Címlapon a USS Discovery hídja

2017. augusztus 29. 20:55 - Idaho Ida

A Variety magazin legújabb címlapján a Star Trek: Discovery szerepel, és nem csak új információkat, hanem néhány képet is bemutat, köztük a címszereplő hajó eddig még nem látott hídját! Bryan Fuller távozásának eddig nem hallott részletei mellett kitérünk a költségekre, valamint néhány érdekességre a szereplőktől és más stábtagoktól.

variety_discovery_cimlapfoto.jpg

Fuller távozásának részletei

A sorozat kezdetét többször is elhalasztották. A CBS azért szerződtette Bryan Fullert, mert olyan embert szerettek volna a produkcióba, akit már ismernek a Star Trek rajongók, így Fuller kitűnő választásnak tűnt, hiszen íróként dolgozott a Deep Space Nine és a Voyager sorozatokon is.

Fuller távozásával kapcsolatban a hivatalos közlemény arról szólt, hogy ez egy közös és baráti döntés Fuller másik sorozata, az American Gods-zal való konfliktusok miatt. Más források viszont azt mondták, Fullert távozásra kérték, ennek egy oka az volt, hogy Fuller nem olyan ember, aki a határidőket és a költség kereteket mindenek felett tiszteletben tartja. Állítólag több hónapos késésekkel sem tudott leadni forgatókönyveket. Miután tavaly ősszel bejelentették, hogy a sorozat nem tud elindulni az eredetileg tervezett időben, Fuller is távozott. Fuller elutasította a Variety kérését, hogy kommentálja a cikket.

variety_discovery_cimlapsztori_isaacs_martin-green_yeoh.jpg

Egy drága show

A cikk kitér a Star Trek: Discovery költségeire is, megjegyezve, hogy egy átlagos epizód nyolc, nyolc és félmillió millió dollárba, tehát több, mint kétmilliárd forintba kerül. A magas költségek részben annak tudhatóak be, hogy egy olyan sorozatnál, mint a Discovery, mindent a semmiből kell felépíteni a díszletet, melyek közül jelentések szerint a klingon hajó díszletei hárommillió dollárba (több, mint hétszázhatvan millió forintba) kerültek. Emellett több hangstúdió felépítésére is szükség volt a torontói Pinewood stúdióban.

variety_discovery_cimlapsztori_sonequa_martin_green.jpg

A főszereplő Michael Burnham első tisztet alakító Sonequa Martin-Green tudja mi a tét:

"Bárkinek, a Star Trek világában alkot, értenie kell, hogy mennyire mély ez az egész, értenie kell, milyen fontos. Meg kell értenie, hogy milyen komoly oszlopa ez a kultúránknak. Azt hiszem fontos mindezt tudni ahhoz, hogy olyan súlya legyen, amit megérdemel, és azt hiszem – mindennél jobban remélem –, hogy az emberek átérzik, milyen komolyan vettük ezt."

A Jason Isaacs által játszott Gabriel Lorca, a USS Discovery kapitánya pedig üzenni szeretne:

"A világ bonyolult és borzalmas, és nem tudom, hogyan magyarázzam el a gyerekeimnek, milyen őrült emberek vezetik jelenleg. Arra gondoltam, hogy ez egy jó történet, amit el kell mesélni – és valami olyan, amit örömmel néznék – és egy olyan világképet mutat, ami tele van drámával, de ugyanúgy tele van döntésekkel és egységgel is."

variety_discovery_cimlapsztori_isaacs.jpg

Körvonalazódik a második és harmadik évad, és még több "klasszikus" karakter

A cikk újabb érdekessége, hogy Gretchen Bergnek és Aaron Harberts-nek vannak tervei a második évadra és a harmadik elejére. Ennél több részletet nem osztottak meg, de Alex Kurtzman executive producer korábban azt nyilatkozta, hogy a második évad nem folytatná az első évad klingon háborúit, hanem ennek utóhatásaival foglalkozna.

A Variety azt is megjegyezte, hogy a Discovery több klasszikus karaktert is bemutatna a Star Trek világából. Azt már tudjuk, hogy Sarek és Amanda, Spock szülei, szerepelnek a sorozatban, de ez a megjegyzés azt sugallja, hogy másokra is számíthatunk. Azt sajnos egy ideje tudjuk már, hogy Michael Dorn (Worf) nem szerepel az itthon alig egy hónap múlva, szeptember 25-én a Netflixen induló új Star Trek sorozatban.

variety_discovery_cimlapsztori_yeoh.jpg

emTV.hu // TrekMovie // Variety

További cikkek a Star Trek világából az Űrszekerek Facebook oldalán! Még több Star Trek: Discovery-ért érdemes ellátogatni a sorozattal magyar nyelven foglalkozó oldalunkra – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportba!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr9912788992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása