Romantikus történettel folytatódott a Discovery minisorozata

2018. november 12. 16:00 - Ádám // emTV.hu

A Tilly-sztori után, az elmúlt héten egy romantikus történettel folytatódott a Short Treks. A Calypso című epizódban biztosan nem a színészek gázsijára ment el a pénz, ugyanis a Discovery után ezer évvel játszódó miniepizódnak mindössze két szereplője van: a hajó mesterséges intelligenciája, és egy Craft nevű figura. A sajnos kizárólag csak Amerikában elérhető CBS All Access-en látható sorozatot a hazai rajongók jóvoltából ismét magyar felirattal mutatjuk!

star_trek_discovery_s00e03_short_treks_calypso_720p_amzn_web-dl_dd_5_1_h_264-ajp69_mkv_snapshot_12_33.jpg

Tovább
komment

A Domínium

2018. november 02. 18:00 - Menyhárt Attila

A távoli Gamma kvadráns nem csupán eddig ismeretlen fajok ezreit jelentette a féregjárat felfedezésének hála, de egy titokzatos és fenyegető hatalmat is. A borgot leszámítva talán az egyik leginkább totalitárius hatalom a galaxisban, melynek történetét, megalapítását rengeteg legenda övezi, ezért nehéz szétválogatni a tényeket a fikciótól. A következőkben a Deep Space Nine-ban megismert Domínium történetéről olvashattok.

Tovább
komment

Új előzetes érkezett az Orville második évadához

2018. október 30. 08:00 - Ádám // emTV.hu

Decemberben végre megérkezik Seth MacFarlane The Orville című sorozatának második évada! A sci-fi komédia már az első évaddal belopta magát a Trekkerek szívébe, hiszen egyszerre tiszteleg – elsősorbanAz új nemzedék (TNG) előtt, szellemiségében sokat csempész át Gene Roddenberry univerzumából, miközben teremt egy, a Star Trek ismerete nélkül is kitűnően élvezhető, izgalmas új világot. Az előzetest magyar felirattal mutatjuk!

preview_new_missions_epic_adventures_season_2_the_orville-segment_1_mkv_snapshot_00_01.jpg

Tovább
komment

Az Obszidián Rend

2018. október 27. 16:00 - Menyhárt Attila

A Kardassziai Unió az Alfa kvadráns egyik ismert nagyhatalma, mely a huszonnegyedik század második felében jelentősen beleszólt az ismert űr történelmébe. Mindezt tette annak ellenére, hogy területben és népességben, sőt technikai színvonalban is némileg elmaradt a három csillagközi nagyhatalom mellett. Azonban az, hogy ez az erősen militarizált társadalmú faj nem vált egyetlen külső hatalom vazallusává a Domínium megjelenése előtt, azt híres-hírhedt kémszervezetének az Obszidián Rendnek köszönheti.

Tovább
komment

Zöld utat kapott a Star Trek animációs komédia

2018. október 25. 20:00 - FCs.

A Rick és Morty egyik alkotója, Mike McMahan nem csak a Short Treks-ben működik közre, szerencsére az animációs sorozattal kapcsolatos szóbeszéd is beigazolódott: a hetvenes évek óta tartó hosszú várakozás nemsokára véget ér, mivel újra hivatalos Star Trek rajzfilm készül. Ezzel a lépéssel ráadásul a franchise olyan területre teszi be a lábát, ahol korábban még nem próbált szerencsét: a fél órás epizódok igazi komédiát ígérnek.

Tovább
komment

Ezer évet ugrik az időben a következő Star Trek miniepizód

2018. október 25. 16:00 - FCs.

A Calypso című rész sokkal jobban eltávolodik a Discovery megszokott mindennapjaitól, hiszen egy teljesen új karaktert ismerhetünk meg, ráadásul a harmincharmadik században. Az elhagyatott Discovery fedélzetén ébredő Craft számára egy mesterséges intelligencia hangja jelenti az egyetlen társaságot. Magyar felirattal mutatjuk az előzetest!

Tovább
komment

Dr. Culber visszatérésének meg kell fizetni az árát

2018. október 20. 16:00 - FCs.

A San Diego-ban és New Yorkban bemutatott Discovery előzetesek bőséges betekintést nyújtottak a januárban érkező folytatás eseményeibe, a főszereplő színészek különböző helyeken tett nyilatkozatai pedig tovább boncolgatják a frissen felbukkant rejtélyeket. A TrekMovie öt különböző történetszálat gyűjtött össze, amik kiemelt figyelmet fognak érdemelni a második évad megtekintése során. A cikk spoilergyanús részleteket is tartalmazhat, azok is óvatosan kattintsanak, akik még nem látták az előzményeket!

Tovább
komment

Ez a divat: Star Trek

2018. október 17. 16:00 - Lara Admirandus

Ha a Star Trek univerzum kifejezést halljuk, csupán a végtelen űr feltérképezése, és az azzal járó kalandok jutnak eszünkbe. Ez a sorozat azonban jóval több ennél! Hatással volt a mindennapi életre, számtalan modern technikai eszköz kifejlesztésére, és igen, a divat világára is. De hogyan és kik által történt mindez? Egy csokorba gyűjtöttem nektek, milyen meghökkentő, innovatív és érdekes kreációkat láthattunk a szériában illetve a valós életben.

Tovább
komment
Címkék: Divat Kánon

Trelane, Gothos ura

2018. október 14. 16:00 - Menyhárt Attila

A Star Trek univerzuma szinte elképzelhetetlen olyan karakterek megjelenése nélkül, melyek hatalma és képességi már-már istenszerűvé emelik a kevésbé fejlett civilizációk szemében. Bár a szuperfejlett fajok inkább a huszonnegyedik század közepén figyeltek fel igazán az emberiségre, már jóval korábban is kapcsolatba kerültek a Csillagflotta hajói különleges képességekkel rendelkező egyénekkel. Ezek egyike volt a magát Trelane-nek nevező entitás.

Tovább
komment

Misztikum, hit és tudomány – új utakon a Discovery

2018. október 13. 16:00 - Dave // emTV.hu

Mintha Pike (Anson Mount), Egyes (Rebecca Romijn), és Spock (Ethan Peck) állandó szereplésének közelmúltban történt bejelentése nem lett volna elég érdekfeszítő a Discovery második évadát illetően, a nem rég zajlott New York-i Comic Con újabb réteget tárt elénk a sorozat készülő epizódjainak alaptematikájából: titokzatos űrbeli jelzések, és egy visszatérő, különös, angyalszerű figura körül forog majd a cselekmény egy része, teljesen új nézőpontra, és vélhetőleg a hit és a tudomány közötti választásra kényszerítve szereplőt és nézőt egyaránt.

Tovább
komment

A francia ellenállási mozgalomtól a kardassziaikig

2018. október 11. 16:00 - James Hunter

A Földön nincs szegénység, nincs bűnözés, nincs háború, ha az ember kinéz a Főparancsnokság ablakán egy édenkertet lát. Az édenkeretben nem nehéz szentnek lenni, csak hogy a Maquis nem abban az édenkertben él. Odakint a zónában még nem oldottunk meg minden problémát. Odakint nincsenek szentek csak emberek, mérges, ijedt, elszánt emberek, akik a túlélésért bármit megtesznek. Akár jóváhagyja a Föderáció akár nem.

Tovább
komment
Címkék: Kánon Maquis