Végre önálló sorozatot kap Pike kapitány és legénysége

2020. május 16. 13:00 - FCs.

A Discovery második évadában bemutatkozó Enterprise alaposan felkorbácsolta a lelkesedésünket, a rajongótábor pedig végig abban bízott, hogy az évadzáró, valamint a Short Treks után lesz még alkalmunk viszont látni az Anson Mount által alakított Pike kapitányt, és vele együtt Spock és Egyes is visszatérhet, akiket a szintén nagyon szívünkhöz nőtt Ethan Peck és Rebeca Romijn játszhatna el újra. A várakozásnak ezennel vége, a nagy bejelentést magyar feliratos videón mutatjuk!

discovery-4.png

Igazán nem tartja vissza a franchise legnépszerűbb karaktereit a CBS, hiszen a Star Trek: Picard remekül sikerült első évada után újra közönségkedvenc szereplők kerülnek a középpontba, de a sorozat ezen kívül egy régóta áhított formátumot is visszahozhat, mégpedig az új világok felfedezését. Erre utalhat a produkció címe is, ami nem más, mint Star Trek: Strange New Worlds. A koncepció talán a hetente felderített bolygók, és az epizodikus tartalom felélesztését is elhozhatja az oldschool Trekkerek legnagyobb örömére. A hivatalos nyilatkozat mindenesetre elég szűkszavúra sikeredett:

„A sorozat Pike kapitányt, Spock tudományos tisztet, valamint Egyest követi majd, akik új világokat fedeznek fel a galaxisban, méghozzá egy évtizeddel azelőtt, hogy Kirk kapitány átveszi az Enterprise parancsnokságát.”

A közvetlenebb hangvételű bejelentést maguk a színészek tették meg, az alábbi videóban Anson Mount, Ethan Peck és Rebeca Romijn osztják meg a pompás hírt:

A bejelentést Indavideón is megtekintheted!

Anson Mount ígérete szerint a produkció hű lesz a Star Trek optimista szemléletéhez, amire a világunknak jelen helyzetben talán szüksége is lenne. Úgy tűnik, hogy a sorozat nyitását a készítők már ki is dolgozták, hiszen tudható, hogy a premier epizód történetét Akiva Goldsman, Alex Kurtzman és Jenny Lumet hozták tető alá. Goldsman, Kurtzman és Lumet mellett Henry Alonso Myers, Heather Kadin, Rod Roddenberry és Trevor Roth lesznek a producerek. A bejelentések mellett a franchise jelenlegi atyja, Alex Kurtzman is közleményt adott ki:

„Amikor azt mondtuk, hogy komolyan vesszük a rajongók áhítatát, ami Pike, Egyes és Spock számára szólt a Discovery legutóbbi évadában, azt tényleg komolyan is vettük! Ezeknek az ikonikus karaktereknek mély történetük van a Star Trek kánonban, mégis annyira sok mindent kell még elmesélni róluk. Akiva és Henry irányítása mellett, az Enterprise és a legénysége, valamint a rajongók egy rendkívüli utazásnak néznek elébe, új területeket ostromolva a Star Trek univerzumban.”

Goldsman szintén megszólalt a bejelentéssel kapcsolatban:

„Egy álom válik valóra, szó szerint. Már a hetvenes évek kezdete óta elképzeltem magamat az Enterprise hídján. Megtisztelő, hogy része lehetek ennek a folyamatos utazásnak Alex, Henry és a többi nagyszerű munkatársam oldalán, akik a CBS-nél dolgoznak.”

Amint újabb hírek érkeznek, az Űrszekereken azon nyomban informálódhattok! Addig is ne habozzatok leírni a véleményeteket, és a sorozattal kapcsolatos gondolataitokat!

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

Űrszekerek Közösségi Flotta // TrekMovie // fotó: CBS/Paramount

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr5915697922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása