya a jelek szerint Jesse Plemons (Breaking Bad, Fargo) lesz. Az idétlen arckifejezés, és a képi világot jellemző old school Trek esztétika alapján valamiféle ironikus megközelítés sejthető.

Az epizódban ezen kívül feltűnik még Cristin Milioti (Fargo), Jimmi Simpson (Westworld) és Michaela Coel (Chewing Gum) is. A rendező Toby Haynes (Dr. Who, Sherlock), a történetet a sorozat alkotója Charlie Booker jegyzi, a társszerző pedig William Bridges. Egyelőre nem tudjuk, hogy mikor érkezik pontosan, csak azt, hogy hamarosan.

A USS Callister lesz az első űrben játszódó történet a Fekete tükörben (Black Mirror), ami általában korunkhoz sokkal közelebbi, éppen körmünkre égő technológiai kérdésekkel foglalkozik. Persze az előzetes alapján elég kevés információval rendelkezünk, így az is lehet, hogy a fiktív űrhajós környezet most is egy aktuális sztorinak képezi majd az alapját.

Mostanában bőségesen el leszünk látva Star Trek megközelítésű tartalommal, hiszen a Discovery-n kívül idén ősszel érkezik Seth Macfarlane The Orville című sorozata is, mely a szóban forgó Black Mirror epizód eddig bemutatott képkockáihoz hasonlóan inkább a Trek könnyedebb, humorosabb oldalát domborítja ki.

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3212780890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása