Heten mint a gonoszok

2018. augusztus 16. 16:00 - Menyhárt Attila

Nincsen fény árnyék nélkül, ez igaz a Star Trekre is. A Csillagflotta tisztjei a pozitív jövő példaképei, ám nem mondható el az univerzum minden intelligens élőlényéről. Mindig akad egy új ellenség, akivel fel kell venni a küzdelmet. Negatív lista Khantól a Domíniumig. Szerintem.

Tovább
komment
Címkék: Kánon

Gregory Peck unokája alakítja Spockot a Discovery-ben

2018. augusztus 14. 20:20 - FCs.

A San Diego-i Comic Conon már kiderült, hogy a Discovery második évadában Spock is tiszteletét teszi, ráadásul egy teljesen új színész alakításában. A leleplezésre sem kellett sokat várnunk, a CBS ugyanis bejelentette, hogy a szerepet Ethan Peck kapta meg. A név egyébként nem véletlenül cseng ismerősen: a fiatalember az egykori mozicsillag, Gregory Peck unokája.

ethan_peck.jpg

Tovább
komment

Chris Hemsworth és Chris Pine leléphetnek a negyedik Kelvin moziból

2018. augusztus 11. 22:10 - FCs.

A soron következő Star Trek mozi előkészítési folyamata sajnos kifutott a korábban tervezett mederből: a Kirköt alakító Chris Pine, és az édesapját megformáló Chris Hemsworth (akit legutóbb a 2009-es Star Trekben láthattunk) sajnos nem jutottak dűlőre a stúdióval. A Paramount húzni szeretne a nadrágszíjon, ami teljesen más helyzetet teremtene, mint amit a stúdió korábban ígérni tudott a színészeknek. Pine és Hemsworth egyelőre elviharzott a tárgyalóasztal közeléből.

Tovább
komment

Jean-Luc Picard története

2018. augusztus 11. 16:00 - James Hunter

A Las Vegas-i nemzetközi találkozón a CBS kisképernyős Star Trek helytartója, Alex Kurtzman társaságában maga Patrick Stewart jelentette be, hogy Jean-Luc Picard hamarosan visszatér, és az ő története lesz a következő Star Trek széria. Ezért úgy gondoltuk, érdemes kicsit közelebbről is megvizsgálni Gene Roddenberry univerzumának legendás kapitányát.

picard_1.jpg

Tovább
komment

A Föld visszafordíthatatlanul veszélyes üvegházzá válhat

2018. augusztus 09. 16:00 - emTV

Fennáll a kockázata annak, hogy a Föld tartósan és visszafordíthatatlanul üvegházzá válik, még akkor is ha a szén-dioxid-kibocsátást sikerül a párizsi klímaegyezményben megfogalmazott korlátok (másfél-két Celsius-fokos felmelegedés) között tartani – figyelmeztetett egy nemzetközi kutatócsoport az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) megjelent új tanulmányban. Tudomány az Űrszekereken!

felmelegedes.gif

Tovább
komment
Címkék: Tudomány

Patrick Stewart visszatér Picard kapitány szerepében

2018. augusztus 05. 13:45 - FCs.

Óriási bejelentés Las Vegas-ban

A Star Trek Las Vegas szombati menetrendje az utolsó pillanatban hatalmas meglepetésekkel zárult: a színpadon egyik pillanatról a másikra a CBS kisképernyős Star Trek helytartója, Alex Kurtzman bukkant fel, aki azért érkezett, hogy eloszlassa a jövőbeli tervekkel kapcsolatos szóbeszédeket. A producer mellett nemsokára maga Patrick Stewart is megjelent a közönség előtt, hogy megerősítették az idei év legizgalmasabb pletykáját, miszerint Jean-Luc Picard története lesz a következő Star Trek széria.

indulas.jpg

Tovább
komment

Culber doki nem csupán visszatér, nagyobb szerepet is kap

2018. augusztus 03. 16:00 - FCs.

Heti hírösszefoglaló

Annak érdekében, hogy az utolsó információtöredékek is napvilágot lássanak a Discovery második évadáról, a TrekMovie elkapott egy-két színészt San Diego-ban. A beosztások némiképp átrendeződnek a fedélzeten, az első évad feszes tempója után pedig mélyebb karakterpillanatokra is számíthatunk a folytatásban.

Tovább
komment

Marina Sirtis, John Billingsley, és Tim Russ is feltűnik az Orville második évadában

2018. augusztus 01. 16:00 - FCs.

Nem rég fantasztikus kedvcsinálót kaptunk a második évadból, de az Orville panelről érkező információk sajnos lassabban szelték át az óceánt. Mostanra viszont a készítők és a színészek nyilatkozatai is ideértek hozzánk San Diego-ból: az írók a történetvezetés kidolgozásáról nyilatkoztak, a sorozaton dolgozó Star Trek veteránok száma pedig nem csak a kamerák mögött, de a díszletekben is egyre jobban növekszik. A panelbeszélgetés legizgalmasabb részleteit az Űrszekereken magyar feliratos videón nézhetitek meg!

Tovább
komment

Megtalálták a Tejútrendszer elveszett testvérét

2018. július 27. 16:00 - emTV

Megtalálták a Tejútrendszer rég elveszett testvérét: a legközelebbi nagy galaktikus szomszéd, az Androméda galaxis összezsugorított és felfalt egy nagy tömegű galaxist kétmilliárd évvel ezelőtt. Bár nagymértékben összezsugorodott, a galaxis bizonyítékok sorát hagyta hátra: egy szinte láthatatlan halót, egy csillagáramlatot és egy különálló, rejtélyes, összetett galaxist.

Tovább
komment
Címkék: Tudomány

Pike végig jelen lesz a Discovery második évadában

2018. július 25. 16:00 - FCs.

Alex Kurtzman az eredeti sorozat karaktereiről, és a második szezon hangulatáról beszélt

Az Impulzus aktuális adásában a Discovery legújabb előzeteséről, és az ősszel érkező minisorozatról is megosztjuk az első benyomásainkat. A hírek persze azóta is töretlenül jönnek San Diego-ból, a színészek és a készítők újabb részleteket árulnak el a második évadról. Bár a videóban látott képsorok nagy része valószínűleg az első epizódból származik, a készítők megerősítették, hogy az Anson Mount által életre keltett Pike a második szezonban folyamatosan képernyőn marad.

Tovább
komment