Leghamarabb 2020-ban érkezhet az új Star Trek film?

2017. július 16. 09:30 - Dave // urszekerek.hu

Zachary Quinto az Entertainment Tonight Facebook live interjújában adott némi reményt a tizennegyedik Star Trek filmre várakozóknak. Quinto ezúttal nem a Star Trek franchise ügyében érkezett az interjúra; a Kelvin-idővonal Spockját alakító színész egy olyan projektjében vesz részt, mely veszélyeztetett tigriseket igyekszik megmenteni. A nemes ügy mellett természetesen a lehetséges következő Star Trek mozifilmet illetően is megszólították, és az áprilisi, kissé pesszimista nyilatkozatához képest ("nincs garancia") most azért némi reménytelit is mondott.

star_trek_beyond_zachary_quinto_spock.jpg

Az E.T. riportere arra hivatkozott a kérdése során, hogy J.J. Abrams még tavaly nyáron bejelentette, "úton van" a negyedik film. Quinto szerint azonban mindez egy folyamat, aminek megvan a maga útja, és egy soklépcsős, hosszadalmas utat kell bejárni, melynek elsődleges lépése a forgatókönyv megírása kell, hogy legyen – és itt jön a lényeg – Quinto tudni véli, hogy ez az, amin jelenleg is dolgoznak már!

"Nagyon izgatottak vagyunk valamennyien, hogy újra visszamehetünk majd forgatni, és ezt meg is tesszük majd, ha a telefon csörög, és a másik végén J.J. lesz. De bizony, ez egy hosszú folyamat odáig. Az előző mozifilmek között is évek teltek el, négy az első kettő, és három az utolsó kettő között. Két évvel ezelőtt forgattuk az előző filmet, és tavaly mutatták be. A lényeg az, hogy már úgymond mozgásban van a dolog."

A beszélgetés természetesen nem nélkülözhette a Star Trek: Discovery említését sem. Quinto először is megjegyezte, hogy nem nagyon kíséri figyelemmel az új sorozatról szóló híreket, annyit mindenesetre tudott, hogy korábban Bryan Fuller is érintett volt a gyártásban. Az E.T. riportere arra volt kíváncsi, vajon Zachary Quinto elfogadna-e egy alkalmi, rövid fellépést, cameo szerepet az új sorozatban, ha arra a készítők felkérik.

"Nem is tudom... valószínűleg nem. Ez a szerep [Spocké] olyan páratlan élményt jelent, és ő olyan kivételes karakter, hogy nem is tudnám hogy lehetne – nem tudom... De ki tudhatja? De nagyon kíváncsi vagyok rá, és nagyon örülök, hogy ezen [az új sorozaton] dolgoznak, mert ez az egész egy hihetetlen univerzum, ahol a történetek, és karakterek végtelen kombinációja lehetséges. De nem gondolom, hogy pont rám lenne szükségük most, anélkül is pazar világot és kitűnő sorozatot tudnak alkotni majd."

A riportban arra az apróságra nem tértek ki, hogy is lenne lehetséges a Kelvin-idővonal Spockjának cameo fellépése a köztudottan az eredeti idősíkon játszódó Discovery sorozatban...

paramount_pictures_studio.jpg

Az, hogy ennyire titokzatos, homályos utalásokat mondanak még maguk a színészek is a lehetséges következő mozifilmről, egyáltalán nem véletlen. A Star Trek franchise gyakorlatilag két jogtulajdonos között oszlik meg: a mozifilmek felett őrködő Paramount, és a tévésorozatok jogait birtokló CBS. Ugyanakkor a két cég – saját érdekükben is – sajátos megállapodást kötött arra az esetre, ha a kilencvenes évekhez hasonlóan, ismét egyidejűleg készülne Star Trek mozifilm és sorozat is: az új mozifilm, a Star Trek: Mindenen túl bemutatóját (2016.07.22.) követő első hat hónapban nem kerülhet sor az új sorozat premierjére, illetve, a soron következő, negyedik Star Trek film kampánya sem kezdődhet el a Star Trek: Discovery első évadának bemutatójáig, de akár ez a teljes első évad időszakát is érintheti, vagyis lehet, hogy konkrét hírek az új moziról csak jövő tavasszal hangzanak majd el...

Ugyanakkor a Star Trek továbbra is a legfontosabb saját filmes franchise-ok közé tartozik a Paramountnál, a Mission: Impossible , a Tini Ninja Teknőcök és Transformers mellett – ahogy erről a cég új vezérigazgatója, Jim Gianopulos is beszélt nemrég egy interjúban. Ezt mindenképp megnyugtató hallani, hiszen a tavalyi Mindenen túl, igaz, komoly rajongói népszerűségnek örvendett, anyagilag mégis az elvárások alatt teljesített, ennek ellenére a Paramount még mindig sarokkőként említi, egy lapon a stúdió legsikeresebb és legtöbb bevételt hozó filmes univerzumaival.

Ugyanakkor itt is szempont a fentebb Zachary Quinto által említett időbeosztás: a Paramount ugyanis az utóbbi időkben minden nyáron csak egy-egy vezető filmes franchise új mozifilmjét mutatta be, talán ezzel kerülve a házon belüli konkurenciát az adott idényre nézve: Sötétségben – Star Trek (2013), Transformers 4: A kihalás kora (2014), Mission: Impossible 5 – Titkos nemzet (2015), Star Trek: Mindenen túl (2016), Transformers 5: Az utolsó lovag (2017), Mission: Impossible 6 & Transformers: Bumblebee spin-off (2018), Transformers 6 (2019)

Látható, hogy leghamarabb 2020-ban várható egy esetleges tizennegyedik Star Trek mozifilm, ami egyébként meg is felelne a fent említett, újkori Star Trek mozik közötti három-négy éves szünetnek.

emTV.hu // TrekCore // Entertainment Tonight

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr6612666527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása