Star Trek: Discovery – egy sorozat tervrajzai

2017. július 22. 20:55 - Menyhárt Attila

A most folyó San Diego-i Comic Conon újabb és újabb információk, érdekességek szivárognak ki az új sorozat kulisszatitkairól régi és új Trek rajongók örömére. Folytatva az új sorozat kellékeiről és jelmezeiről szóló beszámolónkat (első és második rész), ezúttal a production designer szakemberek munkájába tekintünk be, valamint a sorozatban szereplő klingon és föderációs hajókat vesszük szemügyre. Magyarul legjobban a díszlettervező fedi le ezt az összetett feladatot, és voltaképp egy sci-fi sorozat készítésének egyik legmeghatározóbb részéről van szó: űrhajók külső megjelenésének és belső terének kialakítása, idegen világok látványvilágának megalkotása a feladatuk. Mint a filmkészítésben sokszor, itt is rajzokkal, méghozzá concept art vázlatokkal kezdődik minden. A kiállításon a látogatók a forgatás ezen kezdeti fázisára is rácsodálkozhattak.

sdcc17_dscgallery_sketches_01.jpg

​A Discovery külseje közelről – 2016. december

sdcc17_dscgallery_sketches_02.jpg

A Discovery-ről számos változat jelent meg, miután a 2016-os Comic Conon először mutattak be egy hivatalos videó teasert a korai elképzelésekről. A galéria bemutatja a korábbi koncepció véglegesített verzióját.

sdcc17_dscgallery_sketches_03.jpg​A Shenzhou alsó és felső profil nézete – 2017. január

A májusi trailernek köszönhetően már láthattuk egy kicsit a Shenzhou-t. A galéria néhány új nézetet tesz lehetővé az elkészült vázlatok segítségével, amelyek révén feltételezzük, hogy a Shenzhou-t körülveszik a klingonok hadihajók, illetve sokkal jobb bepillantást kapunk a transzporter teremre is.

sdcc17_dscgallery_sketches_04.jpgTranszporter terem

sdcc17_dscgallery_sketches_05.jpg​A Shenzhou szemben a sötét armada hajóival

sdcc17_dscgallery_sketches_06.jpgSivatagi jelenet

sdcc17_dscgallery_sketches_07.jpg
A pilot epizód Jordániában forgatott, sivatagos bolygón játszódó jelenete sokszor szerepelt a májusban megosztott CBS képeken és videókon. Íme egy storyboard.

sdcc17_dscgallery_sketches_08.jpgKlingon szarkofághajó

Ezek az illusztrációk még 2016-ból valók, a fő klingon szarkofághajó belső és külső megjelenését mutatják be, és mindegyik nézet látható is lesz a Star Trek: Discovery bevezető epizódjában.

sdcc17_dscgallery_sketches_09.jpgA klingon szarkofághajó hídja – 2016. december

 sdcc17_dscgallery_sketches_10.jpgA felragyogó szarkofág illusztrációja

sdcc17_dscgallery_sketches_11.jpgA szarkofághajó belsejében található klingon obeliszk

sdcc17_dscgallery_sketches_12.jpgKlingon raider támadóhajó (szerkezeti tanulmányrajz, 2016. október 25.)

Az illusztrációhoz tartozó feljegyzés szerint a támadóhajó a "100-as" epizódban jelenne meg. A szokásos televíziós produkciós jelölés esetén a 101. epizód az első évad első epizódja lenne, tehát feltételezzük, hogy a 100 itt megfelel az első órának a két órás nyitófilmben.

sdcc17_dscgallery_sketches_13.jpgIdegen hajó

​Ezt a hajót nem sikerült még azonosítani, lehet, hogy valamilyen teherhajó, vagy talán csapatszállító, de valószínűleg klingon hajóról van szó. Az aszteroidák és a csillagködök a háttérben arra utalnak, hogy ez a hajó is annak a jelenetnek a részese lehet, melyet a májusi előzetes is tartalmazott, és ahol a klingonokat és a Shenzhou-t valahol az ismert űr peremén láthattuk.

sdcc17_dscgallery_sketches_14.jpgBizarr sivatagi idegen lény koncepciója

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

Itt találod az első és a második részt!

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3812681359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása