Hat jelenet amit mindig muszáj újra nézni a sorozatokban

2019. március 12. 21:00 - Menyhárt Attila

Minden sorozatban őrzünk emlékezetes, vagy humoros jelenetet, ami miatt egy-egy epizód a kedvencünk lesz. Néhány mondat szinte szállóigévé válik, amit egymás közt is használunk, miközben egy kívülálló nem is érti mire gondolunk. Választék van bőven, de igyekeztem összeszedni a számomra legemlékezetesebb jelenetek közül egyet-egyet a sorozatokból, a teljesség igénye nélkül, de spoileresen!

Enterprise (4x13) 'United'

Shran és a tellarita nagykövet kézfogása nem csupán két csillagközi faj békevágyának volt a kifejezése. Miközben a kamera hátrál, láthatjuk az Enterprise körül alakzatban lebegő vulkáni, andóriai és tellarita hajókat. Ilyen vegyes összetételű flotta létrejöttére korábban még nem volt példa. A néző szeme előtt felsejlik ebben a pillanatban az eljövendő Föderáció árnyéka.

Discovery (1x13) 'What's Past is Prologue'

Georgiou császárnő nem egy irgalmas, szeretetre méltó személy. Ő egy császárnő, akinek vasszigorral kell irányítania a terrán birodalmat és folyton a háta mögé kell néznie, mert sokan ácsingóznak a trónjára. Mégis, amikor Lorca lázadói egyre közelednek, hajlandó lenne feláldozni az életét Burnhamért, aki annyira hasonlít nevelt lányára. Csakhogy Burnham sem képes elviselni, hogy újra végignézze a halálát annak, akit a mentoraként, anyjaként és barátjaként tisztelt, még ha egy másik univerzumból származik is. Dönt, és magával ragadja a transzporter sugárba, noha ezért nem kap köszönetet. Ezzel Burnham a saját lelkiismeretének rótta le a tartozását, enyhítve bűntudatát.

TOS (2x15) 'The Trouble with Tribbles'

A tribblik aranyosak, szeretet és gondoskodást igényelnek. Ezt gondolná Kirk kapitány is, ha nem ilyen rendkívül gyorsan szaporodnának, és nem lennének szörnyen falánkak. Amikor a kapitány belép a hidra, látja, hogy mindenütt tribblik vannak, és a személyzet csak velük foglalkozik. Egy pillanatra ő is meginog, de győz a kötelességtudat és összegyűjti a tribbliket mindenkitől, miközben arcán szinte irigység tükröződik.

Az új nemzedék (TNG 1x2) 'The Naked Now'

Vannak újragondolt történetek a Star Trek univerzumban, ilyen például ez az epizód is, ahol egy idegen vegyület részegséghez hasonló tüneteket produkál a legénység tagjain. Ennek köszönhető, hogy az egyik jelenetben Picard kapitány igazi hősszerelmesként libben be a gyengélkedőre és könyököl Dr. Crusher asztalára, aki hasonló kacérsággal fogadja. Valóban izzott a levegő a két karakter között, kettejük párbeszéde rendkívül élvezetes még sokadjára is. Ezt a vonalat igazán folytathatták volna, a doktornő és a kapitány romantikus kapcsolata lehetett volna párhuzamos második szál Troi és Riker mellett.

Deep Space Nine (DS9 6x4) 'Behind the Lines'

"Elegem van. Jöjjön vissza a Föderáció! Kólát akarok árulni!"

Quark a DS9 kedvenc csaposa sosem rejtette véka alá a Föderáció iránti ellenszenvét. De a Domínium megszállása alatt rádöbben, hogy a Föderáció kormányzata alatti szabadsághoz már túlságosan hozzászokott.. Már képtelen elviselni ismét a diktatórikus környezetet, hogy minden pillanatban ott lebeg a veszély a feje fölött. S mint tudjuk részeg ferengi igazat mond.

Voyager (6x10) 'Pathfinder'

"Itt Paris admirális beszél."

Egy rövid mondat csupán, de rengeteg tartalma van. Paris admirális egy igen kemény ember, aki komolyan veszi a hivatását. Talán ezért hanyagolta el a családját, és fiát, Tomot is, aki végül a maqui tagja lett. Azonban amióta bizonyossá vált, hogy a Voyager nem semmisült meg, hanem a Delta kvadránsba került, ez a tény lassan megváltoztatta az admirális érzelmeit. Lélekben ő már megbocsátotta fia tetteit, és az Útkereső projekt csak kikristályosította gondolatait. Nemcsak az admirális szólt abban a pillanatban egy elveszett hajó legénységéhez, hanem egy apa is bajba került fiához. Látszólag egyszerű jelenet, mégis megrázza az embert, ha újra végignézi.

Nektek mi a kedvenc Star Trek jelenetetek? Írjátok meg kommentben itt vagy a Facebookon!

emTV.hu

banner_uszfb.jpgdonate_usz.gif

komment
Címkék: Kánon

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr8214685200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása