Alex Kurtzman egy friss interjúban beszélt az új sorozatról

2017. június 09. 11:30 - Ádám // emTV.hu

Miközben Alex Kurtzman az új Star Trek sorozat executive producere A múmia című új filmjét népszerűsíti, kihasználta az alkalmat és beszélt az online filmes Collider magazinnak a Discovery-ről is. A Tom Cruise főszereplésével készült moziban egyébként Ahmanet, a múmia szerepét az a Sofia Boutella játssza, akit tavaly a Mindenen túl című harmadik Kelvin-filmben Jaylah szerepében láthattunk.

kurtzman_boutella_mummy.jpg

Beszélt az eredeti showrunner, Bryan Fuller tavalyi távozásáról és arról, hogy Fullernek továbbra is erős maradt a befolyása a produkcióban.

"Nagyszerű ember, nagyon-nagyon szerettem vele dolgozni, szerettem a gondolkodásmódját. Bryan részt vett az American Gods sorozat gyártásában, és ez meghatározta azt is, amivé a Trek vált – Bryan el is mondta, hogy »egyiket sem akarom becsapni« – mind a kettőt nagyon kedvelte, ezért is ültem le vele, hogy átbeszéljük, hogyan folytathatjuk a legjobban tovább, és állíthatjuk fel együtt nem csak ezt, de a következő évadot is. A történet, a felállás, a karakterek, a nagy ötletek és a lendület – ezek mind olyan dolgok, amelyeket Bryannal beszéltem meg.”

Ami a felvételek január végi megkezdését és a forgatások ütemét illeti Kurtzman megerősítette, hogy jelenleg a tizenöt részes évad ötödik epizódját forgatják. A munkálatok késedelmével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az eredeti "elképzelés kibővült", de a CBS "rendkívül támogató" volt, hogy több időt adjon nekik, rámutatva, hogy a széria streaming szolgáltatásra készül.

Az előzetes hírek szerint a produkció szeptember 7-ig forgat a kanadai stúdióban, igaz, ez nyilván meghosszabbítható. Az viszont már érdekes lehet, hogy a sorozat Államokon kívüli nemzetközi forgalmazásában érdekelt Netflix is őszre várja a szériát. Ennek ellenére, és az előzmények – premier tologatás, nyilatkozatok – ismeretében kétséges, hogy valóban láthatjuk-e idén ősszel a legújabb Star Trek sorozatot.

Kurtzman a Collidernek elmondta, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit Fuller a sorozathoz akart vinni, az LMBTQ közösség képviselete volt, mivel a Trek kezdeti öröksége az előretekintő látásmód – Kurtzman szerint ez abszolút uralkodó lesz a Star Trek: Discovery-ben. Sőt, a főszereplők sokszínűségével kapcsolatban nem rég LeVar Burton (La Forge, TNG) is elismerően nyilatkozott.

"Nem hiszem – gondolok itt most arra, amikor az mondtad, butaság lenne a jelenlegi televíziós körülmények miatt nemcsak ignorálni, hanem előnyre szert tenni annak kapcsán, ahogy az emberek a tartalmakat fogyasztják. Ki vannak éhezve a bonyolultabb történetekre. Ami tíz-tizenöt évvel ezelőtt még tabutémának számított, ma már mindenhol megjelenik, és ez csodálatos."

Bár Worf, azaz Michael Dorn felbukkanása csak pletykának bizonyult, Kurtzman utalt arra is, hogy nem lesz hiány a hírességek cameóiból a Discovery-ben.

"Olyan sok rajongó van a színészek között. Szó szerint kaptunk egy listát, melyen olyanok voltak, hogy »itt vannak, akik azt mondták, hogy benne akarok lenni«. Döbbenetes volt. Csak jöttek-mentek az epizódokban."

Egyéb, a sorozattal kapcsolatos hír, hogy tegnap a Discovery főszereplője, Sonequa Martin-Green – akivel itt olvashattok egy korábbi interjút – megjelent a kanadai CTV Upfronts torontói bemutatóján, ahol jelenleg is forgatják a szériát. Egy többségében formális nyilatkozatot adott arról, hogy a Discovery-hez "figyelemre méltó történetmesélés kapcsolódik", és hogy "mindenki, aki részt vesz a készítésében, elképesztő megtiszteltetésnek veszi, hogy egy ilyen maradandó örökség részese lehet, amely hosszú és eredményes életű".

Kanadában egyébként a CTV-n egyazon estén mutatják be a bevezető részt, mint az Egyesült Államokban a CBS. A már ismert hírek szerint az első epizód a tévében is látható lesz, a további részek viszont már csak a streaming szolgáltatásokon keresztül lesznek elérhetőek. A Netflixre az amerikai premier másnapján kerül fel az aktuális epizód.

Néhány napja Nicholas Meyer nyilatkozott a sorozat kapcsán.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu // TrekMovie // Collider // köszönjük Enikő segítségét!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr4712580457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása