Tíz éve ért véget a Csillagkapu: Atlantisz

2019. január 09. 20:00 - Ádám // emTV.hu

Tíz évvel ezelőtt, január 9-én mutatták be a Csillagkapu: Atlantisz (Stargate Atlantis) utolsó, Ellenség a kapuknál című epizódját az Egyesült Államokban. Öt évadnyi kaland és nevetés után ezzel a kalandos, bár sokak szerint kissé elnagyolt századik epizóddal búcsúzott a széria.

Érdekesség, hogy a John Sheppardöt alakító Joe Flanigan először visszautasította szerepét, később majdnem megmentette a franchise-t. A sorozat szinkronjának hangmérnöke, Házi Sándor, illetve Spilák Klára (Carter) és Turi Bálint (Ronon) mellett az ő magyar hangjával, Dózsa Zoltánnal is beszélgettünk tavaly novemberben a Stargate Command Hungarian Site hatodik születésnapján a Médiazabálók LIVE-ban, amely beszélgetést ide kattintva lehet meghallgatni. A Parallaxis fizikusával, Vincze Miklóssal pedig az egyik podcast-epizódban eredtünk a csillagkapuk nyomába, s vizsgáltuk annak fizikáját.

Mindenesetre az Atlantisz búcsúját követően a Csillagkapu univerzum már sosem lett a régi. A 2009. október 2-án indult sokkal komorabb hangvételű Universe (SGU) sok szempontból ment ellen a rajongók által kedvelt, kikacsintásokkal teli könnyed formátumnak. A bezuhanó nézettség végül csúfos kaszát eredményezett: a sorozatot a második évad végeztével törölték. Ráadásul oly módon, hogy a készítők már lezárni sem tudták a történetet, mivel a szezon forgatása addigra már befejeződött. A méltatlan búcsú mellett a sors fintora, hogy a sorozat épp akkor kezdett izgalmassá válni, és kibontani olyan szálakat, amik idővel nézettségben is megmutatkoztak volna. A Végzet, és a rajta utazók kalandjai végül képregény formában kaptak lezárást. Az azóta bemutatott Csillagkapu: Eredet (Stargate: Origins) című akármit viszont szívesen kiűzném az emlékezetemből, úgyhogy az univerzum e darabjáról ebben a cikkben ne is essék szó.

A Csillagkapu: Atlantisz ötödik évadjának epizódjai idehaza jelenleg is láthatók az RTL Spike és az RTL+ műsorán!

emTV.hu

donate_680x50.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7614552090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása