"Győznünk kell" – új Star Trek: Discovery előzetes érkezett

2017. augusztus 18. 20:20 - Dave // urszekerek.hu

A hosszabb előzetesek sorában immár a negyedik trailer jelent meg csütörtökön a CBS közösségi oldalain, és talán minden eddiginél sötétebb tónusban közelíti meg a sorozat háborús alaptematikáját, Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) és Lorca kapitány (Jason Isaacs) dialógusain keresztül. Az előzetest magyar felirattal mutatjuk!

gyoznunk_kell.jpg

Az éppen egy perces promóban több, már eddig is látott jelenet, illetve helyszín is megjelenik, de a készítők új részletekkel is megleptek minket. Sokkal jobb nézőpontból láthatjuk például az álcázott klingon hajónak nekiütköző USS Europa csillaghajót, mely pár hete a Comic Conos trailerben is feltűnt rövid időre.

Burnham és Lorca jeleneteiben ismét bizonyítékát láttuk annak, hogy főhősünk immár nem a parancsnoki arany, hanem a tudományos divízió ezüst stráfos egyenruháját viseli, feltehetően rang nélkül, erre utal a jelvény hiánya is. A beszélgetésnek helyt adó sötét folyosórész pedig titokzatos és vészjósló hátteret ad a kimondott szavaknak, melyek béke, háború és áldozatvállalás körül forognak.

Szemfüles nézőknek feltűnhet az amerikai televízióknál szokásos korhatár besorolást jelölő rövidítés is a bal felső sarokban (TV-MA), ami elsősorban felnőtteknek szánt, illetve tizenhét éven aluliaknak nem ajánlott adást jelez. Aaron Harberts producer már júliusban elmondta, a sorozat PG13+ (parents strongly cautioned – szülői felügyelet erősen ajánlott) besorolást fog kapni, ami magyar viszonylatban leginkább a tizenkét éven aluliaknak szülői felügyelettel ajánlott kategória és a tizenhatos korhatár-besorolás közé esik félúton. Ugyanakkor Harberts azt is elmondta: a hagyományokat folytatva az új sorozat is olyan szeretne lenni, amit családok együtt leülve tudnak megnézni és kibeszélni, így a szókimondó beszéd, az erőszak vagy a meztelenség ábrázolás vélhetőleg keretek közé szorítva jelenik meg, de mindenképpen erősebb lesz, mint korábbi Star Trek sorozatokban.

A Star Trek: Discovery-t szeptember 25-től követhetitek a Netflixen. A sorozat korábbi előzeteseit magyar felirattal keresd az emTV.hu Indavideó csatornáján!

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery legfrissebb híreiről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat – a jó társaságért pedig nézzetek be a rajongói csoportunkba!

emTV.hu // videó-fordítás: Idaho

std_fans_poszthird.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8212761710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása