Mi lett volna ha: szereplők a Star Trek előtt

2018. szeptember 18. 16:00 - Menyhárt Attila

Soha nem tudhatjuk, hogy az élet kanyargós útján hova jutunk el, és mivé válunk. A híres színészek életét tanulmányozva láthatjuk, bár ők ismerték a céljukat, néha olyan mellékvágányra kerültek, hogy nem hitték, hogy az álmuk valaha is megvalósulhat. S talán a Star Trek univerzuma is egészen másképp nézne ki, ha máshogy alakul a színészek élete.

Tovább
komment

Short Trekben tér vissza Harry Mudd

2018. szeptember 17. 16:00 - FCs.

A San Diego-i Comic Con óta tudjuk, hogy a legújabb Star Trek széria, a Discovery januári visszatérése előtt négy darab tízperces miniepizód, úgynevezett Short Trek is érkezni fog az őszi szezonban. Az egyik történet középpontjában a Rainn Wilson által megformált űrcsirkefogó, Harry Mudd szerepel majd, az epizódot ráadásul maga a színész rendezi meg. Most az is kiderült, hogy a sztori hátterében a Rick és Morty egyik alkotója, Mike McMahan áll.

orionsmudd.jpg

Tovább
komment

Az öt kedvenc Star Trek: Az új nemzedék epizódom

2018. szeptember 15. 16:00 - Lara Admirandus

Mindig, minden imádott sorozatban, mindenkinek vannak kedvenc részei, amik megérintik és szívesebben, gyakrabban nézi újra őket. Talán csak épp egy olyan élethelyzetben találkozunk ezekkel, amikor a cselekmény, a mondanivaló különösen illik ránk. Talán épp a kedvenc szereplőnk brillírozik vagy valamilyen teljesen váratlan fordulat következik be. Ebben a bejegyzésben öt olyan részt gyűjtöttem össze Az új nemzedék (TNG) szériából, amelyeket bármikor újra tudnék nézni. Igaz, az öt rész igencsak kevésnek bizonyult, mert ahogy sorra vettem az emlékezetes részeket, rá kellett jönnöm, hogy ötnél jócskán többet szeretnék kiemelni, mégis le kellett szűkítenem a kört. Figyelem, spoiler veszély!

Tovább
komment

Így készült a Star Trek rajzfilmsorozat magyar szinkronja

2018. szeptember 14. 16:00 - Kő Gergely

Sok-sok évvel a Kapcsolatfelvétel című film után találkoztam először a Star Trek rajzfilmsorozattal (TAS). Rövid kutatás után rá kellett jönnöm, hogy habár rajongói magyar felirat igen, szinkron viszont sajnos nem készült az 1973 és 1974-ben bemutatott szériához. Eddig. 2016 végén ugyanis eldöntöttünk, megkezdjük a TAS szinkronjának az előkészületeit.

tas_szinkron_kocikk.jpg

Tovább
komment

Star Trek: Intergalaktikus gasztronomia

2018. szeptember 12. 16:00 - Menyhárt Attila

Ha leülünk kedvenc sorozatunk elé, ritkán gondolunk arra, hogy hőseinknek, és persze ellenségeiknek táplálkozniuk is kell. Nincs ez másképp a Star Trek univerzumban sem, ahol gasztronómiai különlegességre is rábukkanhat az éles szemű rajongó. Üssük fel hát együtt a Star Trek intergalaktikus szakácskönyvét! Paprikés csirkét mindenkinek!

Tovább
komment

Nem kellett volna elfogadnom ezt a munkát – Ronald D. Moore távozása Star Trek alkotógárdájából

2018. szeptember 09. 16:00 - FCs.

Ronald D. Moore íróként és producerként tíz évet dolgozott a Star Trek sorozatokon, egészen Az új nemzedéktől (TNG) a Voyagerig, de az egyik legnépszerűbb Star Trek mozi, a Kapcsolatfelvétel története is neki, valamint Brannon Bragának köszönhető (aki egyébként most az Orville csapatát erősíti). Moore oszlopos tagja volt azoknak az alkotóknak, akik a Trek kilencvenes évekbeli aranykorát formálták, de a Deep Space Nine (DS9) befejezése után olyan elképzelései támadtak, amire sem az akkori televíziózás, sem a Star Trek nem állt még készen.

Tovább
komment

Stábfotó tartja izgalomban a rajongókat – várható az újraegyesítés?

2018. szeptember 08. 16:00 - Lara Admirandus

A rövidesen készülő új, az Űrszekerek világába kalauzoló sorozat kapcsán rengeteg találgatás kapott már szárnyra. Nem csoda hát, hogy amikor Az új nemzedék (TNG) stábtagjai nem rég közös vacsorára gyűltek össze, a rajongók azonnal izgatott találgatásokba kezdtek. Vajon ez a találkozó már az új Picard- sorozat szereplőgárdájának egy részét vetíti előre?

Tovább
komment

Shatner szerint Pine-nak ki kell hoznia a maximumot a lehetőségeiből

2018. szeptember 08. 12:00 - FCs.

Az eredeti Kirk kapitány megszemélyesítője kiáll az utódja mellett: mivel az ifjú színész felfelé ívelő pályája rengeteg további főszereppel kecsegtet, ezért Shatner szerint igenis ki kell hoznia a maximumot a lehetőségeiből a következő Star Trek mozi bértárgyalásai során. A friss emlékirattal előálló színész egyébként arról is beszámolt a TrekMovie-nak, hogy akár az idősebb Kirk visszatérését is eljátszaná, ha az írók egy megfelelő történettel tudnának előállni.

Tovább
komment

Karl Urban optimista a következő mozifilmmel kapcsolatban

2018. szeptember 05. 16:00 - FCs.

Augusztus óta borúlátó cikkek tömkelege elemzi a Star Trek 4 körül kialakult bérkrízist: a külföldi filmes médiumok már nem nagyon hisznek benne, hogy az idősebb és ifjabb Kirk az eddig megszokott színészek jóvoltából térhetnek vissza, az apát alakító Chris Hemsworth ráadásul egy másik főszerepet is elvállalt, ezért az eredeti szereposztás esélyét a sajtó végleg temetni kezdte. A Dr. McCoy-t alakító Karl Urban viszont pozitívan kezeli az esetet: a színész szerint talán még semmi sincs veszve!

Tovább
komment

Bemutatjuk az NX-01-es Enterprise kapitányát, Jonathan Archert

2018. szeptember 01. 16:00 - Menyhárt Attila

Hétfőn kezdi vetíteni az RTL Spike az Enterprise sorozatot, s talán sokan vannak, akik kevésbé ismerik az egészen tavalyig, a Discovery érkezéséig utolsó, ám legkorábban játszódó Star Trek szériát. Ezért úgy gondoltuk, itt az idő, hogy bemutassuk az első ötös térsebességre képes hajó, az NX-01-es Enterprise kapitányát, a hajtóműtervező Henry Archer fiát, Jonathan Archert.

1x01_a_broken_bow_incidens_1_resz_720p_web-dl_x264_hun_mkv_snapshot_00_24.jpg

Tovább
komment

Star Trek a tévében – szeptember

2018. augusztus 30. 16:00 - Ádám // emTV.hu

Itt az őszi szezon, és ezzel a Star Trek tartalmakat a hazai televíziók képernyőin szívesen követő nézőknek is örömteli időszak köszönt be, ugyanis az elmúlt hónapok pangását követően végre ismét rengeteget láthatjuk kedvenceinket a zajládában. Több film és sorozat is képernyőre kerül, így akár rendszeresen hódolhatunk kedvenceinknek egész szeptember hónapban!

Tovább
komment