Közeledik az új sorozatot kísérő regény- és képregényszéria

2017. július 01. 10:00 - Dave // urszekerek.hu

Márciusban és június elején is beszámoltunk róla, hogy szeptemberben érkezik az új sorozatot kísérő – illetve annak előzményét tárgyaló – regénysorozat első része, Desperate Hours ("Kétségbeesett órák") címmel. A regény immár konkrét megjelenési dátumot is kapott: a Pocket Books kiadó szeptember 26-át jelölte meg premier időpontnak, vagyis két nappal a sorozat bevezető epizódjainak amerikai bemutatója után. A regény tartalma még nem ismert, egyelőre borítóterv sem látott napvilágot, ám a szerző, David Mack még márciusban elárulta, hogy a háttértörténetet, a dialógusokat, és a karaktereket a két bevezető rész alapján építi fel, így a könyv remek kiegészítőként, kísérőként szolgálhat majd a premier epizódok mellé.

stdbook_ill.jpg

Az Amazonon már előrendelhető a puhafedeles kiadás és a Kindle e-book változat is, illetve a regény teljes, tehát szó szerint felolvasott Audible hangoskönyv formájában is elérhető lesz majd. Nemrég azt is megtudtuk, hogy a regény német fordításban is elég hamar megjelenik, ott szintén nyomtatott és digitális változat, illetve hangoskönyv formában adják ki idén szeptemberben.

Szintén egy korábbi, ám azóta megerősített hír az új sorozatot kísérő, illetve annak cselekményébe beágyazódó, ahhoz szorosan kapcsolódó képregénysorozat. Bár a Star Trek: Discovery egyelőre nem szerepel az IDW kiadó szeptemberi újdonságai között, októberre valószínűleg megérkezik a képregény. Az írók Kirsten Beyer és Mike Johnson, a grafikát pedig Tony Shasteennek köszönhetjük majd. Konkrét megjelenési időpontot valószínűleg júliusban tudunk majd meg, az IDW akkor tervezi bejelenteni októberi képregény-újdonságait. Kirsten Beyer, aki a tévésorozat stábjában is íróként tevékenykedik, főleg Voyager- regényeiről ismert, immár egy tucatnyi könyv fűződik nevéhez az újabb megjelenésű Pocket Books kötetekből, és az utóbbi években elsősorban a Voyager hazaérkezése utáni időszakot feldolgozó, úgynevezett "Voyager Relaunch" regénysorozaton dolgozott.

Ted Sullivan vezető producer egy interjúban Beyert a "láng őrzőjeként" és a "Star Trek-kánon védelmezőjeként" emlegette.

Az utóbbi évek IDW által kiadott Star Trek képregényei a klasszikus történetek mellett elsősorban az új mozifilmek univerzumára épültek, és többek között önálló előzmény-sorozatban egészítették ki a 2009-es mozifilm történetét is.

Be kell vallani, igen eredeti, és jól sikerül prequel sztorit kaptunk három, egyenként nyolcvan-kilencven oldalas képregénykönyv formájában, Countdown, Spock's Reflections, illetve Nero címmel, majd ezek után egy négyfüzetes adaptáció következett a 2009-es mozifilm cselekményét feldolgozva. Ezt követően indult útjára az IDW kiadó Star Trek Ongoing című képregénysorozata, mely gyakorlatilag klasszikus TOS- történeteket dolgoz fel az új legénységgel (pl. The Galileo Seven, The Return of the Archons, The Truth About Tribbles), kiegészítve érdekes karakter-előzmény sztorikkal is (pl. Scotty, Bones, Uhura), de kaptunk prequel és sequel képregényeket a 2013-as filmhez is (Countdown to Darkness, ill. After Darkness).

Az IDW emellett merész crossover képregényötleteket is prezentált az elmúlt években: Star Trek – Legion of Super-Heroes, Star Trek: The Next Generation – Doctor Who: Assimilation, Star Trek – Planet of the Apes: The Primate Directive, Star Trek –Green Lantern: The Spectrum War. Kiadtak egy Starfleet Academy sorozatot is, jelenleg a Deviations, a New Visions, a Waypoint, illetve a Boldly Go sorozatok futnak, illetve a szintén merész
alapötlettel bíró TNG-tüköruniverzumos Star Trek: The Next Generation – Mirror Broken.

Ha nem akartok lemaradni a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatos legfrissebb hírekről, érdemes lájkolnotok a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook oldalunkat!

emTV.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr2412632501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása