Jonathan Frakes a háborgó rajongókról nyilatkozott a Discovery és a Picard kapcsán

2020. április 15. 13:00 - FCs.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Rikert alakító színész az aktuális Star Trek produkciók megkerülhetetlen építőköve, hiszen rendezőként a Discovery és a Picard sorozatokban is gyakran találkozhatunk a nevével. Mivel csillagflottás pályafutása még Az új nemzedék idején kezdődik, természetesen nem először tapasztalja meg a rajongók hűvös fogadtatását, ami egy új Star Trek széria bemutatkozásánál menetrendszerű esemény.

frakesdirectingschool001.jpg

Jó hír, hogy karantén idején sem kell teljesen nélkülöznünk a közösségtalálkozókat, valamint a rajongói eseményeket: a GalaxyCon Live például egy olyan rendezvény volt, aminek létezését nem akadályozta a személyes kapcsolattartás hiánya, és a számos illusztris vendég között még Jonathan Frakes is meg tudott szólalni. (Az Űrszekerek áprilisra tervezett közösségtalálkozóját egyébként hasonló módon, egy maratoni podcast formájában valósítottuk meg.)

Frakes először Az új nemzedék 1987-es bemutatkozására tért ki, amikor a rajongói rendezvényeken még nem volt egyértelműen tapintható a résztvevők szeretete:

"A közönség az eredeti sorozat kőkemény rajongóiból állt. Kételkedtek, gyanakodtak. Sokukat nem is nagyon izgatta, és nem tudtak mit kezdeni egy olyan Star Trek sorozattal, ahol egy francia nevű kopasz angol ül a kapitányi székben, és egy teljesen új legénységet irányít. Kirköt, Spockot és Bonest akarták. Nem is igazán szerették meg, egészen a második vagy harmadik évadig, amikor is Az új nemzedék igazán jó sorozat lett. Aztán rájöttek, hogy mindkét produkciónak helye van az életükben."

A színész ezután összehasonlította a régi tapasztalatait a legfrissebb élményekkel:

"A Discovery esetében – aminek megtiszteltetés a része lenni – hasonló volt a hangulat, amikor megjelent a sorozat. Nem akartak helyet találni egy új Trek sorozatnak az életükben, pedig nyilván lett volna. Ez a Picard indulásánál nem volt probléma, mert a hardcore rajongók imádják őt, és izgatottan várták a sorozatot, és hogy újra lássák, bármilyen történetben. Mert ismerték, és tudták, hogy ki ő. Az ismerős arcok minden rajongói közösségben fontosak. Olyan, mint a kánon… kell valami kapaszkodó. Fontos, és nagyszerűen működött, mert Picard csodálatos."

Ahogyan a műsorban felhívták rá a figyelmet, mindezek mellett olyan rajongók is akadnak, akik a Picard sorozatot is kereszttűzben tartják. Frakes így jellemezte röviden a helyzetet:

"De mégis megnézik!... Megnézik, hogy biztosak lehessenek benne, hogy gyűlölik!"

Űrszekerek Közösségi Flotta a Facebookon is!

Űrszekerek Közösségi Flotta // GalaxyCon Live // TrekMovie // Fotó: StarTrek.com

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://urszekerek.blog.hu/api/trackback/id/tr7515614524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása