Culber doki nem csupán visszatér, nagyobb szerepet is kap

2018. augusztus 03. 16:00 - FCs.

Heti hírösszefoglaló

Annak érdekében, hogy az utolsó információtöredékek is napvilágot lássanak a Discovery második évadáról, a TrekMovie elkapott egy-két színészt San Diego-ban. A beosztások némiképp átrendeződnek a fedélzeten, az első évad feszes tempója után pedig mélyebb karakterpillanatokra is számíthatunk a folytatásban.

Star Trek: Discovery – a második évad

Dr. Culber teljesen visszatér, a készítők pedig nem csupán visszaemlékezésekkel szúrják ki a szemünket: míg a karaktert alakító Wilson Cruz az első évadban visszatérő szereplő volt, a folytatásban már teljesen a főszereplők közé tartozik. A színész egyébként nyomon követi a rajongók elméleteit, de szerinte még senki sem találta el, hogy hogyan tér vissza a doki. Cruz szerint elképzelhető, hogy már a nyitó epizódban is láthatjuk.

Tilly-ből zászlós lett, és ezúttal többet fogjuk látni a hídon, mint a gépházban. Mary Wiseman abba is beavatott minket, hogy nem keresett új szobatársat, Burnham és Tilly kapcsolata továbbra is ugyanolyan szoros marad. Az első évadhoz hasonlóan Stamets és ő kitűnően szót értenek a tudományos kérdésekben, a feltörekvő, bőbeszédű hölgy pedig a hajó irányításában is nagyobb szerephez jut.

Zűrzavaros volt az első évad Stamets számára, Anthony Rapp pedig megkapta a lehetőséget a készítőktől, hogy a karaktere feldolgozza az utóhatást. Ezt a folyamatot az is elősegíti, hogy a második évadban sokkal több lesz a nyugodtabb, lassabb pillanat. A színészből természetesen nem lehetett kiszedni, hogy mi lesz a spórahajtómű sorsa, és hogy a karaktere milyen beosztást kap a hajón.

Alex Kurtzman szerint a Discovery-ben látható Spock egy kicsit másmilyen lesz, mint az eredeti sorozatban (TOS), vagy a Kelvin filmekben. A hegyes fülű karakter hosszú utat jár be, mire azzá a személlyé válik, akit korábban megismertünk. A teljes kiformálódásban hatalmas szerepet játszik a családja, ami hangsúlyos része lesz a második szezonnak.

Érdekességek

Michael Dorn újra elkezdett reménykedni: most, hogy Alex Kurtzman nekilátott a Star Trek televíziós univerzumának a bővítéséhez, talán Worfnak is juthat egy spin-off. A redős homlokot természetesen Dorn szeretné viselni, aki hosszú évek óta rendületlenül hisz a koncepció megvalósulásában. Ennek érdekében a színész most fel szeretné keresni a CBS döntéshozóit, nemsokára tárcsázza is a megfelelő embert.

Egyedül Simon Pegg próbálja tartani a lelket a Star Trek mozifilmekre várakozó rajongókban, pedig általában semmit sem tud mondani. Jelenlegi becslése szerint a negyedik mozifilmet talán 2019-ben kezdik majd forgatni. A projektet egyébként S.J. Clarkson rendezi, és Kirk apját alakító Chris Hemsworth is visszatér.

Nichelle Nichols InkPot-díjat kapott a Comic Conon. A rendezvény egyik fő szervezője, Tommy Goldbach az alábbi köszöntéssel adta át a díjat a színésznőnek:

"Nichelle Nichols nem csupán fiatal nők generációit inspirálta Uhura úttörő megformálásával a Star Trekben, de az űrutazásért tett munkája, amit aktivistaként végzett, elősegítette, hogy a nők és a kisebbségek asztronautaként dolgozhassanak, és forradalmasítsák az Egyesült Államok űrrepülését."

A hétvége folyamán újabb hírek láthatnak napvilágot, mivel már javában zajlik a Las Vegas-i nemzetközi Star Trek találkozó!

A legfrissebb hírekért  kövesd a Discovery-vel foglalkozó Facebook oldalunkat, vagy csatlakozz a sorozat magyar rajongói csoportjához!

emTV.hu

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8814158521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása