Miért pont Michael?

2017. augusztus 20. 17:15 - Dave // urszekerek.hu

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Discovery alkotóstábja és színészei az amerikai Televíziós Kritikusok Szövetségének (TCA) idei nyári rendezvényén is részt vett. Néhány újságíró kihasználta az alkalmat, és feltette a rajongókat már több hónapja érdeklő kérdést: miért hívják az új sorozat női főszereplőjét Michaelnek?

martin_green.jpg

A határt nem ismerő rajongói fantázia és spekuláció természetesen már a név bejelentésétől kezdve sorra gyártotta a teóriákat a főhőssel kapcsolatban, egyesek például az előzetesekben szereplő ifjú Burnham fiús megjelenését a Michael névvel, illetve a sorozat előre beharangozott, szexuális sokféleségre nyitott hangvételével összekapcsolva úgy vélték, a főszereplő valószínűleg transznemű lehet. A színfalak mögötti fotókból és hírekből azonban kiderült: a fiatal Burnhamet egy kislány alakítja a bevezetőepizódban, a rajongókat mindössze az unisex vulkáni bubifrizura tévesztette meg.

Aaron Harberts executive producer mindenki számára tiszta vizet öntött a pohárba, és a Nerdist kérdésére Bryan Fullert nevezte meg a név megalkotójaként, felidézve, hogy Fuller egyszerűen csak ráérzett a névre, és voltaképpen már kezdettől fogva férfi keresztnevet akart adni női főhősének. A Mashable-nek adott interjúban Harberts további részleteket árult el a névadásról:

"Átnéztünk egy egész listát, mely lehetséges férfineveket tartalmazott, és végül a Michaelnél állapodtunk meg. Tulajdonképpen két nőt is ismerek, akik a Michael nevet viselik: Michael Sneed újságírónő, a Chicago Sun Times pletykarovatának szerkesztője, és Michael Steele, az egyik Bangles-lány. És persze ott van még Szent Mihály arkangyal is, aki szintén jelentőséggel bír számunkra. Megbeszéltük az egészet az íróstábban, és arra jutottunk, hogy ez egy nagyon érdekes név lenne a főhősünknek."

A főszereplő első tisztet, Michael Burnhamet alakító Sonequa Martin-Green is szívesen fogadta az ötletet:

"Tetszett az, hogy az általam alakított nőnek férfi neve van, abból a szempontból is, hogy ez utalás lehet arra, milyen javulás várható abban, ahogy a nőkre és a férfiakra a jövőben tekintünk majd. Ezen kívül a karakterfejlődésemre és a hátteremre vonatkozóan is hoztam egy döntést, miszerint a karakterem az édesapja után kapta a nevét. Ezzel kifejezésre tudtuk juttatni az apa-lánya kapcsolat dinamikáját is egy szép szimbólumban."

A Nerdistnek Alex Kurtzman író, producer azt is elmondta, hogy más vonatkozásokban is felhasználják Bryan Fuller eredeti elképzeléseit, tisztelik azokat, sok ötletét egyenesen imádják, és többet meg is fognak valósítani. Fuller fejéből pattant ki többek között a rajongók által amúgy meglehetősen kritikusan fogadott új klingon megjelenés is, ami az első évad lényeges eleme lesz. Fuller másfajta, szexibb klingonokat akart, mint a korábbi sorozatokban ábrázoltak, akik egyszerűen csak az univerzum gazfickóiként jelentek meg. Erről már több cikkünkben is írtunk, például ebben.

emTV.hu // serienjunkies.de

További cikkek a Star Trek világából az Űrszekerek Facebook oldalán! Még több Star Trek: Discovery-ért érdemes ellátogatni a sorozattal magyar nyelven foglalkozó oldalunkra – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr3412764952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása