Lesz Discovery hazai tévécsatornán?

2017. szeptember 14. 11:05 - Ádám // emTV.hu

Rengeteg megkeresést kapunk azzal kapcsolatban, hogy várható-e, a szeptember 25-én a Netflixre érkező Star Trek: Discovery hazai televíziós, szinkronos bemutatója. Néhány plusz információ mellett ebben a cikkünkben erre próbálunk választ adni.

Fontos elmondani, hogy a Star Trek sorozatok televíziós jogaival a CBS Studio, míg a filmes licenszekkel a Paramount Pictures rendelkezik. S bár az új széria elsősorban CBS Interactive produkció (mivel ez a cég a CBS All Access tulajdonosa), ugyanannyira Netflix sorozat is! A Discovery gyártási költségének nagy hányadát ez a két vállalat fedezi. Nem véletlen, hogy mindkét cég original series, azaz a saját eredeti sorozatként hirdeti.

Az Egyesült Államokon (és részben Kanadán) kívül, így Magyarországon is a Star Trek: Discovery-t a Netflix forgalmazza, ami azt jelenti, hogy kizárólagos szerződésük van a műsor terjesztésére. (Ez gyakorlatilag hasonló helyzet, mintha egy tévécsatorna vásárolta volna meg, aki nyilván nem adja el a konkurenciának a nagyon drága és nem kevésbé exkluzív tartalmát.) Az emTV.hu iparági forrásokból úgy értesült, hogy ez a kizárólagos terjesztési szerződés jövő őszig van érvényben, feltételezhetően a második évad indulásáig – melynek elkészülte értelemszerűen az első évad sikerétől is függ.

Most, hogy ezeket tisztáztuk, térjünk rá a lényegre; lesz-e Discovery szinkronizálva, hazai tévécsatornán? A válasz látatlanban is igen, hiszen ha logikusan végiggondoljuk, a nagyobb volumenű amerikai sorozatok (sőt!) előbb-utóbb mind megjelennek valamelyik magyarországi tévéadón. Ráadásul az emTV.hu értesülései szerint az egyébként igen drágán megvásárolható Discovery iránt már több nagyobb hazai médiacsoport is érdeklődik, így gyakorlatilag egyértelműen kijelenthető, hogy a Netflix kizárólagosságának lejárta után elindul majd itthon is, szinkronizálva.

Előzetesek, jelenetek, valamint interjúk a szereplőkkel szintén magyarul feliratozva az emTV.hu Indavideó csatornáján!

A Star Trek: Discovery világpremiere szeptember 24-én lesz a CBS csatornán, ezt követően pedig hetente új résszel jelentkezik majd a CBS All Access nevű streaming szolgáltatásban. A sorozatot az Egyesült Államokon kívül a Netflix forgalmazza, így szeptember 25-től, hétfőtől hazánkban is elérhető lesz, és szintén heti egy rész kerül majd fel.

A sorozattal kapcsolatos további posztjainkért kattintsatok ide!

emTV.hu

További cikkek a Star Trek világából az Űrszekerek Facebook oldalán! Még több Star Trek: Discovery-ért érdemes ellátogatni a sorozattal magyar nyelven foglalkozó oldalunkra – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr6612827982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása