Ma indul a Short Treks, tovább forog a Discovery

2018. október 04. 16:00 - FCs.

Hírösszefoglaló

A Star Trek: Discovery gyártása ezerrel pörög, az előttünk álló nemzetközi rendezvények pedig új információkat is hozhatnak a sorozatról, hiszen a paneleken számos főszereplő képviselteti majd magát. A januári premierig minisorozattal üthettük volna el az időt, azonban sajnos úgy alakult, hogy a Short Treks széria premierjét kizárólag az Egyesült Államok és Kanada élvezheti.

Jonathan Frakes (Riker, TNG) a Twitteren köszönte meg a Discovery csapatának az együtt töltött páratlan időt, miután a kilencedik részt is sikeresen megrendezte a második szezonban. Az egykori első tiszt ezzel együtt már a harmadik epizódot jegyzi, hiszen a tavalyi évadban a tizedik, a januárban debütáló új szezonban pedig a második rész forgatását vezényelte.

A múlt héten befejezett epizódot egyébként még szeptember tizenharmadikán kezdték gyártani, a forgatások további menetrendjében viszont egészen biztosan várhatóak kisebb-nagyobb megszakítások, mivel a színészek több közelgő eseményre is hivatalosak: az október hatodikán esedékes New York-i Comic Conon Sonequa Martin-Green (Burnham), Anson Mount (Pike), Anthony Rapp (Stamets), Wilson Cruz (Culber), Shazad Latif (Tyler), Mary Chieffo (L’Rell), Doug Jones (Saru) és Ethan Peck (Spock) lesz jelen, a panelt pedig Rebecca Romijn (Egyes) fogja moderálni. A színészek közül páran Európába is ellátogatnak, hiszen október végén Sonequal Martin-Green, Anthony Rapp, Mary Wiseman (Tilly), és Wilson Cruz a Destination Star Trek Birmingham rendezvényen is tiszteletüket teszik.

Hivatalos poszter hirdeti a Discovery második szezonját, amire a grafikusok egyébként a San Diego-i előzetesben említett hét darab vörös színű jelenséget is rácsempészték. A visszatérő motívum minden bizonnyal azt hangsúlyozza, hogy a rejtélyes kiterjedések kulcsszerepet játszanak majd a folytatás cselekményében. A pontos premier időpont még nem ismert, de mivel a sorozat január elejére van beharangozva, nem sokkal az utolsó Short Treks epizód után nézhetjük.

A Short Treks miniszéria egyébként egyre biztosabb, hogy első körben európai forgalmazó nélkül marad, sőt, az Egyesült Államok és Kanada kivételével hivatalos úton senki sem érheti majd el: a rövid időtartamú epizódok valószínűleg sehogy sem suvaszthatók bele a Netflix üzleti modelljébe, egy televíziós sugárzásba pedig még annyira sem. Pedig az első epizód éppen ma debütál a CBS All Acces-en, a Tilly karakterére építő sztori előzetesét a Hírpulzus legutóbbi adásában is elemeztük. Érdemes viszont megemlíteni azt is, hogy Horváth Ádám Tamás televíziós szakújságíró, az emTV.hu portfólió-főszerkesztője szerint a későbbiekben azért számíthatunk a minisorozat nemzetközi forgalmazására is, hiszen a csak az USA területére korlátozott trailerek esetében magának a geoblokknak a ténye erre enged következtetni.

Időközben megjelent a Star Trek rajzfilmsorozat és a Transformers világát elegyítő képregény első fejezete is, az angolul tudó érdeklődők egy rövid betekintést is nyerhetnek a TrekMovie oldalán.

emTV.hu

Ha szeretnél továbbra is minket olvasni, arra kérünk támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr6914281231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása