Magyar származású szereplő érkezik az Orville-be

2019. január 16. 18:00 - T Pen

A Fox megerősítette, hogy az Alarát játszó Halston Sage kilépett az Orville-ből – a január 10-én sugárzott Otthon című epizód volt az utolsó, amelyben játszott. Bár a sorozat készítői hagytak egy kiskaput az esetleges visszatérésére, de hiánypótlásról is gondoskodtak a magyar származású Jessica Szohr személyében. Cikkünk a történetre vonatkozó spoilert is tartalmaz!

orville_alara.jpg

A Fox ugyan nem indokolta Sage kilépését, de hónapok óta folyt róla a pletyka, hogy a színésznő más projekteken dolgozik, miközben az Orville második szezonjának forgatása már elindult. Az általa alakított Alara apró és törékenynek látszó termete ellenére a sorozat fizikailag legerősebb szereplője volt: szkanderben is csupán a mesterséges életforma, Isaac vehette fel vele a versenyt. Ennek oka, hogy Alara a Xelayán született, mely bolygón tapasztalható nehézségi erő jelentősen nagyobb, mint például a Földön. Az extrém gravitációs környezetben felnőtt Alara ereje így megsokszorozódott a lényegesen kisebb terhelést jelentő földi körülmények között.

Az Otthon című epizódban kiderül, hogy azok a xelayaiak, akik sok időt töltenek távol az otthonuktól, elszoknak az ottani erős gravitációtól, és izmaik, csontjaik sorvadásnak indulnak (akárcsak manapság az űrben huzamosabb időt eltöltő űrhajósainknak). Néhány xelayai esetén, ahogyan Alaránál is, ez viszonylag gyorsan megy végbe, ezért gyógyulása érdekében visszatér szülőbolygójára. Csakhogy nem sokáig tart a családegyesítés feletti öröm, mivel kiderül, Alara munkáját nem értékeli tudós apja, anyja, és húga sem, és meg nem értettség űzte eredetileg is a Bolygóközi Szövetség hajójára. Ám amikor bosszúra éhes egyének támadnak rájuk, mindenki számára kiderül, hogy Alara képességei egyáltalán nem alábecsülendőek!

orville_jessica2.jpg

A Fox korábban egy új szereplő megjelenését is bejelentette, akit  a következő résztől Jessica Szohr alakít majd. A magyar és afroameriai felmenőkkel büszkélkedő színésznő neve leginkább a Shamless – Szégyentelenek, az új Twin Peaks, illetve a Gossip girl – A pletykafészek című sorozatokból lehet leginkább ismerős a hazai közönségnek. A Talla Keyali névre hallgató karakterről még nem tudunk sok biztosat, de úgy tűnik ő is xelayai, ahogyan a távozó Sage karaktere.

Csütörtökön, vagyis január 17-én érkezik az Orville legújabb epizódja a sokat mondó "Nem hagytunk a Földön semmit, kivéve a halakat" című epizódja az amerikai Foxra, és reméljük a magyarországi bemutatóra sem kell már sokáig várnunk!

emTV.hu // comicbook.com

donate_680x50.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4514566678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása