A Star Trek: Picard sorozatnál Michael Chabon a főnök

2019. június 28. 17:30 - FCs.

Eddig is tudtuk, hogy Kirsten Beyer, Akiva Goldsman, és James Duff mellett a Pulitzer-díjas Michael Chabon is aktívan dolgozik az írószobában, a CBS hivatalos közleményéből viszont az is kiderült, hogy a produkciónál egyenesen az ő kezébe került a kormány: Alex Kurtzman és Akiva Goldsman produceri közreműködése mellett Chabon a showrunner pozíciójában határozza meg a sorozat kreatív irányvonalát.

chabon_picard.png

Chabon a Short Treks készítésekor csatlakozott a Star Trek íróihoz, a minisorozatban neki köszönhetjük a Calypso című epizód történetét. Az író nyilatkozatából kiderül, hogy az új sorozat készítésének felelősségét egyáltalán nem veszi félvállról:

„A Star Trek tíz éves korom óta fontos szerepet játszik abban, ahogyan a világról, a jövőről, az emberi természetről, a történetmesélésről és magamról gondolkodom. Minden nap élvezettel és megilletődve járok dolgozni, mert Jean-Luc Picard karaktere és egész világa rám lett bízva.”

Alex Kurtzman, a televíziós franchise feje így méltatta a feladatra kinevezett írót:

„Egyszerre merész, lírai, emberi, szeszélyes, és hírneve is van: ezek a jelzők Jean-Luc Picard karakterére, és az irodalmi géniuszra, Michael Chabonra is igazak. A más írók által irigylésre méltóan gazdag életműve ellenére Michael egy Trekkie tündöklő lelkesedésével dolgozik, aki végre rátalált az álommunkájára. Szerencsések vagyunk, hogy ő lehet a kormánynál, amikor felfedezhetjük a nagyszerű kapitány életének következő fejezetét.”

A Star Trek: Picard premierjét 2019 végére várjuk. A sorozat Európában, és ezzel együtt hazánkban az Amazon Prime szolgáltatáson érhető majd el.

Űrszekerek Közösségi Flotta // Trekmovie

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7714916314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása