Mi lett volna ha: szereplők a Star Trek előtt

2018. szeptember 18. 16:00 - Menyhárt Attila

Soha nem tudhatjuk, hogy az élet kanyargós útján hova jutunk el, és mivé válunk. A híres színészek életét tanulmányozva láthatjuk, bár ők ismerték a céljukat, néha olyan mellékvágányra kerültek, hogy nem hitték, hogy az álmuk valaha is megvalósulhat. S talán a Star Trek univerzuma is egészen másképp nézne ki, ha máshogy alakul a színészek élete.

Dr. Király rendel

Kevesen tudják, de az eredeti sorozatban (TOS) Pavel Chekov alakítója, Walter Koenig valóban orosz gyökerekkel rendelkezett. Szülei Litvániából vándoroltak ki az USA-ba, és valódi kommunisták voltak, akiket nem került el a McCarthy-féle vizsgálat sem. Az ifjú Koenig (eredeti nevén: Koenigsberg) a Grinnell Főiskolába iratkozott be Iowában, is sikerrel szerzett pszichológusi diplomát. Lehetett volna gyakorló pszichológus, vagy akár egyetemi tanár is. Azonban egy professzora bátorította arra, hogy fejlessze színészi képességeit. Ezért a chicagói születésű fiatalember New Yorkba ment, és olyan diáktársakkal együtt tanulta a színészetet, mint Christopher Lloyd, James Caan és Dabney Coleman.

Stabil karrier vagy színészet?

Szintén az eredeti sorozatban (TOS) Spockot alakító Leonard Nimoy már nyolc évesen dolgozni kényszerült, hogy kiegészíthesse a családja jövedelmét. Újságot, üdvözlőkártyákat, sőt később porszívókat is árult ennek érdekében. Szülei azt akarták, hogy főiskolára járjon, stabil karriert alapozzon meg, sőt ösztönözték, hogy tanuljon meg klarinétozni (a zene szeretete élete végéig megmaradt, és a zsinagóga kórusában is énekelt). Nagyapja azonban arra biztatta, hogy amit legjobban szeretne csinálni, azért tegyen meg mindent. Megfogadta a tanácsot. Nimoy pályafutásáról bővebben ebben a cikkben írtunk.

Majdnem bűnöző

A Deep Space Nine (DS9) Garakja, Andrew Robinson apját megölték a második világháborúban, mikor ő három és fél éves volt, és az anyja a connecticuti Hartfordban nevelte egyedül. Az ifjú Robinson zűrös gyerek volt, s hamarosan fiatalkorú bűnözőként tartották számon a helyi rendőrségen. Később egy bentlakásos iskolába került, amelyet direkt problémás gyermekeknek tartottak fent. A középiskola elvégzése után újságíró lett, ám a Fulbright Ösztöndíj elnyerése gyökeresen megváltoztatta életét, mikor Angliában tanulhatott. Leendő kedvenc kardassziai kémünk drámai művészetet kezdett el tanulni.

Szekrényt vegyenek!

Az új nemzedékben (TNG) Picard kapitány megformálója, Partick Stewart már fiatalon vonzódott a színészethez. – a színpadi próbák jó ürügyet szolgáltattak arra, hogy távol legyen katonatiszt apja durva viselkedésétől. Később mégis újságíróként próbált szerencsét, csakhogy a fiatalembernek nem volt ínyére, hogy kimenjen a riportalanyokhoz, ehelyett a képzeletére alapozva írta meg a cikkeit. Ez természetesen nem mehetett a végtelenségig, s hamarosan az utcán találta magát. Ezután körülbelül egy évig bútorkereskedőként tartotta fenn magát, míg végül beiratkozhatott az Old Vic színiiskolába. Anglia elveszített egy kreatív üzletembert, de a világ megkapta Picard kapitányt, és X Professzort.

A manöken

Szintén Az új nemzedékben (TNG) a Deanna Troi-t alakító Marina Sirtis már három éves korában elhatározta, hogy ő bizony színésznő lesz. Szülei azonban ellenezték ez irányú elképzeléseit, és szerették volna, ha tisztességet szakmát tanul. Pedig édesapja révén volt kapcsolata a színházhoz, a filmiparhoz – apja, John Sirtis készítette Roger Moore öltönyeit a James Bond filmekhez. De az ifjú hölgyet nem lehetett ilyen könnyen eltántorítani, így kisebb színházakban dolgozott, mire megkapta első epizódszerepét egy sorozatban 1977-ben. A színházi fizetésből nem egyszerű megélni, így szerepelt tévéreklámokban, sőt manökenként is fellépett a Fred és Ginger Divatház kifutóján, és bikini modellként is megcsodálhattuk.

Doktor

A Voyager kedvenc holodokiját alakító Robert Picardo kiváló énekhangját már megcsodálhattuk a sorozatban. Az ifjú Picardo a Yale egyetemen oszlopos tagja volt az Orpheus and Bacchus nevű, 1938-ban alapított acapella csoportnak. Meglepő módon eredetileg az orvosi szakra jelentkezett, s csak menet közben igazolt át a dráma szakra. Talán sejtette, hogy egy nap orvost is kell majd játszania.

emTV.hu // címlapképünk illusztráció

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2214242901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása