Az 55 éves Star Treket ünnepelték az alkotók és a rajongók

2021. szeptember 20. 17:00 - Dave // urszekerek.hu

Ilyen volt az idei Star Trek Day

Szeptember 8-án volt 55 éve, hogy bemutatták az eredeti sorozat Veszélyeztetett egyedek (The Man Trap, TOS 1x01) című epizódját, melyet azóta több, mint 800 másik Star Trek epizód, valamint 13 mozifilm követett Roddenberry univerzumában. Az évfordulót egy látványos, sok vendéget felvonultató (és hosszú idő óta ténylegesen élő) gálaműsorral ünnepelte a Paramount+ Los Angelesben, magyar idő szerint csütörtök hajnalban.

stday.png

Tovább
komment

Újabb Star Trek mozifilm van a láthatáron, ezúttal a WandaVision rendezője kapta a projektet

2021. július 14. 19:30 - FCs.

Elképzelhető, hogy Kelvin film érkezik

A Deadline értesülése alapján ismét lendületet vett a Star Trek nagyvásznas visszatérése, a tervek szerint 2023 júniusában jelenik meg egy új film, a projekthez pedig már konkrét nevek is társulnak: míg a rendezői feladatokat Matt Shakman vállalta el, a történet kidolgozását Geneva Robertson-Dworet és Lindsey Beer tollából kapjuk. A forgatás jövő tavasszal kezdődhet, már amennyiben a frissen bejelentett Star Trek film nem jut ugyanarra a sorsra, mint az elmúlt öt évben bejelentett, majd szépen sorban elhaló mozis koncepciók.

star-trek-beyond-2.png

Tovább
komment
Címkék: Chris Pine Kelvin

Az emberiség nevében - Új évszázad a Star Trekben

2021. április 29. 09:00 - Dave // urszekerek.hu

Ilyen volt újranézni Az új nemzedék pilot epizódját

„Még mindig csodálom méretét és modernségét” – Picard kapitánnyal együtt csodálkozunk rá az új csillaghajó, az Enterprise 1701-D nagyságára és komplexitására. Az emberiség nevében (Encounter at Farpoint, TNG 1x01-1x02) időtálló űrkaland, a legmagasabb Star Trek standardok szerint képviselve a zsáner és a franchise máig evidens alapértékeit.

_1_1.jpg

Tovább
komment

Előzetesek és kozmikus beszélgetések a Kapcsolatfelvétel Napján

2021. április 10. 12:00 - Dave // urszekerek.hu

Mozgalmas volt az idei First Contact Day – idehaza az Impulzus Podcast különkiadása ünnepelte a Kapcsolatfelvétel Napját, nemzetközi terepen pedig a Paramount+ látta el a közönséget virtuális panelekkel, színész-és stábtag vendégekkel, az online rendezvény ráadásul több kedvcsináló előzetessel lepte meg azokat a rajongókat, akik húsvéthétfőn is követték a Star Trek híreket.

fcd_cover.png

Tovább
komment

A Babylon 5 atyja már 2004-ben megálmodta a Star Trek újraindítását

2021. március 31. 11:00 - Dave // urszekerek.hu

Bárhogy is viszonyul a Kelvin-univerzum mozifilmjeihez, a legtöbb rajongó J.J. Abrams, esetleg Alex Kurtzman, Roberto Orci, vagy Damon Lindelof nevéhez kapcsolja az eredeti Star Trek-sorozat új színészekkel, alternatív idővonalon történt 2009-es iterációját. A Chris Pine-t főszereplőként felvonultató mozifilm fejlesztése ugyan 2005-re nyúlik vissza, ám a Paramount Stúdiótól teljesen függetlenül, egy jól bevált sci-fi író páros már 2004-ben indítványozta Kirk kapitány öt éves küldetésének televíziós újraindítását, új színészekkel Kirk, Spock és McCoy szerepeire, "the warrior, the priest, and the doctor” szellemben újra előadva az ötéves misszió történetét. A kétórás pilot részben Kirk és McCoy először találkozott volna Spockkal egy ősi, mitikus civilizáció romjait tanulmányozva.

b5cover.png

Tovább
komment

Impulzus Napló – Idegen testben

2021. március 17. 11:00 - Dave // urszekerek.hu

Az Impulzus 162. adásában az eredeti sorozat utolsó, Idegen testben című epizódjáról beszélgettünk, mely mai szemmel nézve egyáltalán nem tipikus évad-és sorozatzáró, bár témaválasztásában a korábban is látott "testcsere" alapötletét veszi elő, valamint két, harmadik évados momentum felidézésével is visszautalást tesz a sorozat korábbi epizódjaira.

star_trek_the_original_series_s03e24_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_30_36_939.png

Tovább
komment

Impulzus Napló – Menekülés a tegnapba

2021. március 10. 11:00 - Dave // urszekerek.hu

Az Impulzus 161. adásában az eredeti sorozat utolsó előtti, Menekülés a tegnapba című epizódjáról beszélgettünk, mely amellett, hogy klasszikus időutazós kaland, egyúttal jól sikerült karakterépítő epizód is. Az All Our Yesterdays méltó búcsú lehet a három főszereplőtől is, főleg, mert ez az egyetlen olyan epizód, ahol a legénységből kizárólag a triumvirátus látható a képernyőn. Kirk, Spock és Dr. McCoy jelenlétén kívül ugyanis egyáltalán nem látjuk a sorozat többi szereplőjét, Scotty is csak hangban van jelen.

star_trek_the_original_series_s03e23_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_02_34_154.png

Tovább
komment

Impulzus Napló - A jó és a rossz csatája

2021. március 03. 10:00 - FCs.

Az Impulzus 160. adásában A jó és a rossz csatája című epizódról beszélgettünk, melyben az Enterprise egy olyan bolygót vizsgál, melynek felszínét olvadt láva és mérgező légkör teszi lakhatatlanná, ám a hajó a mostoha körülmények ellenére mégis életre utaló nyomokat érzékel. Mivel a személyes megfigyelés megvalósíthatatlan, az Enterprise távozni készül a térségből, a legénységgel azonban egy különös lény veszi fel a kapcsolatot, aki Abraham Lincoln képében jelenik meg, ezzel együtt pedig egy összefüggő, életre alkalmas terület formálódik a bolygón. Mikor Kirk, Spock és rejtélyes vendégük lesugároznak, további történelmi személyek bukkannak fel, akiket a helyszínen élő sziklalények két egymás ellen felsorakoztatott csapatba rendeznek, hogy a jó és a rossz összecsapását tanulmányozzák.

star_trek_the_original_series_s03e22_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_21_31_874.png

Tovább
komment

Impulzus Napló – Ég és Föld

2021. február 24. 11:00 - Dave // urszekerek.hu

Az Impulzus 159. adásában az Ég és Föld című epizódot értékeltük, mely komoly társadalomkritikát fogalmaz meg, és története sok hasonlóságot mutat Fritz Lang 1927-es művével, a Metropolis című sci-fivel, melyben a tehetősek felhőkarcolókban élnek, a szegények pedig a fénytől elzárva, a föld alatt robotolnak. A szituáció rendkívül jól illik az eredeti sorozat tematikájába, a megvalósítás azonban nem minden ponton győzött meg minket.

star_trek_the_original_series_s03e21_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_01_50_515.png

Tovább
komment

A For All Mankind vezet a Star Trek világához?

2021. február 22. 10:00 - FCs.

Ronald D. Moore a felpörgetett űrversenyről

Február 19-én hazánkban is elstartolt a For All Mankind második évada, mely egy olyan alternatív huszadik században játszódik, ahol az első holdra szállást a Szovjetunió hajtja végre, ez a változás pedig hosszú ideig fennmaradó űrversenyt eredményez a nagyhatalmak között. A sorozat egyik alkotója, Ronald. D. Moore nemrég a TrekMovie számára nyilatkozott, az interjúban pedig azt is elmondta, hogy a For All Mankind készítése során azokra a tapasztalataira is sokat támaszkodik, melyeket még a Star Trek alkotóstábjában szerzett.

for-all-mankind-apple.jpg

Tovább
komment

Impulzus Napló - Úton az Éden felé

2021. február 17. 12:00 - FCs.

Az Impulzus 158. adásában az Úton az Éden felé című epizódról beszélgettünk, melyben az Enterprise fedélzetére egy olyan közösség érkezik, akik elutasítják a modern technológián alapuló életet. A csoport a tökéletes bolygót, az Édent keresi a letelepedésre, ahol mesterséges atmoszféra és számítógépek nélkül élhetnek, a közösséget vezető Dr. Sevrin azonban olyan kórokozót hordoz, amivel szigorúan tilos felfedezetlen világokra látogatnia.

star_trek_the_original_series_s03e20_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_33_51_263_2.png

Tovább
komment

Impulzus Napló - A szerelem hatalma

2021. február 10. 05:00 - Dave // urszekerek.hu

Az Impulzus 157. adásában A szerelem hatalma című epizódról beszélgettünk, melyben a jól összeszokott triumvirátus, Kirk, Spock és McCoy az Omega-rendszer egyik bolygójára transzportál, ahol az Enterprise fedélzetén tomboló járvány gyógymódjának egyik nélkülözhetetlent alapanyagát, ryetalynt készülnek begyűjteni. Az ellenszer elkészítése elé azonban rendre akadályok gördülnek, az akciónak először egy itt élő ember, Flint állja az útját, aki később mégis úgy dönt, hogy segít a kapitánynak a szérum előállításában. Míg Spock a Földről visszavonult vendéglátójuk gyanúsan eredeti és igényes magángyűjteményét tanulmányozza, Kirk a hirtelen előkerülő „nevelt lányhoz” kerül közelebb, ahogy az eredeti sorozatból megszokhattuk, végzetes felismerésekkel és következményekkel.

star_trek_the_original_series_s03e19_original_1080p_bluray_x264-mars_mkv_snapshot_26_12_095.png

Tovább
komment
süti beállítások módosítása