Nemi erőszak kísérletével vádolják George Takeit

2017. november 12. 06:55 - Ádám // emTV.hu

Hazánkban és nemzetközi szinten is egyre-másra esnek ki a csontvázak a szekrényből, és naponta újabb- és újabb szexuális zaklatási vádak kerülnek napvilágra. Korábban mi is beszámoltunk arról, hogy a Star Trek sorozatok történetének első nyíltan meleg karakterét alakító, másságát 1997 óta nyíltan vállaló Anthony Rappet (Stamets, DSC) még 1986-ban, tizennégy éves korában próbálta elcsábítani az akkor huszonhat esztendős Kevin Spacey. Most a nyolcvan esztendős Star Trek veteránt, az eredeti sorozat Suluját, George Takeit vádolják nemi erőszak kísérletével. Eszerint 1981-ben elkábította az akkor huszonhárom éves Scott R. Bruntont, lerángatta nadrágját, de a fiúnak még azelőtt sikerült elmenekülnie, hogy komolyra fordult volna a helyzet.

Bár a sajtó korábbi modellként és színészként hivatkozik Bruntonra, nem sokat tudni róla; nagyjából annyit, hogy a nyolcvanas években szerepelt néhány tévéreklámban. Illetve létezik egy Scott Brunton, aki játszott a Boys From The Bush című brit tévésorozat egy 1991-es epizódjában, de nem lehet tudni, hogy ugyanarról a személyről van-e szó.

A Hollywood Reporter Brunton beszámolója alapján az Index azt írja, hogy a pincérként dolgozó fiút az akkor a negyvenes évei elején járó Takei egy este randevúra hívta. A színész eleinte nagyon megértően, figyelmesen viselkedett az épp szakítás után levő Bruntonnal, a mozi és a vacsora után fel is hívta magához. Ittak két pohárral, az áldozat elmondása szerint már a másodiknál érezte, hogy valami nincs rendben, szédül, és kisvártatva elájult. A következő dolog, amire emlékszik, hogy egy fotelben fekszik, és Takei próbálja róla lerángatni a nadrágot. Ő ekkor felháborodva kérdőre vonta, mit művel, a színész pedig megpróbálta győzködni, hogy lazuljon inkább el. Brunton nem volt vevő a dologra, letaszította magáról Takeit és elmenekült a helyszínről.

Az esetet megerősítették Brunton barátai is, akiknek már évekkel ezelőtt elmesélte. Fontolgatta korábban is, hogy a sajtóhoz fordul, de úgy gondolta, ki hinne neki Takeivel szemben. "Nem akarok semmit tőle, csak egy bocsánatkérést" – mondta a lapnak.

George Takei már 11-én egyértelműen és határozottan visszautasította a vádakat, a férje Brad Altman Takei száz százalékban mellette áll. Elképzelhetetlennek tartja a történteket, ahogy azt is, hogy negyven évvel később ilyen kimerítő részletességgel emlékezzen valaki.

Takei hat Star Trek mozifilmben, valamint a teljes eredeti sorozat (TOS) mellett a Voyager egy epizódjában alakította Hikaru Sulut. A színész 2008-ban házasodott össze Brad Altmannel.

emTV.hu // Hollywood Reporter // Index

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2613245061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása