Connor Trinneer az Enterprise kaszájáról és a brutális castingról

2018. március 23. 18:00 - FCs.

Az NX-01 Enterprise főgépészét, a Charles Trip Tuckert alakító Connor Trinneert legutóbb a lehangoló Csillagkapu: Eredet minisorozatban láthattuk, de az Alpha Quadrant podcastben ezúttal a 2005-ben leállított Star Trek: Enterprise-hoz kapcsolódóan osztotta meg emlékeit két másik Trek veterán, Aron Eisenberg (DS9, Nog) és Garret Wang (Kim, Voyager) társaságában.

Trinneer elmondása szerint az Enterprise-ban játszott szerepére történő meghallgatás a társaihoz képest jóval nagyobb megpróbáltatást jelentett:

"Sohasem mentem még keresztül olyanon, mint akkor [az Enterprise-ért]. És a meghallgatási folyamat rendkívül sokféleképpen alakult a sorozatunknál. Látszólag csak úgy megtetszett nekik Dominic [Keating], máris tudták, hogy őt akarják a fickó szerepére. Azt hiszem, hogy Jolene [Blalock] besétált, és azt mondták, hogy »Igen, te. Benne vagy.« [John] Billingsleynek könnyű volt, Anthony [Montgomery] esetére nem emlékszem, de amikor elmondtam a sztorimat, úgy fogadták, hogy »Atya világ!» Brutális. Brutális."

Garrett Wang hasonlóan körülményesnek írta le a Harry Kim szerepére történő maghallgatásának részleteit, az ehhez kapcsolódó emlékeit egyébként már a tavalyi Star Trek Las Vegas egyik Voyager paneljén is felemlegette.

Trip karakterének megformálása során a színész számára fontos volt, hogy távol tartsa magát a korábbi Star Trek sorozatoktól, és az örökség terhe ne befolyásolja a karakter kidolgozását:

"Semmit sem láttam, csak az eredeti sorozatot. Sohasem néztem Az új nemzedéket. Semmiről sem tudtam, aztán felismertem, hogy valamiben benne vagyok.

Azt mondtam, hogy nem fogom nézni. Mert tényleg nem tudtam, hogy miben veszek részt, csak sokkal később, de addigra már Trip teljesen Trip volt."

Trinneer egyébként egy korábbi darabjához hasonlóan Trip igazi hangját egy oklahomai férfiként képzelte el, és eléggé meglepődött, amikor az írók később felfedték, hogy valójában floridai. A színész elmondta, hogy hogyan is gondolt a szerepére:

"Az volt az elképzelésem, hogy ő egy NASCAR motorszerelő csodagyerek, aki történetesen egy másik helyen van. Erről mintáztam, amihez tudtam is kötődni."

A podcasterek egyébként rávilágítottak, hogy lehet némi hasonlóság a DeForest Kelley által alakított Dr. McCoy és Trinneer egykori karaktere között, amivel a színész egyet is értett, de azt is hozzátette, hogy ez akkor még nem volt tudatos:

"Az egész Kirk, Spock és McCoy triumvirátus hasonló volt a Kapitány, T’Pol és Trip hármasához. Amiről szintén semmi fogalmam nem volt, amikor megkaptam a szerepet. Azt gondoltam, hogy »Öregem, te vagy a mérnök. Kétszer, ha dolgozok majd a héten, és megtanulok szörfözni.«"

A négy évadon keresztül futó Enterprise megszüntetésének fő okai között Trinneer a sorozat nem éppen szerencsés televíziós ütemezését, valamint a legfontosabb vállalati háttértámogatás hirtelen elvesztését említi:

"Az volt a probléma, hogy azokon az estéken, amikor adásban voltunk, általában a kedvenc baseball csapatod is pályára lépett, helyileg szintén a UPN-en. Tehát háttérbe szorultunk, ha bármilyen helyi sportesemény történt. Voltak még teljes régiók – St. Louis például, Scott [Bakula] városa, ahol egyáltalán nem is adtak minket. Szóval voltak olyan térségek, ahol nem voltunk jelen.

Aztán a [Paramount Televízió Elnökét] Kerry McCluggaget kirúgták, a legnagyobb kedvelőnket, nagyon hamar [2001, december]. Megjött az új rezsim, és egy ilyen korai szakaszban, mint a második szezon, valószínűleg úgy reagáltunk, hogy »Micsoda?« Nem hiszem, hogy rosszabb nézettséget hoztunk volna, mint bárki más, kivéve Az új nemzedéket. Úgy gondolom, hogy nagyjából mindannyian azonos területen helyezkedtünk el."

A színész arról is beszámolt, hogy ezekben az időkben még nem igazán vett tudomást az esetleges megszüntetés lehetőségéről, emiatt nem volt hajlandó aggodalmaskodni, a negyedik szezon készítése közben bekövetkező tényleges leállás híre viszont már nagyon rosszul érintette. Ezen túlmenően azonban azt is figyelembe vette, hogy sokkal nehezebb helyzetbe kerültek azok a stábtagok, akik már Az új nemzedék óta dolgoznak a Star Treken a nyolcvanas évek végétől kezdődően.

Az Enterprise befejező epizódja, a Végállomás (4x22, These Are the Voyages) teljesen megosztotta a nézőket, a rajongók egy része a mai napig nem tud kibékülni a Jonathan Frakes (Riker, TNG) és Marina Sirtis (Troi, TNG) vendégszereplésével készült lezárással. Bár Triptől ebben a részben búcsút kell vennünk, Trinneer számára egyáltalán nem hordoz kellemetlen emlékeket az utolsó kaland:

"Engem egyáltalán nem zavar. Lezártuk."

Connor Trinneer egyébként ezen a héten, március 19-én ünnepelte negyvenkilencedik születésnapját.

emTV.hu // TrekMovie

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr1313769714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása